Google laat eerste Pixel Watch voortaan langzamer opladen

Google heeft een firmware-update uitgebracht voor de eerste Pixel Watch waardoor de accu van het slimme klokje langzamer oplaadt. De Pixel Watch kon aanvankelijk in 80 minuten volledig opgeladen worden. Na de firmware-update duurt het volledige oplaadproces 110 minuten.

Google heeft de wijziging bevestigd aan de redactie van 9to5Google, maar geeft geen verklaring. Volgens 9to5Google zou het bedrijf het horloge minder heet willen laten worden tijdens het opladen. Het Amerikaanse bedrijf introduceerde de eerste Pixel Watch vorig jaar in oktober. Het digitale horloge kreeg een accu van 294mAh mee en kan in theorie 24 uur mee op een enkele lading. De Pixel Watch kreeg een vanafprijs van 349 dollar, zonder btw.

Eerder deze maand kondigde Google de Pixel Watch 2 aan. De nieuwe versie kreeg onder andere een nieuwe soc en nieuwe sensoren mee. De Pixel Watch 2 kan volgens Google in 75 minuten tijd volledig opladen en is te koop in Nederland en België voor 399 euro.

Google Pixel Watch
Google Pixel Watch

Door Jay Stout

Redacteur

14-10-2023 • 13:03

89 Linkedin Whatsapp

Reacties (89)

89
88
53
2
0
18
Wijzig sortering
Heel erg toevallig dat met de aankondiging van een nieuw model het eerste model langzamer oplaadt.

Het ruikt mij een beetje naar gebak... appelgebak.
Een ander probleem: Als je een Google watch per ongeluk kapotmaakt, weigeren ze die te repareren of je een nieuw onderdeel te verkopen: https://arstechnica.com/g...ll-has-no-path-to-repair/

"Koop maar een nieuwe". Lekker dan voor een apparaat van 400 euro -O-

Het stomme is, volgens iFixit is hij helemaal niet moeilijk te repareren. Als je de onderdelen maar kon krijgen...

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 14 oktober 2023 18:17]

Dit mag dus niet volgens Europese en Nederlandse wetten en regels. Een bedrijf moet dus garantie geven op een product en in Nederland gaat dat zelfs verder dan Europese wetten en regels.

Een bedrijf kan niet zomaar zeggen pech ermee, maarja als niemand er een zaak van maakt gaat het uiteraard niet gehandhaafd worden.

Edit: Uiteraard snap ik dat het hier om een ongeluk gaat waar geen garantie op zit en daar had ik het dus niet over. Google moet sowieso reparatie aanbieden vanwege garantie en daar kunnen ze niet onderuit.

Reparatie moeten ze dus sowieso aanbieden.

[Reactie gewijzigd door Remzi1993 op 14 oktober 2023 18:51]

Je hebt geen recht op garantie als je 't zelf stuk maakt (door bijv onvoorzichtigheid). Je hebt binnenkort wel recht op reparatie. Maar nu nog niet (volgens mij).
Uiteraard snap ik dat en daar had ik het dus niet over. Google moet sowieso reparatie aanbieden vanwege garantie en daar kunnen ze niet onderuit.
Wettelijke garantie heb je hier natuurlijk wel bij de verkoper, niet bij de fabrikant en fabrieksgarantie is in de EU geen recht maar een gunst. Dus wanneer Google enkel de fabrikant is, en niet de verkoper zou dat wel kunnen mochten ze er voor kiezen geen fabrieksgarantie aan te bieden.

Zijn ze wel de verkoper, of bieden ze wel fabrieksgarantie aan, kunnen ze ook nog kiezen voor vervanging. Ook dat past binnen de EU wetgeving en het zou me zelfs niet verbazen wanneer een boel consumenten zelfs liever vervanging ziet dan reparatie.
Garantie = garantie en inderdaad waar de consument het koopt. En daarom moet iemand dat apparaat repareren en als Google de enige is die dat kan dan moeten ze dus dat apparaat repareren.
Maar voor garantie maakt het in onze wetgeving niet direct uit of het gerepareerd wordt, of dat het vervangen wordt, als Google dus wanneer ze verkoper zijn het horloge simpelweg vervangen door een nieuwe wanneer het initieel geleverde product inderdaad non-conform blijkt te zijn dan voldoen ze voor zover ik kan zien gewoon aan de wetgeving.

Iedere andere verkoper, niet zijnde Google, kan ook gewoon vervangen in plaats van repareren en daarmee voldoen aan de wetgeving. Hoewel reparatie mogelijkheden uiteraard wenselijk zijn, zie ik het 'moeten' niet direct, wanneer ze het netjes oplossen met vervangingen om te voldoen aan de wetgeving.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 14 oktober 2023 19:43]

Google zegt dus pech ermee en koop een nieuwe en daar reageerde ik dus op dat dat niet kan. Ze moeten het dus of repareren of een vervangende product leveren zonder kosten.
Dus krijg je 9/10 ‘gewoon’ een nieuwe als dit soort devices stuk gaan
Reparatie kan soms duurder zijn dan een nieuwe kopen.
Als Google dat aannemelijk kan maken (!!!!!!) dan is "koop maar een nieuwe " geen verkeerd advies.
Niet circulair design zouden we sowieso moeten verbieden, alles moet te repareren zijn.
Ook als die repareerbaarheid de prijs verdubbelt?
Garantie = garantie en inderdaad waar de consument het koopt. En daarom moet iemand dat apparaat repareren en als Google de enige is die dat kan dan moeten ze dus dat apparaat repareren.
Welke wet schrijft voor dat een product gerepareerd moet kunnen worden als het buiten de garantie valt?

[Reactie gewijzigd door Donstil op 16 oktober 2023 00:18]

Wettelijke garantie heb je hier natuurlijk wel bij de verkoper, niet bij de fabrikant en fabrieksgarantie is in de EU geen recht maar een gunst.
Dit klopt dus niet. De verkoper moet in eerste instantie jou garantie bieden. Kan dit om wat voor reden niet, dan moet de fabrikant dit doen. Het is een soort eerste vs. tweede linie systeem.
Heb je daar ook eens wetsartikel voor? De duiding kom ik namelijk niet tegen in de betreffende wetgeving.
ze moeten niet eens reparatie aanbieden.

ze moeten zorgen dat jij kunt genieten van de voordelen van jouw overeenkomst OF ze moeten de overeenkomst ontbinden .... van een reparatieverplichting is geen sprake.

dus: als jij met je auto vrolijk over de weg rijdt en ineens komt er rook uit de motorkap dan kun je niet naar mercedes stappen 'ik eis reparatie' zelfs als het maar 1 onderdeeltje is en ze kunnen daar niet gemakkelijk aan komen mogen ze gewoon de hele auto vervangen en de oude tot soepblik laten crushen

jouw 'ja maar het milieu'-argument gaan juridisch totaal niet op, als dat is wat je denkt.
je hebt recht op EEN werkende auto niet op DIE werkende auto.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 15 oktober 2023 09:03]

Praktisch komt dat dus neer op reparatie of vervanging van het product. En als die twee dingen niet kunnen ontbinding van de koop en dus geld terug.

Zo moeilijk is het dus niet om de wet te interpreteren.
Hoe kunnen ze aantonen of het per ongeluk of met opzet of onvoorzichtigheid is gekomen. Garantie heeft vaak betrekking op fabrieksfouten of vroegtijdig binnen de verwachtte levensduur mankementen te vertonen.

Ik snap dat ze een kras op het scherm of scheur vanwege een stoot tegen de muur of een val niet zien als fabrieksgarantie. Dat moet je met je verzekering oplossen, die op hun beurt weer moeilijk doen over opzet of ongeluk.
Het gaat hier wel om ongeluksschade dus geen garantie. Maar dan alsnog vind ik het idioot dat ze niet gewoon een los schermpje verkopen bij zo'n duur apparaat. Het is niet eens moeilijk te vervangen. En het is bovendien zo ontworpen dat het scherm bijzonder makkelijk beschadigt.
Ja, dat had ik begrepen.
Recht op garantie is niet hetzelfde als right-to-repair.

Als Google geen reserve-onderdelen wil of kan aanbieden en een toestel dientengevolge niet gerepareerd kan worden, zullen ze onder de garantiewetgeving een nieuw exemplaar moeten aanbieden.
Dit geldt voor de verkoper, niet voor de fabrikant. Google mag dit dus wel, de verkoper moet een oplossing voorzien als de klant garantie claimt binnen de wettelijke termijn.
Dit mag dus niet volgens Europese en Nederlandse wetten en regels....
Een bedrijf kan niet zomaar zeggen pech ermee, maarja als niemand er een zaak van maakt gaat het uiteraard niet gehandhaafd worden.

Edit: Uiteraard snap ik dat het hier om een ongeluk gaat waar geen garantie op zit en daar had ik het dus niet over. ...
Misschien wordt het tijd voor een Fairphone Watch.
Ik was vorige week zelf in conclaaf met ze over een nest Protect die na ruim 3 jaar in storing ging. Let op! Probleem met de sensor. Als schoonmaken niet helpt vervang het apparaat. Natuurlijk belachelijk dat dat ding niet de 10 jaar mee gaat waarna je het moet vervangen, het hangt gewoon aan de muur.

Anyway na een beetje heen en weer mailen en 3x nee kon ik uiteindelijk mailen wat ze zou doorsturen naar een 'andere afdeling". Ik wacht nog op reactie.

Ik stelde voor vervangen, reparatie op eigen kosten of een korting. Maar de enige optie was een nieuwe kopen voor de dolle pond. Zeer matig beleid, zeker voor een product als deze. Maar wellicht wint de aanhouder, je kan het proberen.
Sowieso is het raar dat als ze beloven dat hij 10 jaar mee gaat, je geen 10 jaar garantie krijgt erop.

Volgens mij mag dit ook niet in Nederland. Immers de wet zegt hier dat de garantie geen vaste 1 a 2 jaar is, maar spreekt over een 'naar redelijkheid verwachte levensduur'. Als de leverancier dan 10 jaar gaat noemen, tja dan is dat natuurlijk heel redelijk.

De Nest Protect heeft namelijk een harde levensduur geprogrammeerd, na 10 jaar stopt die er gewoon mee. Maarja, recht hebben en krijgen zijn twee hele verschillende dingen helaas.
De timing is inderdaad een beetje toevallig. Het zou netter zijn geweest als ze de gebruiker de optie zouden geven om sneller te laden wanneer dat nodig is, dat zou gewoon met software geregeld kunnen worden.
Ik denk dat dit nu gewoon hardgecodeerd zit in de firmware van een microcontroller die voor het laden instaat.

Om dit open te trekken, en instelbaar vanuit een app of settingpanneel, spreek je sowieso over iets dat over teams heen afgesproken moet worden, en wellicht op 3 verschillende lagen geregeld moet worden (firmware, kernel, en dan in de settings app zelf, bijvoorbeeld). Dat zijn een hoop dingen die gesynchronizeerd ontwikkeld moeten worden door drie verschillende teams in een commercieel product.

Het is daarbij ook niet gezegd dat de microcontroller in dit geval de mogelijkheid heeft om dynamisch, at run time, met wearOS te praten. En het laden moet ook werken als de batterij helemaal leeggelopen is en het besturingssysteem uit staat en dus niet aan te spreken is. Dat wil zeggen dat de instelling dus op moet kunnen opgeslagen worden, en dus moet de microcontroller ook nog eens herschrijfbaar geheugen hebben om de instelling op te slaan, wat vrijwel zeker niet het geval is.

Gezien al deze hindernissen, snap ik best dat ze besloten hebben om dat even niet te doen.
Gho, als het niet @ run time kan dan is er weinig aan te doen. Maar als Google nog geen 'makkelijke' manier en goede cross team samenwerking heeft voor hun roadmap, dan zouden er nog niet veel telefoons en smartwatches zijn. Het is natuurlijk duurder dan een API die al bestaat te exposen naar een menu. Maar in de reden van 'we kunnen dat allemaal niet makkelijk cross team geregeld krijgen' reden geloof ik niet echt. Eerder claim cultuur, te rappe batterij degeneratie, nieuwe model of een mix van de drie

[Reactie gewijzigd door Quacko op 14 oktober 2023 19:54]

Gezien al die hindernissen zou ik er nooit 1 kopen, wat zeg je daarvan :P
Natuurlijk moet er wat voor gedaan worden, maar aan de andere kant, als er toch ooit een bedrijf is geweest met alle middelen om zoiets te doen, is het toch wel Google: Een van de meest winstgevende bedrijven ooit, wat zowel de hard- als software beheert, eigen mensen in dienst heeft die dit kunnen en wat de afgelopen 7 jaar maar liefst 40 miljoen stuks van deze telefoons heeft verkocht.

Daarnaast, als het besturingssysteem uit staat, zal niemand het raar vinden dat dat een aanpassing van zo'n instelling op dat moment niet doorgegeven wordt. Dat is bij andere hardware ook vaak zo.
Amerikaans bedrijf, claimcultuur. 99% van de gebruikers snapt het niet, ding wordt te warm, rechtzaak.
Tja,.. dat kun je niet goed doen..

Amerikaans bedrijf, claimcultuur. 99% van de gebruikers snapt het niet, ding laadt langzamer op, rechtszaak.
Herinner je de snel brandbare Samsung Note nog? Na onderzoek (als ik het nog goed heb) bleek dat de warme accu ook dusdanig uitzette dat deze lek geprikt werd door de randjes van het vakje waar de accu in gepropt zat. Ik kan mij bij een horloge hetzelfde denken en wil je niet denken wat er kan gebeuren als de accu ploft en het horloge redelijk vast om je pols zit.
En dat het ding te warm wordt is inderdaad een gebruikersfout en niet gewoon een fabricagefout.

Nee, wacht…
Als Google denkt dat het onveilig is of slecht voor het apparaat, dan gaan ze die keuze natuurlijk niet overlaten aan de gebruiker.
Dat zal de marketingmolen niet goed vinden:
“snelladen, of je accu niet/minder verzieken”

Dat ga je natuurlijk niet recht kunnen praten.
IDD Het ruikt mij ook een beetje naar gebak... appelgebak en......
Reden dat deze minder heet wordt tijdens het laden? Is er wel eens een in de fik gegaan.
Was het niet zo dat langzaam laden met een kleiner vermogen beter is voor de accu, Zo ook het opladen tot 80-90%
misschien heeft de nieuwe Pixel Watch er wat mee te doen als push voor een aankoop.
Het digitale horloge kreeg een accu van 294mAh mee en kan in theorie 24 uur mee op een enkele lading. De Pixel Watch kreeg een vanafprijs van 349 dollar, zonder btw.

Eerder deze maand kondigde Google de Pixel Watch 2 aan. De nieuwe versie kreeg onder andere een nieuwe soc en nieuwe sensoren mee. De Pixel Watch 2 kan volgens Google in 75 minuten tijd volledig opladen en is te koop in Nederland en België voor 399 euro.
350.00 Pixel Watch1 399.00 voor een Pixel Watch 2 die 24 uur op een lading mee kan vindt ik toch wel bizar, De Pixel Watch 2 kan volgens Google in 75 minuten tijd volledig opladen en is te koop in Nederland en België voor 399 euro. De Pixel Watch kon aanvankelijk in 80 minuten volledig opgeladen worden. Na de firmware-update duurt het volledige oplaadproces 110 minuten. Dus als je terug gaat voor de firmware-update van de PIxel Watch1 scheel het 5 minuten in oplaadtijd .
eerst: gebruik aub quotes waar nodig want zo is je reactie niet fatsoenlijk leesbaar.

ten 2e je komt met een nieuwsartikel van een nieuw product als enige bron voor een argument van sabotage of geplande veroudering? dus de houdbaarheid op een pak melk is ook onzin? want iedere dag staan er weer nieuwe pakken in de schappen van de AH?

je bewering dat ze dit alleen doen om van een 5 minuten verschil naar een half uur verschil te gaan is zonder fatsoenlijke onderbouwing gewoon lachwekkend ga dan op zijn minst op zoek naar een teardown van een iFixIT ofzo om te kijken wat die zeggen over de nieuwgebruikte electronica.

gewoon een gokje, maart misschien heeft google wel gekeken naar de klachten over de watch 1 en hebben ze bepaalde componentjes vervangen zodat gen2 een stuk minder warm wordt bij het laden an gen 1.

misschien hebben test wel uitgewezen dat zo'n software aanpassing ervoor kan zorgen dat je gen1 straks ruim een jaar langer mee gaat dan wanneer ze dat niet doen en snijden ze zichzelf dus feitelijk ind e vingers omdat er nu een hele meute aan userss van 1 naar 3 overstapt in plaats van naar de 2 juist omdat hun gen 1 nog een jaartje langer mee kon dan wanneer ze hem zo heet zouden laten blijven worden.

zonder fatsoenlijke bronnen zijn al deze theorietjes allemaal even (on)waarschijnlijk.
Ik kan mij veel rare fratsen van Apple updates herinneren, maar volgens mij hebben ze nog nooit laden trager gemaakt met een update.

Zo ja, dan kan ik er niks over vinden.
Nee, maakte je complete telefoon trager met een update _o- .

Maar dit soort fratsen zijn natuurlijk nooit chique. Helemaal zonder uitleg of mogelijkheid om het aan of uit te zetten.
Dat herinner ik mij nog, ze hadden gewoon eerlijk over moeten zijn vanaf het begin.
Ik heb het niet zo zeer over deze specifieke praktijk, maar Apple heeft bijvoorbeeld wel prestaties en accucapaciteit beperkt in het verleden.
Ik heb het niet zo zeer over deze specifieke praktijk, maar Apple heeft bijvoorbeeld wel prestaties en accucapaciteit beperkt in het verleden.
Dat deden ze puur om user experience. Een accu levert naar verloop van tijd gewoon minder vermogen. Dan is het logisch dat een fabrikant dat gaat beperken loop der tijd.

Dat heeft niets met planned obsolute te maken.
Nee dat deden ze omdat ze de batterij te krap hadden gepakt en de toestellen uitvielen.

Dat ruikt zeer zwaar naar planned obsolescence je weet immers dat batterijen achteruit gaan gaan na x jaar.
Een batterij slijt altijd na gebruik. Als jij een batterij kent dat niet slijt dan win je een Nobelprijs.
Als je apparaat niet meer werkt na 12 maand omdat je de batterij te krap pakt dan is dat de fout van die fabrikant. Idd ze wisten dat die achteruit zal gaan en ze deden er niks aan om de
Problemen die daaruit komen ter vermijden.

[Reactie gewijzigd door k995 op 15 oktober 2023 13:59]

dan moet de accu eerst wel bestaan ;)
dan moet de accu eerst wel bestaan ;)
Dan laat je een grotere accu ontwerpen. Uiteraard is dan de consequentie dat de telefoon groter (dikker) en zwaarder wordt.
In principe kun je ook een accu laten ontwerpen die niet groter is, maar door verbeterde technologie een grotere capaciteit heeft. Uiteraard moet die verbeterde technologie er dan wel zijn (en die is aanvankelijk meestal duurder) maar je ziet nooit dat een vervangende accu voor een bestaand apparaat van een nieuwere technologie gebuikt maakt.
Ik kan mij er wat bij voorstellen. De impact is niet gigantisch groot en het voordeel kan er wel zijn. Het komt niet vaak voor maar als ik mijn AirPods oplaad en ze ineens direct wil gebruiken terwijl ze vol in hun laadcyclus zitten (draadloos, weet niet of het koeler blijft bij bedraad) dan zijn ze onaangenaam warm in de oren. Niet ondragelijk maar wel zo'n niveau van ik laat ze liever eigenlijk een paar minuten liggen. Dat zou bij een horloge hetzelfde effect kunnen hebben. Zeker als je hem 24/7 om hebt behalve op de laad momenten na. Met m'n Watch let ik niet op de accu status maar laad hem 's morgens tijdens het douchen bij en 's avonds in bed net voordat ik slaap. Op sommige momenten is die dan ook warmer dan 'fijn' is om de pols.
Het gaat beter zijn voor de batterij. Die je helaas niet eenvoudig kunt vervangen. Dus een vorm van planned obsolescence.
Dit doet men om de batterij te sparen, heb hier nog een Asus Zenwatch 2 uit 2016, deze laad een viertal keer traag op, daarna toont deze de volgende keer een rakettje bij het laden dat dan idd veel sneller gaat.
Batterij is na al die jaren nog steeds voldoende voor een dag, leg hem als ik opsta een halfuurtje aan de lader.
Ik was even bang dat de commentaren van een nieuwsbericht over een Google niet over Apple-is-te-commercieel zouden gaan.
Heeft Appel ooit degelijke toeren uitgehaald, waar ze de funtionaliteit van 1 van hun toestellen terugdraaien/limiteren bij aankondiging van een nieuw apparaat?
Het snelle laden was misschien toch te snel om de fabrieksgaratie te halen? Nu snel tussen al het andere nieuws over een nieuw model de oude aanpassen zodat deze niet te vroeg kapot gaan/buiten spec vallen.
In ieder geval in de thuismarkt.
Voor de EU kan dat wel eens heel anders uitpakken. Laadtijd met tientallen procenten verlengen is nogal een wijziging van de producteigenschappen.
[...]
Voor de EU kan dat wel eens heel anders uitpakken. Laadtijd met tientallen procenten verlengen is nogal een wijziging van de producteigenschappen.
In principe is langzamer laden ook goed voor de levensduur van een accu.
Dus in die zin zou het ook nog wel eens te maken kunnen hebben met de vereiste levensduur die bijvoorbeeld in de EU is afgesproken als wat je van een product mag verwachten.

En aan de andere kant is minder warm ook minder kans op "ontploffende accus", al kan ik mij voorstellen dat je dat misschien niet meteen wilt benoemen, aangezien men dan zou kunnen gaan speculeren over hoe vaak een pixel watch ontploft is enzo.
Als jij een laadtijd opgeeft dan zou bij die laadtijd toch al rekening moeten worden gehouden met de impact op de vereiste / verwachte levensduur van de batterij?
Verder weet ik niet hoe scherp op dit soort wijzigingen wordt gecontroleerd door de EU eerlijk gezegd. Puur als gebruiker lijkt het me nogal een vervelende wijziging.
Tsja als de laadtijd onderdeel was van hoe een product aangeprezen werd, dan is het wel een wijziging van de specs.
Maar als je batterij er uiteindelijk langer door meegaat, dan is het onderaan de streep voor de "gemiddelde" gebruiker niet slechter.
En ik neem aan dat die gestelde laadtijd was als de batterij volledig leeg was.
Als ik zie dat 'ie oorspronkelijk maar 24h mee zou gaan, dan zit je na 2 jaar toch al gauw op maar 16h, dus effectief is 'ie 's nachts onbruikbaar om bijv. je slaap te analyseren en zou je dus al zitten met het ritme van 's nachts opladen.
Dan maakt het ook niet uit of 'ie 80 of 110 minuten moet laden.

* TD-er vindt dat smartwatches minimaal 2 weken op 1 lading zouden moeten kunnen werken en zelfs dat is al krap.
Denk ook dat de meeste gebruikers van dit soort watches (lees volgens mij alle watches behalve Garmin ;) ) hem toch altijd 's nachts opladen en effectief niets van deze wijziging merken. In die zin snap ik het ook wel, dan heeft de doelgroep van dit product meer aan deze langere levensduur dan die kortere laadtijd.
Maar eens met die 2 weken, nog steeds blij met mijn upgrade van de Venu naar de Fenix :)
Mijn Amazfit Bip haalde in 't begin echt die 50 dagen volgens de specs.
Nu zit 'ie op zo'n 16 - 20 dagen, maar heb ook het idee dat er aan de Android kant wat veranderd is omdat die sprong vrij ineens was naar < 30 dagen.

Heb sinds kort de Amazfit GTR3, maar eigenlijk vond ik de Bip praktischer, ookal haalt die GTR makkelijk de opgegeven 2 weken.
Die Bip was gewoon veel makkelijker in gebruik en always-on display is toch wel heel wat handiger om... te kijken hoe laat het is. (ja weet het, beetje ouderwets idee dat je een horloge daarvoor zou moeten willen gebruiken)
Voor de EU kan dat wel eens heel anders uitpakken. Laadtijd met tientallen procenten verlengen is nogal een wijziging van de producteigenschappen.
Ja, of Google is als zo vaker enorm langzaam met het fixen van kwaaltjes die gebruikers melden, en komt nu na ruim een jaar eindelijk eens met een fix.

De timing is bijzonder, maar om dit onder het beperken van een product eigenschap te gooien vind ik wel wat ver gaan.
Snap die obsessie niet met snelladen. Who cares. Alle devices gaan zeker een dag mee en slapen moet je toch. Moedwillig je accu slopen met snelladen is niet handig. De Pixel telefoons laden ook trager op snachts. Merk nu met de 6 Pro amper verschil in accu duur dan een paar jaar geleden.
Er zullen vast mensen zijn die hem 's nachts omlaten ivm wat monitoring (al lijkt mij dat niet prettig zitten).
Ik laadt mijn telefoons hier thuis ook allemaal langzaam (zo langzaam als is in te stellen in de telefoons). Dan zijn ze alsnog binnen 2 uur weer op 85 pocent en kunnen ze weer een dag mee.
Een mens is niet perfect. Een mens komt soms 's avonds heel laat thuis en is moe van de dag, waardoor die mens direct op bed neerploft en in slaap valt. Vervolgens wordt hij/zij de volgende ochtend wakker en heeft zich verslapen en heeft maar een kwartiertje om te laden voordat hij/zij telaat is. Pas veel later op de dag is er een plek waar die persoon bij een stopcontact is/kan blijven om verder te laden.

Ik schets maar een scenario. Maakt niet uit hoevaak die voorkomt. Als je een smartwatch wilt wil je sowieso gemak, want het is een luxe product. Huidige smartwatches laden te langzaam op. Teminste de gene zonder pogo pins. Heb om deze reden twee Galaxy Watch 4 Classics zodat er altijd eentje permanent op de lader ligt. Duur grapje, maar ja.
Dit is al maanden volgens gebruikers. Het had waarschijnlijk te maken met de enorme hitte die gebruikers ervoeren net na het laden vanwege de inefficiëntie van de draadloze lader.
Google heeft het echter pas nu aangepast op hun website.
Zie comments op https://9to5google.com/20...ended-comments=1#comments

Nog steeds een domme actie om het niet genoeg getest te hebben vóór release, waardoor je gebruikers nu niet krijgen waarvoor ze betaald hebben.
Als ze dit nou een paar weken na release hadden gedaan (of desnoods bijvoorbeeld aan het begin van de zomer) dan had ik het nog wel normaal gevonden, mijn Galaxy watch 4 werd van de zomer tijdens het laden soms ook zo warm dat die gewoon stopte met opladen, maar nu lijkt het er wel erg op dat ze hun oude model afknijpen zodat mensen eerder de nieuwe kopen.....
Wel bijzonder dat het nu bij deze pixel watch ook gebeurd nu er een nieuwe model aan komt...

Heb zelf een garmin venu 2 en met de laatste firmware update ook opeens een super traag laden gekregen en hij is sneller leeg. Tijd gaat van 1 uur naar 2 uur voor volledig vol laden. Ook toevallig precies als het nieuwe model er is. Het zou om batterij behoudt gaan, maar een watch die je slechts eens in de 7 dagen oplaad heeft veel minder last van al die laadcycli tov van een telefoon die je elke dag oplaad
De snelheid ook ja? Het eerste jaar zet ik meestal wel het maximale oplaadpercentage op 85%, maar zeker bij vouwbare telefoons van de laatste jaren vind ik dat minder comfortabel omdat ik dan net niet de dag doorkom. Maar ik geloof ook niet helemaal in het verhaal dat langzaam, snel, bedraad of draadloos merkbaar verschil maakt.
Eigenlijk sinds het begin dat ik mijn Samsung Galaxy S20 plus heb heb ik altijd de accu via snelladen opgeladen. Nu na 3 jaar merk ik eigenlijk nog niet echt verschil en gebruik ik dus nog dezelfde accu ondanks telkens snelladen.

Maar wel een beetje link als zo'n smartwatch dan erg heet word want dat merk ik dan bij mijn smartphone verder niet.
Timing van deze wijziging is inderdaad verdacht , maar mij doet vermoeden dat dit te maken heeft met meerdere meldingen van de achterkant die loskomt, vermoedelijk dat de lijm lost door de warmte.
Trager opladen = watch wordt minder warm

vb:
https://support.google.co...back-panel-fell-off?hl=en

Is verder wel vervelend, want ik had zelf de gewoonte om tijdens mijn ochtendroutine even te snelladen tot 80% en kon zo wel verder tot de volgende ochtend.
Opzich geen raar idee. Is ook beter voor de accu.

Wel een beetje vreemd om dat te pushen als dat ding al een tijdje op de markt is, maar goed.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee