Paradox: Cities: Skylines II krijgt geen ondersteuning voor Steam Workshop

Cities: Skylines II krijgt geen ondersteuning voor Steam Workshop. Dat meldt uitgever Paradox. In plaats daarvan kunnen spelers aan de slag met Paradox Mods, zegt de uitgever. Ook andere modplatforms worden niet ondersteund.

Paradox maakt bekend dat Paradox Mods gebruikt wordt als nieuw modplatform in Cities: Skylines II. In een FAQ legt Paradox bovendien uit dat andere platforms, zoals Steam Workshop, niet ondersteund worden. Als reden daarvoor noemt de gameuitgever inclusiviteit: zowel pc-spelers als consolespelers kunnen via het eigen modplatform van de uitgever met mods aan de slag, al kan de laatste groep enkel asset mods gebruiken. Code mods zijn echter niet beschikbaar op consoles. Asset mods hebben doorgaans betrekking op esthetische aanpassingen, terwijl code mods bijvoorbeeld nieuwe mechanics en missies kunnen toevoegen.

De modtool bevindt zich momenteel in een bètafase. Een kleine groep modders heeft voor de release toegang tot de tool. 'Kort na de release' van Cities: Skylines II volgt de publieke uitrol voor pc-spelers. Voor consolespelers volgt op een later moment een tijdlijn. Verder meldt Paradox dat mods uit de originele Cities: Skylines niet compatibel zijn met deel twee. Cities: Skylines II komt op 24 oktober 2023 uit voor de pc en op 30 juni 2024 voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Cities Skylines 2

Door Sabine Schults

Redacteur

16-10-2023 • 19:40

109 Linkedin Whatsapp

Reacties (109)

109
109
62
2
0
39
Wijzig sortering
Dat is wel een hele grote domper. Het is juist de steam workshop waarom cities skylines zo populair is geworden. Jammer dat ze dat niet inzien.
Mods hebben de populariteit geleverd, ongeacht waar ze te vinden waren.
Maar de populariteit van Cities Skylines Steam Workshop is ook een enorm probleem voor een IP eigenaar, want het geeft 1 game een heel lang leven, terwijl ze je liever om de x jaar een geheel nieuwe verkopen met de bijhorende DLC...

Hierbij gaan ze (gok ik) kijken of ze hun goodwill kunnen in cashen met een SS2 en modsupport volledig in hun handen. Wellicht willen ze in de toekomst een 'Bethesda' uithalen...
eerlijk ik vind het nog steeds vreemd dat er geen betaald mods mogelijk zijn in steam.
kijk maar naar mincraft bedrock edition.
ja geld moet dan door 3 gedeelt worden en er is een kans dat er straks minder gratis versies meer zijn, maar je kan er wel hoogwaardig mods voor terug krijgen.
Of dat er donaties mogelijk zijn ingebakken in de mod pagina.
ja geld moet dan door 3 gedeelt worden en er is een kans dat er straks minder gratis versies meer zijn, maar je kan er wel hoogwaardig mods voor terug krijgen.
Gratis mods kunnen ook hoogwaardig zijn. Daar heb ik er voldoende van gespeeld.

Een probleem met betaalde mods is dat het slecht te bewaken is. Het gaat om geld, en de neiging zal groot zijn om een gratis mod van elders te pakken, eventueel minimaal aan te passen, en vervolgens te publiceren voor geld. Dit terwijl het lastig is voor originele modmakers om auteursrechten te claimen.

Dus nee, hou mods in de gratis hoek van hobby's. Als je serieus geld wilt verdienen als modder dan begin je je eigen spel (voldoende hebben dit gedaan in het verleden) of je maakt een deal met de uitgever van een spel om een uitbreiding te maken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 17 oktober 2023 07:31]

Precies. Daarnaast: als ik betaal voor een mod verwacht ik er ook support voor terug te krijgen en de garantie dat de mod wordt bijgewerkt zodat het blijft functioneren na een game update. Een modder is geen bedrijf, en daar kun je dit dus gewoon niet van verwachten.
Tja, betaalde mods kán betekenen dat er meer hoogwaardige mods komen, maar het zal eerder betekenen dat je "horse armor" kunt kopen voor 2,50.
Oblivion belde. Ze willen hun paard terug.
Niemand zegt dat ze geen mods toestaan, alleen dat ze geen gebruik maken van Steam workshop zodat niet-Steam gebruikers ook mods kunnen downloaden.
Ik heb het gevoel dat er eerder gekozen wordt om niet de Steam Workshop gebruiken om een eigen platform te maken en vervolgens geld te gaan vragen voor bepaalde mods, dan daadwerkelijk dit te doen om multiplatform te raken.
Alleen tijd gaat het uitwijzen, ik heb wel vertrouwen in het huidige Paradox
Klopt alleen omdat Paradox zelf een modsite heeft zouden ze ook geld kunnen vragen voor de mods wat minder fijn zou zijn want dan zouden ze moeten kunnen garanderen dat de mods blijven werken wat in het verleden niet altijd zo was
Een probleem kun je er van maken. PDX heeft het succes voldoende uitgemolken met alle DLC. De workshop was wel echt heel belangrijk, zeker voor een hoop QoL mods. Hoop dat we die gewoon terug gaan zien
Ja, via die eigenlijk namaak workshop dus
Dat hangt volledig af van de doelstellingen van de devs. Oxygen Not Included krijgt al iets van 5 jaar nieuwe kleine maar waardelvolle DLC updates. De laatste betaalde is alweer... 4 jaar geleden?

Klei wil gewoon dat men happy blijft, want die reputatie verkoopt hun andere games.
Ik vind het jammer dat mensen niet zien hoe irritant zaken als Steam workshop zijn als je de game elders koopt.
Mods zouden niet gebonden moeten zijn aan een specifieke winkel. Dat is nergens voor nodig.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 16 oktober 2023 23:29]

Mods zijn gewoon generiek hoor, de steam workshop is enkel een manier om mods te distribueren. Er is ook geen enkele eis dat als mods in de steam workshop uitgebracht worden ze niet ergens anders ook beschikbaar kunnen komen. De grootste reden waarom paradox het nu in house doet is omdat ze controle willen over de content.
er is (nog) niet gezegd dat mods via hun modservers de enige manier is, zou mij niets verbazen als je, net zoals nu, gewoon kan "sideloaden", om het zo maar te noemen
Ik neem even Rimworld als voorbeeld. Mods zijn beschikbaar in de Steam Workshop, en tegelijkertijd zit er een Mods folder in de installatie folder van het spel. Ook kan je mods voor het spel downloaden bij nexusmods, etc. In andere woorden, de Steam Workshop zorgt er niet per se voor dat je geen mods kan gebruiken zonder, als dat bij een spel het geval is dan is dat een keuze geweest van de developers van het spel zelf zelf.
Je vergeet een onderdeel van hun klanten de console spelers, die kunnen geen steam mods of nexus mods gebruiken. Dit is de reden die ze aanhalen voor deze actie…
Daarvoor zouden ze ook de beter ondersteunde industry wide mod support van mod.io kunnen gebruiken. steeds meer games gebruiken dat nu als cross platform mod system
Nee hoor. De workshop an sich is waardeloos. Een hoop ongesorteerde zooi, weinig duidelijkheid en een cluncky interface. Zoals Martin zegt, mods hebben CS populair gemaakt en zo'n lang leven gegeven, dat heeft echt helemaal niets met de workshop te maken. Zolang mods maar werken maakt het geen zak uit waar je ze kan vinden.
Ben ik het totaal mee oneens. Juist het feit dat je er niks voor hoeft te configureren of installeren heeft de workshop zo succesvol gemaakt, en in het verlengde daarvan CS1.
We mogen hopen dat het niet configureren of installeren ook zal gelden voor de Paradox workshop. Vooralsnog geef ik ze graag het voordeel van de twijfel, ook omdat ze bekende modders bij het project betrekken. Het lijkt mij dat zij als feedback in ieder geval aan de orde stellen dat het allemaal makkelijk te gebruiken moet zijn. Als dat er dan voor zorgt dat de console spelers ook custom assets kunnen krijgen, dan maakt het hopelijk niet uit via welk platform de mods gedistribueerd worden.
Ik weet het niet, voor steam mods heb ik alleen steam nodig. Voor CS2 mods heb ik straks dus een externe mod store. Hopelijk zit dat in de install van CS2 zelf, en hoef ik er niet van alles voor te installeren...
Aangezien ze mods ook voor consoles beschikbaar willen maken, gaat die modhub in de game geïntegreerd worden. Farming Simulator heeft dit al jaren, en werkt prima. En alleen console spelers zijn verplicht om die ingame modhub te gebruiken. Dit is vanwege beperkingen van de consoles.
Pc spelers kunnen de ingame modhub gebruiken, maar kunnen ook van mods van andere bronnen gebruiken.
Maar heeft farming simulator bijv. ook mods die functionaliteit toevoegen, zoals bijvoorbeeld TM:PE die het complete verkeersmanagement systeem reworked in CS1? (brood nodig overigens)

Er staat namelijk dat CS2 enkel asset mods krijgt op console. Dus bijvoorbeeld een nieuw soort brug, of een rotonde die iemand gemaakt heeft. Dat is op zich leuk, maar waar het echt om draait in CS1 zijn de code mods.
Code mods kunnen op de pc gebruikt worden, niet op consoles. Consoles zijn beperkt daarin, wordt niet toegestaan door Sony/Microsoft.
Alleen assets mogen dus op consoles komen. Op pc krijg je zowel assets als code mods.

CS1 had ook geen code mods op console btw

[Reactie gewijzigd door DaKluit op 17 oktober 2023 18:22]

Ik hoop gewoon dat ze veel geleerd hebben van de mods en dingen zoals stoplicht controle, juist links/rechts rijden en andere traffic mods nu standaard zijn.

City builders denken te Amerikaans en dat is altijd te zien aan hoe (slecht) de traffic AI werkt.
Dit is wel sneu. Steam workshop werkt zo fijn dus is wel jammer dat ze die niet ondersteunen. En daarbij ook nog geen andere modding platformen. Hopelijk veranderen ze nog van gedacht want ik keek nogal uit naar deze game en dit is toch een reden om wat af te wachten voor het kopen.
Vind het zelf eigenlijk wel prettig. Steam workshop is zo'n walled garden dat bij veel spellen als je hem via GoG ofzo hebt gewoon en berg mods niet beschikbaar zijn. Hoe fijn workshop dan ook werkt als je wel binnen Steam zit heb ik dan denk ik toch liever iets van de producent die over alle storefronts werkt i.p.v. eentje goed en de rest kan stikken.
Hmm, dat is wel waar. Toen ik het spel gratis kreeg via Epic was het wel kut dat je daar niet makkelijker mods in kan gebruiken.
Precies dat, ook met Gamepass nu al meerdere keren gehad met games dat mods niet werken daarop.
Yep, ik ben ook zo iemand die dit spel sws eerst via gamepass ga spelen want het die gamepass al en als ie goed genoeg is en in de aanbieding natuurlijk via Steam aanschaffen :D
Inderdaad, ik heb ooit XCOM 2 en bijbehorende uitbreidingen via GoG aangeschaf. Het was erg moeilijk om bepaalde mods te downloaden omdat ze eigenlijk alleen in de Steam Workshop te vinden waren.
Ik probeer zoveel mogelijk via GoG aan te schaffen omdat je dan geen DRM hebt en dit voor concurentie zorgt; moet wel zeggen dat ik de meeste spellen op Steam heb staan.

Ik hoop eigenlijk ook dat modb blijft bestaan. Dat lijkt tot nu toe de meest neutrale locatie voor mods. Ben even de naam kwijt van die andere mod site, maar die is alles behalve neutraal.

Edit: Inderdaad Nexusmods, was de naam even kwijt. Bedankt!

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 16 oktober 2023 22:24]

Juist wat Paradox hier gaat doen is een walled garden gezien andere modding platformen blijkbaar niet ondersteund gaan worden. Dat houd dan in dat de developers alle mods zelf hosten en je het via hun servers moet installeren. Daarbij krijg je hetzelfde probleem als met always online spellen, trekt de developer de stekker eruit dan is het gedaan met de pret. Wat Paradox hier doet is dus modding support toevoegen op consoles ten koste van de PC.

Dat is juist het mooie van de Steam workshop, daar gaat de stekker zeker niet uit. Spellen die ook andere modding platformen ondersteunen is nog beter, want dan kan je gewoon je mods van een site downloaden (bijvoorbeeld nexusmods) en ze in de juiste folder gooien.

Het mooiste zou zijn als ze het deden zoals bijvoorbeeld bij Factorio. Daar heb je een in game mod browser en manager, maar je kan ook gewoon de mods handmatig downloaden vanaf het internet en ze zelf in de juiste folder gooien. Trekt de ontwikkelaar de stekker eruit? Dan kan je nog steeds handmatig mods installeren.
Het is eigenlijk best jammer om te zien hoe weinig vertrouwens er is in de devs van deze game.
Tuurlijk, op vertrouwen houd je een game niet eewig in leven maar kan kan voor de devs ook begrijpen dat ze waarschijnlijk met deze stap meer kwaliteit kunnen behouden.
Daarnaast hebben de devs enorm veel respect voor de spelers (zover ik het allemaal gelezen heb) ze hebben zelfs modders een baan aangeboden.

Ik ga er eigenlijk van uit dat ze bij makers echt wel respectvol om zullen gaan met dit nieuwe platform.
Ze weten zelf dondersgoed dat hun succes ook grotendeels door de mod community is gekomen.

Daar kan menig developer nog een puntje aan zuigen
Aan de ene kant wel en aan de andere niet. Steam is iets waarvan ik niet verwacht dat het gaat verdwijnen, met Paradox games/support leert de geschiedenis dat dit wel eens anders kan zijn. De Cities in Motion 2 Steam workshop uit 2013 is nog steeds beschikbaar... Maar Paradox trok de stekker uit een Early Access game (War of the Vikings uit 2014) en ook de stekker uit de servers van War of the Roses uit 2012...

Cities Skylines 2 is niet van Paradox (voor zover ik begrijp), het fungeert als publisher...

Het zou me bv. niets verbazen dat als ze met een paar jaar Cities Skylines 3 uitgeven de mods voor Cities Skylines 2 offline gaan...
Het zou me bv. niets verbazen dat als ze met een paar jaar Cities Skylines 3 uitgeven de mods voor Cities Skylines 2 offline gaan...
Eigenlijk boeit me dat niet zoveel, dan speel ik cs3 waarschijnlijk.
Dat is dus gewoon een gevalletje:
Don't ask questions. Just consume product. When done with product; consume next product.

Je kunt hopelijk begrijpen dat niet iedereen op die manier er in staat?
Dat die mensen dan zelf games of producten maken waar ze eeuwig kosten blijven aan maken zonder winst te maken.

Zonder consumeren= geen welvaart
Die kan je net zo goed omdraaien. Kan jijzelf begrijpen dat er mensen zijn die er niet instaan zoals jij?
Het is al weer een tijdje geleden maar ik heb in het verleden een spel als een "non steam game" aan mijn library kunnen toevoegen, en deze werd herkent zodat ik de workshop kon gebruiken.
tot hun eigen modplatform niet goed genoeg meer loopt naar hun zin en ze er de stekker uit trekken...
Ik vind in principe de workshop maar een halfgebakken iets. Denk hierbij aan simpele dingen als load order en het aan/uitzetten van mods. Hierdoor moet modden van een game altijd nog gedeeltelijk in het spel zelf gedaan worden.

Paradox zal waarschijnlijk alles in hun launcher gaan doen waardoor de game vrij is van al het gemod.
Zoiets als load order is afhankelijk van het spel. Als de workshop dat zou moeten doen, dan zou Valve voor elke modbare spel specifieke ondersteuning moeten creeren, want voor elk spel werken mods anders. Dit zal toch door de spel ontwikkelaar gedaan moeten worden, of door een mod voor dat spel.
Ik hoop vooral dat de mods eens blijven werken. Als ik CS1 een half jaar niet gespeeld had was ik voordat ik weer aan de gang kon altijd eerst een paar uur bezig om mods te fixen.
Dat zul je bij heel veel games zien met mods, bij heel veel games hebben mods bepaalde dependencies. Komt er dan een patch uit die een van die dependencies aanpast en de maintainer van de mod update deze niet? Dan zal die mod niet meer werken in die game versie.

Je kan echter moeilijk gaan verwachten van de game dev dat deze geen veranderingen meer aanbrengt in de game omdat anders bepaalde mods het niet meer doen, dat ligt meestal toch echt primair bij de maintainer van de mods.
Op zich logisch, ze willen zich niet aan Steam vastknopen. Op deze manier kunnen gebruikers van Epic Games, Steam, GOG, en Game Pass allemaal gebruikmaken van mods. Van de Steam workshop weten we vaak wel dat dingen “tot de eeuwigheid” beschikbaar blijven - maar voor dit heb je een directe afhankelijkheid van de uitgever.
Er zijn meer Mod Managers, zoals bijvoorbeeld Mod.io . Die heb ik in een paar spellen ook gebruikt. En die zijn niet platform of dienst afhankelijk. Maar daar maken ze dan ook weer geen gebruik van.

En dat hun eigen manier dan volgens hun nog in een Beta fase zit, voelt meer aan dat ze controle over de mods willen hebben, dan dat ze niet vast willen zitten aan Steam of een andere dienst.
Kunnen console spelers ook mod.io gebruiken? Dit is namelijk een redelijke markt voor hun om deze beslissing te maken.
Wat Paradox zegt is dat ze met hun eigen modplatform crossplatform modding mogelijk maken.
Cities Skylines is ook een console game. Met steam gaat dit niet.

Bron: https://nl.ign.com/cities...emen-brengt-game-toch-uit
Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat iemand een mod maakt die het mogelijk maakt Steam Workshop of andere zaken (download file, copy, play) te gebruiken. :') Jammer van dit besluit, de Workshop werkte altijd wel lekker makkelijk.
Nu ga je er eigenlijk al vanuit dat hun nieuwe platform niet makkelijk werkt. Je denkt direct aan manieren om het niet te hoeven gebruiken.

Vind het enkel goed dat ze het modden niet aan steam vastknopen. Op deze manier kan elk platform en platform mods gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 16 oktober 2023 19:57]

Dat is een beetje een automatisme geworden omdat ik onderhand nogal... geïrriteerd ben geraakt over de enorme verstrooiing van apps, launchers, sites en whatever. In plaats van alles op 1-2 plekken moet ik onderhand al 9 launchers, 3 mod managers (straks dus 4) en 2 sites gebruiken om alles bij te houden/werken. Ik zeg niks over hoe goed hun platform wel/niet werkt, het gaat me er meer om van "but why?", de Workshop was prima in staat te voorzien in alles. Voelt een beetje als "kijk eens, nu hebben wij ook onze eigen launcher, net als de rest".
Grote reden is dat veel games van Epic / GoG / Gamepass gewoon geen mod support krijgen / hebben als de game in Steam workshop ondersteuning heeft. Vind Wrokshop prima, maar in mijn ervaring betekend dat in 90% van de gevallen dat het dan alleen workshop is, en niks anders. Dan heb ik liever geen workshop (hoewel grootste deel van games op steam heb, maar zelfs dan nog).

Ik ben niet meer zo van het ondersteunen van een monopolie omdat het makkelijk is.

[Reactie gewijzigd door !GN!T!ON op 16 oktober 2023 20:12]

Well... Wiens schuld is dat denk je?

EGS kreeg eind juli 2020 modsupport, de eerste game die ze gingen ondersteunen was Mechwarrior 5: Mercenaries, welke uitkwam in december 2019, exclusief op EGS. Pas eind mei 2021 kwam MW5:M uit op Steam met modsupport via Steamworkshop. Resultaat: 33 mods op EGS na drie jaar en 411 mods via Steam Workshop in de afgelopen twee jaar... NexusMods heeft er 724...

GoG bestaat 15 jaar en heeft nog steeds geen mod support/client (wat me gezien hun origine me ook niet vreemd lijkt, KISS)...

Mijn issue met iets zoals dit is niet dat ze een eigen client maken, maar dat ze geen support toevoegen voor de populaire alternatieven...
De hele gaming-markt is natuurlijk veranderd. Het is veel interactiever geworden.
Vroeger had je in feite per een game een launcher, namelijk een snelkoppeling :P
Updates en patches had je bijna niet of waren best lastig te installeren.
Laatst was mijn installatie van Anno1800 corrupt geraakt. Herinstallatie was enkel het opnieuw downloaden, alle saves synchroniseren en klaar. Dus launchers hebben ook veel positieve zaken gebracht.

En tenslotte, prima toch dat er concurrentie is gekomen? Alle macht bij bijv. steam zou ook niet fijn zijn. Nu kunnen ontwikkelaars nog voor iets kiezen.
Natuurlijk zou 1 launcher voor al je games een droom scenario zijn, maar dat gaat nu nooit meer gebeuren.
Ik vermoed dat het gewoon een menu-item gaat worden in de in-game menu van CS:2, net zoals de link naar de Steam Workshop dat ook is in CS:1.

Ik denk dat we er veel te zwaar aan tillen. Ik heb wel vertrouwen in Paradox en Colossal Order. Die hebben hart voor hun games, dus ik vermoed dat het niet zo erg gaat zijn zoals nu wordt gedacht.

Ik maak me meer zorgen om hun andere punt uit hun persbericht, dat ze nu nog performance issues hebben, zoveel tijd hebben ze niet meer om het nog vóór release op te lossen.
Het werkt waarschijnlijk wel makkelijk, tot ze de stekker er in de toekomst uit trekken wanneer het spel redelijk oud is, en dan werkt de geintegreerde mod support niet meer...
Tuurlijk, maar zolang de mods wel in hun eigen platform zitten, maakt het weinig uit. En als de massa straks niet op steam zit voor de mods, zitten de modmakers daar ook niet.
Je kan allang steammods downloaden en installeren zonder steam te gebruiken.

Er is daar een tool voor (ben even de naam kwijt, maar is zo met Google te vinden)
Paradox staat bekend om het totale uitmelken van franchises met eindeloze expansions. Geen idee hoe het zit met auteursrecht als je mods bouwt op hun platform, maar ik zie zomaar een kans dat ze succesvolle mods offline halen en herpubliceren als betaalde DLC.

[Reactie gewijzigd door Bertje3000 op 16 oktober 2023 20:18]

Wat ik tot nu toe heb gezien lijkt traffic / verkeer en pathfinding compleet overhauled te zijn (op een positieve manier). Veel mods van CS1 zijn nu ook geintegreerd direct in de game.

Eindeloze expansions en paradox ben ik het wel mee eens. Overigens (Zeker met CS1) zijn er zat creatorpacks waar modmakers gewoon betaald krijgen voor hun content, dus dat doen ze denk ik wel goed.
Er zijn wel veel expansions hoor. Iets waar Paradox sowieso bekend om staat. Maar ik zie het meer als een spel die in het begin al veel spelers greep, en expansions waarmee ze constant nieuw leven in het spel blazen. Niet zozeer een uitgeklede ervaring die je met expansions nog compleet moet maken. Meer een actieve ontwikkeling. Ik vind het dan ook niet zo erg dat er nogal wat zijn, en ik had er geen moeite mee om de meeste te kopen.
Het lijkt er anders wel op dat Cities 2 serieus is uitgekleed tov de originele... Alles wat ik al gezien heb via de typische content creators (Biffa, City Planner Plays, ...) voor deze game, het ziet er allemaal erg basic uit. In het begin waren ze enkel maar positief, maar nu dichter bij de release hoor je veel kritische stemmen. Ik wacht nog even met m'n aankoop, eventueel pick ik binnen een jaar wel een bundel op waar al wat DLC bij zit...

Dus kwa DLC is Paradox zeker top in uitmelken van hun speler...
Maar de move naar een eigen mod platform snap ik nog wel ergens, anders is het Steam verkoop kanaal te dominant...

[Reactie gewijzigd door Inrage op 16 oktober 2023 20:41]

De grootste concurrent van dit soort spellen is altijd de vorige versie van het spel, daar zit jaren lang aan uitbreidingen in. Dit volledige codebase kan niet geimplementeerd worden in de nieuwe versie voor de normale prijs en dus zal de nieuwe versie kaal/beperkt zijn.

Maar de stroom van expansions zorgen er wel voor dat er spellen zijn die al 10 jaar in ontwikkeling zijn (zoals EU4).
Dat is wel erg jammer. De Steam Workshop is waar Cities Skylines groot mee is geworden, ze zullen wel een hele grote zak geld voor Xbox Game Pass gekregen hebben. Nu kan de developer er straks de stekker uit trekken wanneer de game niet meer populair is. Cities Skylines 1 zal altijd op Steam draaien met altijd de workshop.

[Reactie gewijzigd door prop_dynamic op 16 oktober 2023 20:00]

Waarvan de helft van de mods het niet meer doen omdat de modder die mod niet meer update.
Er staan gewoon hele handige mod compatibility checkers online. Dat en handig sorteren op populariteit plus kijken naar populaire youtubers zoals Biffa met recommendations brengt je al een heel eind naar een goede selectie mods.
Jammer, als liefhebber van simulatiegames worden dus veel mods waarschijnlijk uitgesloten.
Dit is al het geval in Cities 1, bij iedere update worden weer enkele mods helaas verwijderd die de game beter speelbaar maken.
Vooral een grote stad is zonder mods vrijwel onspeelbaar.
Er gebeurd gewoon teveel tegelijk en aan alle knoppen tegelijk te zitten is gewoon geen doen.

Ook zijn eerder gekochte uitbreidingspakketten en DLC's niet over te nemen naar Cities skylines 2.
Ik denk dat cities skylines dezelfde kant op gaat als de sims: heb je immers alle uitbreidingspakketten gekocht, komt weer een nieuwe versie van de game uit waarin je weer opnieuw kunt beginnen bij de basis en alles opnieuw moet kopen.

Dit alles maakt uiteraard het gamen er niet veel leuker op.

[Reactie gewijzigd door the_leonater op 16 oktober 2023 20:28]

Het grootste probleem voor Paradox/Colossol is dat ze het CS2 hebben genoemd. Echter als je de dev diaries hebt gevolgd is er een nieuwe game neergezet welke min of meer 'geinsprieerd' is op CS1 + enkele populire mods.

SCS gaat dezelfde problematiek krijgen als zij ETS3/ATS2 zullen uitbrengen. Giants heeft met Farming Simulator meer een evolutie, waarbij veel mods wel kunnen worden overgezet. Overigens heeft Giant ook een eigen modserver waardoor veel mods ook voor console spelers beschikbaar zijn. In CS1 is de workshop zeer slecht geintergreerd. Alle mods en assets moeten al geladen zijn voordat je een game start. Dat is vaak problematisch omdat de meeste specifieke assets voor een stad willen gebruiken. Natuurlijk zijn er workarounds, maar als nu mods echt ingebouwd zijn, kunnen we de mods waarschijnlijk per stad inladen en ook zijn in elk geval de asset mods beschikbaar voor de console spelers...
ik ben een liefhebber van city skylines maar zonder mods, zou ik echt geen perfecte stad kunnen mmaken, o.a. de verkeer, dat is altijd een ramp , ben echt benieuwd hoe veel city skylines 2 een verandering zal brengen
Maar goed dat mods dan gewoon beschikbaar zijn voor Cities Skylines 2 toch? Helemaal fijn dat spelers op console ook deels mee kunnen genieten dit keer.
Denk dat dit wel beter is, hoe meer mensen de mods kunnen gebruiken, de beter. Zal vast nog wel wat botsingen opleveren, maar overall goede keuze.

Wel jammer dat code-mods dan niet mogen. Dat was voor mij juist het hele aantrekkingspunt. Al lijkt het me nog prima mogelijk dat modmakers en mods goedgekeurd moeten worden, voordat ze erin komen. Ben verder benieuwd of dit bij zowel xbox als playstation geld. En of de community daar straks genoeg heisa om kan maken dat het wel wordt goedgekeurd. Het is in principe een kwestie van de game goed afsluiten van het OS om te zorgen dat het niet rare dingen kan doen. Maar het zal allicht te maken hebben met het gapende gat voor piraterij. Maar dat moet zo'n Paradox toch wel kunnen afvangen. Meeste mods lijken mij ook niet gigantisch veel regels code toevoegen. Wellicht is het ook beter om dergelijke populaire mods gewoon in de game te zetten na verloop van tijd. Ik bedoel, zo'n traffic manager had toch al veel langer onderdeel moeten zijn?

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 16 oktober 2023 21:42]

Code mods blijven gewoon beschikbaar, enkel niet voor Console, wat logisch is gezien er geen ongecheckte code uitgevoerd mag worden op consoles. Paradox is voornemens om alle huidige content in de workshop ook aan te bieden in het paradox mod portaal. Daarnaast zijn wij Modders in direct contact met Paradox over het portaal. Het is natuurlijk mogelijk dat bepaalde features niet mogelijk zijn, maar die communicatie is al een verbetering ten opzichte van de Steam Workshop. Als contentaanbieder was daar ook wel echt nog wat op aan te merken.
Oh.. ik heb net op Steam het spel gekocht vanwege mods ondanks dat het op gamepass komt. Dat was dus niet nodig geweest. Andere kant.. nu ben ik niet afhankelijk van gamepass (heb ik 3mnd gratis bij pc gekregen)
Het spel staat niet eeuwig op gamepass.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee