Nvidia verhoogt prijzen van GeForce NOW in Europa en Canada

Nvidia gaat de prijzen van GeForce NOW verhogen in Europa en Canada. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen vanwege stijgende kosten in die regio's. De prijsstijgingen gaan op 1 november 2023 in.

Nvidia kondigt de prijsstijgingen aan op zijn website en heeft gebruikers ook per e-mail op de hoogte gesteld. Gemiddeld stijgen de europrijzen van Priority- en Ultimate-abonnementen met 10 procent per 1 november. Nvidia meldt dat gebruikers tot die tijd een abonnement van zes maanden kunnen afsluiten tegen de oude tarieven. Gebruikers met een Founders Priority-abonnement behouden daarnaast hun Founders for Life-prijsvoordelen, zo schrijft het bedrijf.

Nvidia zegt dat het bedrijf de prijzen van zijn cloudgamingdienst ophoogt vanwege 'stijgende operationele kosten' in Europa en Canada. Het bedrijf weidt daar verder niet over uit.

Abonnement Huidige prijs Nieuwe prijs
Priority 1 maand: 9,99 euro
6 maanden: 49,99 euro
1 maand: 10,99 euro
6 maanden: 54,99 euro
Ultimate 1 maand: 19,99 euro
6 maanden: 99,99 euro
1 maand: 21,99 euro
6 maanden: 109,00 euro
Founders Ultimate 1 maand: ?
6 maanden: ?
1 maand: 19,99 euro
6 maanden: 99,99 euro

Door Daan van Monsjou

Redacteur

13-10-2023 • 20:28

101 Linkedin Whatsapp

Lees meer

Reacties (101)

101
100
34
1
0
57
Wijzig sortering
? bij de prijzen van founders ultimate?

Ik kan ze wel aanvullen voor de huidige prijzen sinds ik ultimate founders heb.

Huidige prijzen ultimate founders:
Per maand: 17,99
Per 6 maanden: 89,99

Huidige prijzen founders:
Per maand: 5,49
Per 6 maanden: 27,45
oh, heb ik net op tijd gecanceld dus.
Ik hoor steeds meer mensen om mij heen die gebruik maken van een cloud gaming dienst en daar heel tevreden over zijn. Het is natuurlijk anders dan het hebben van een eigen pc. Maar goed het geeft je ook mobiliteit en mogelijkheden om op een heleboel verschillende devices/plaatsen er gebruik van te maken.

Helaas gaan de prijzen keer op keer omhoog waardoor mensen weer gaan kijken naar de aanschaf van een vaste pc. Maar goed Netflix, spotify en andere diensten blijven we ook gebruiken na iedere verhoging :)

Ik denk wel dat het uiteindelijk de toekomst heeft.
Het blijft een relatief makkelijke manier om geld te verdienen voor deze bedrijven... Google Microsoft en Adobe hebben een veel hogere marge op hun cloud diensten dan andere diensten, en dat zal bij Nvidia niet anders zijn. Als ze dan ook nog telkens hun prijzen verhogen (zoals Adobe en Netflix e.d. nu doen), dan haken mensen logischerwijs snel genoeg weet af, omdat de kosten eigenlijk weinig verschil maken met zelf de spullen kopen, terwijl je er ook enkele nadelen voor terug krijgt.
Mwah bij Netflix weet ik het allemaal nog niet hoe het met marges zit, zij hebben best wel wat kosten aan externe licentiegelden. Voor adobe, MS en zeker Nvidia ben ik het wel met je eens. Daar ligt het kostenplaatje heel anders.

Aan de andere kant snap ik die 10% ook weer wel. In NL hebben we immers ook met een dikke 14% inflatie te dealen gehad. Dus een service van 100 units is nu 114 units waard met dat in het achterhoofd. Het probleem is alleen dat deflatie nooit wordt meegenomen/verrekend.
Wanneer was er voor het laatst deflatie?
Naja. We zien wisselingen op het grotere plaatje waar een bepaalde economie eerder of later met inflatie te maken krijgt, of heel veel minder en toch wordt dit dan vaak niet doorberekend en is de prijsstijging relatief hetzelfde. Zo hadden we laatst een relatief gunstige koers voor de launch van een aantal Apple producten, Maar de prijzen zijn daar niet op aangepast.
Zo hadden we laatst een relatief gunstige koers voor de launch van een aantal Apple producten, Maar de prijzen zijn daar niet op aangepast.
Ik kan het mis hebben, maar volgens mij zijn de iPhones goedkoper dan vorig jaar.
Maar dat zijn ze overal. Niet gebaseerd op koers tussen usd en eur.
Per kalenderjaar iig niet sinds 1996 (zover gaat de tabel terug). Maar per maand hebben we dat nog gezien in juni en januari dit jaar, november vorig jaar. Deflatie in september is vooralsnog voorlopig. De jaarinflatie (Jaarmutatie CPI) daalde in die maand tot 0,2%. Maar die is dus ook nog voorlopig.
https://opendata.cbs.nl/statline#/CBS/nl/dataset/83131NED/table?dl=988AF

Deflatie zal idd zelden meegerekend worden. Vaker worden er gewoon 'nieuwe' diensten/producten aangeboden met lagere prijzen.
Maarja, de kosten van een goede game-PC stijgen ook elke keer weer. Voor 1 fatsoenlijke GPU kun je jaren zo'n service aanhouden, en dan moet je dus nog de rest van de PC tellen. Gamestreaming kun je al op een goedkoop androidboxje spelen.
Het is gewoon niet hetzelfde als een eigen PC. Het is onder de streep een ervaring die rond of onder het niveau van een console is. Latency hoger daarvoor ook grafisch wat krachtiger (althans als je de Ultimate tier neemt - met de Priority tier is het zeer vergelijkbaar met een XSX/PS5). En die vergelijking moet je dan ook aanhalen kwa kosten: €400-€500 voor de machine. Je kunt niet modden, backward compatibility is een grap (zelfs in vergelijking met de huidige consoles) en dingen als emulatie en dergelijke zijn compleet uit den boze. Als je console-gamer bent kan ik me best voorstellen dat GFN en andere streaming-diensten een uitkomst zijn. Je hebt een veel lager aanschafbedrag en een behapbaar maandelijks tarief. Maar het is echt geen PC-gaming.
Hangt echt af van het spel. Maar GFN kan je de visuele ervaring geven alsof je een 4090 hebt terwijl dat je gewoon op bv een Shield aan het spelen bent. Wat is PC-gaming? Ik heb zelf een rtx2060super, maar GFN kan mij visuele ervaring geven van een veel betere GPU, dat zagen we met Stadia al.
Je moet het ook niet mooier maken dan het is he?
Ze beloven 4080-class, wat (net als voorheen bij 2080 en 3080 beloftes) neerkomt op een data-center variant van die chip met <50% van de PL + een gedeelde CPU en dat ook alleen in de meest veeleisende games. Prestaties liggen in de praktijk een stuk lager dan op een losse 4080 die je in je PC stopt.
Die 2060S kun je nu nog verkopen voor rond de €150, leg er €450 bij, koop een 4070 en je hebt vergelijkbare prestaties met wat GFN Ultimate levert.

En het zou me helemaal niks verbazen als deze dienst nog niet winstgevend is. Kijk eens naar Netflix en co. Zodra de honeymoon-period van GFN voorbij is en ze serieuze aantallen spelers hebben zal hier ongetwijfeld nog aan de prijs worden gedraaid.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 14 oktober 2023 15:44]

Daarbij uitgaande dat je ook kunt gamen als je op het moment even geen internet hebt.
Als er weer eens een storing is en internet er uit ligt (wat bij mij vaak het geval is) kan je gewoon geen gebruik van maken van de dienst.
Heb "goedkoop" anno 2023 een AMD Radeon 6700XT kunnen bemachtigen. helaas wel op PCI-X 3.0 ipv 4.0 spec door de limit van de cpu ( Ryzen 5 5600g) maar voor mijn doen werkt het gewoon zoals ik het verwacht.
misschien neem ik de radeon 6700XT mee naar de AM5 build maar dat is kijken in een glazen bol.
Voor hetzelfde geld word het een ryzen 7 7800 met een 7800 radeon. Wie weet...
6700XT is ook niet snel genoeg om een (merkbaar) verschil in performance te hebben tussen PCI-Express 3 en 4. :) Zelf die kaart ook een tijd gehad icm met 3.0 en een Ryzen 3600. Fijn kaartje wel :)
450 euro is geen kattepis, vond indertijd die 2060 al behoorlijk, naast dat ik niet doe aan doorverkopen, want je hebt een backup nodig voor als er iets mis gaat, dus het is dan ineens 600+ euro. (Zal ik sowieso wel doen uiteindelijk ivm VR, wat voorlopig nog niet fatsoenlijk kan via cloudstreaming).
En voor een complete gaming rig (uitgaande van die 4070) kun je dan, met ultimate, 5-8 jaar GFN gebruiken. Waarbij juist in de loop van die jaren de cloudGPU verbetert.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 14 oktober 2023 22:01]

Dat is niet helemaal waar - uit tests blijkt dat je in de meeste games precies dezelfde performance krijgt als een lokale 4080 - met een enkele uitzondering. https://www.tomshardware....-ultimate-rtx-4080-tested

Ik heb het een maand geprobeerd en het grootste gemis is scherpte. Het claimt wel 4K te zijn, maar ik heb het getest tegenover mijn PC met 6700XT en misschien is de stream wel 4K en de interne resolutie bij hun ook, maar je krijgt die scherpte echt niet door. Zelfs met een ethernet verbinding over 1000 bit glas en de bitrate op het maximum gezet (75Mbps), komt de gemiddelde bitrate niet boven de 35-40 Mbps. Het is dan dus ook gewoon niet zo scherp.

In een vergelijking van dezelfde plek in Cyberpunk kom ik tot de conclusie dat de scherpte ergens tussen de 1080p en 1440p. Want de lokale GPU zag er op 1440p scherper uit dan GFN, maar het was vergelijkbaar. Daarentegen is 4K op de lokale GPU *aanzienlijk scherper*.

De video heeft behalve een gebrek aan scherpte soms ook nog wat compression artifacts en problemen zoals wazige randen.

Verder werkte de service wel OK, maar als “overal beschikbare dienst” is het niet ideaal - je moet op GAMEPASS games bvb elke keer inloggen, dus dan heb je al een keyboard nodig. Dat elke keer moeten doen op de afstandsbediening van bvb de Shield is echt super irritant.
Ja het heeft de toekomst om 1 grote reden: Het is de perfecte kopieerbeveiliging. Daarom zullen uitgevers er altijd op blijven hameren.

Ik ben er tegen om enkele redenen:
- Ik wil alles zelf onder controle houden (gebruik ook nauwelijks cloud diensten)
- Modding en backuppen van mijn gekochte games (ja ik koop ze allemaal)
- Niet afhankelijk zijn van zo'n dienst met prijsverhogingen en andere "enshittification" van dien wat gewoon onvermijdelijk is. Hoe groter ze worden hoe harder ze je gaan naaien.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 13 oktober 2023 21:48]

Hoe het zit met modding weet ik niet, maar bij Geforce Now gebruik je toch aangekochte titels van Steam/GOG/etc.? Zeker releases via GOG kan je goed back-uppen gezien ze DRM vrij zijn.
Nee, je kunt alleen goedgekeurde spellen spelen daar. Mods zijn meestal ook niet beschikbaar, afhankelijk van de mod.
Ik denk dat het onderwerp kopieerbeveiliging sowieso nauwelijks nog speelt. Ik weet dat je de meeste games nog gekraakt kunt krijgen maar Steam en co hebben het al zo ver gekregen dat daar nog maar een heel kleine groep gebruik van maakt uit die je hoogstwaarschijnlijk toch geen geld kan persen.
Helaas gaan de prijzen keer op keer omhoog waardoor mensen weer gaan kijken naar de aanschaf van een vaste pc. Maar goed Netflix, spotify en andere diensten blijven we ook gebruiken na iedere verhoging :)
2.5 jaar geleden (maart 2021) hebben ze de beta (Founders) prijzen voor wat nu Priority is verdubbeld van €5/maand naar €10/maand. Dat is niet heel vreemd gezien de beta/Founders prijzen. Na twee en een half jaar verhogen ze prijzen nog eens met 10%, gezien de inflatie diezelfde periode (13+%), is die 10% heel reëel. De stijging van het modaal inkomen zit rond de 9,5% (in Nederland) voor diezelfde periode...

Maar in twee jaar tijd is een 3080 MSRP van €719 (waar je deze bijna niet voor kon kopen) naar een 4080 MSRP van €1399 gegaan... Ik weet dus zo niet of zelf hardware kopen wel goedkoper wordt met die prijsverhogingen... ;)

Bron:
nieuws: Nvidia verdubbelt prijs streamingdienst GeForce NOW voor nieuwe klanten
Dat mobiliteit heb ik gecreëerd met Steam Link op bijvoorbeeld m’n iPhone, waar dat zonder problemen werkt, en alle games direct beschikbaar zijn voor gebruik. Bij GFN heb ik vaak gehad dat ik toch weer moest inloggen op Epic, Steam enz. Kan daarmee ook thuis een game spelen, PC in slaapstand zetten mid game, en dan via m’n telefoon onderweg weer wakker maken en verder spelen.

Beetje de console experience. Plus is wat makkelijker in gebruik voor bijvoorbeeld m’n kinderen die overal in huis op elke tv verder kunnen spelen met Xbox controllers die overal liggen.

Plus ik gebruik best wat mods in onder andere Starfield, GTA V enz, dat mis je dan ook met cloud gaming.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 14 oktober 2023 08:10]

Ik heb een verouderde pc en toen mijn grafische kaart het begaf ten tijde van de crypto boom heb ik GeforceNOW afgesloten. Tot vandaag zeer fijne ervaring en je performance blijft altijd up to date. Geen gedoe met upgraden om de zoveel tijd. Uiteraard heb je hier en daar eens wat connectie issues maar je pc loopt soms ook vast. Ik kan het iedereen aanraden.
Waarom heb je geen console?

Crashes heeft on GFN, dus de connectie issues zijn echt wel een extra. En GFN crashes kan je meestal helemaal niks aan doen. Lokaal kun je ze tenminste nog oplossen.
Mits je geen last hebt van de beperkingen van GFN in de breedste zin van het woord (je accepteert beperkte catalogus, je accepteert dat de dienst kan ophouden, je accepteert minderwaardige multi-player, je hebt toegang tot prima internet, je hebt een apparaat die het kan afspeleb) dan is elke tier van GFN goedkoper (voor de 'hardware' die je krijgt) dan een eigen PC kopen.

Een 4080 gaat voor ongeveer 1200, en dat is alleen de gpu. Een jaar ultimate met de nieuwe prijzen kost 263 euro, dus al een goede bijna 5 jaar speeltijd en ik reken overige hardware niet en stroom rekening ook niet.
Doordat het elke keer duurder word....heeft het geen toekomst :)

Streaming diensten....internet enz....blijft maar stijgen.
Komt keer een punt dat het onbetaalbaar word.
Dat heet inflatie. Alles stijgt, ook je salaris of uitkering of wat dan ook.
inflatie? nee dat is het niet....
de echte inflatie dat is normaal 1/3 %
wat we nu hebben is de economie naar de kloten maken.
dacht jij nu echt dat dit is vol te houden?

die bubbel klapt een keer.....

[Reactie gewijzigd door noway op 14 oktober 2023 18:31]

Een pc levert mij meer op, ik gebruik hem dan ook niet alleen voor gamen.

Voor mij is zon service een sluimerende kosten post waar ik over de lange termijn het geld beter eenmalig kan investeren.

Netflix en Spotify gebruiken we als gezin, maar niet iedereen zou Geforce Now gebruiken bijvoorbeeld
Voor Geforce Now geld dat je voor een relatief laag bedrag toch kunt gamen met een 4080 op ook voor de rest zeer goede hardware. Nadeel is dat het aantal games beperkt is. Maar bijvoorbeeld Starfield zit er wel weer tussen. Dus je kunt op je eigen PC uit met een meer budget kaart (die toch krachtiger is dan een console) en dan voor de echte kracht eisende spellen zoals Cyberpunk en Starfield met dure hardware spelen.

Als je er van uit gaat dat iedere 2 jaar een nieuwe *80 kaart uitkomt die toch 1000 euro komt en stel de prijs van Geforce Now op 100 euro per zes maanden, dat is dan 400 euro voor 2 jaar, dan ben je behoorlijk goedkoper uit (je hebt natuurlijk nog wel een budget kaart nodig voor alle spellen die niet op Geforce Now zijn).

Nadeel, niet alle spellen zijn beschikbaar en mods en cheats (die niet in het spel zelf zitten) kunnen niet.

Andere cloud opties voor de PC zijn vaak duurder en hebben beduidend oudere hardware.
Ja vooral zorgen met zijn allen dat er weer een verplicht abbo bijkomt. Zodat iemand die straks een enkele game per jaar koopt ook €15 euro per maand mag gaan betalen. Kotsmisselijk wordt je van het feit dat alles maar in abonnementen wordt gedrukt. Spotify, Netflix, Videoland, Youtube, PS Live, Xbox Live. Alles wordt maar uit handen gegeven, zodat je straks alleen nog maar afhankelijk bent van hun.
Op een gegeven moment is het sop de kolen niet meer waard...
Netflix enige jaren geleden gestopt omdat de kost wel heel hoog op liep voor 1 of 2 goeie dingen per jaar.
Spotify vorig jaar ingewisseld voor Tidal. Die laatste kost iets meer maar de geluidskwaliteit is top. Spotify geeft me gewoon hoofdpijn na enkele uren luisteren.

Voor iedereen ligt dat punt elders. Elke verhoging in prijs kost u klanten. Maar zolang u aangroei hoger is of de hogere inkomsten de vertrekkers compenseren boeit dat niet.
Zo'n dingen berekenen ze alvorens hun verhoging door te voeren.

Onlangs ook de eerste prijsverhoging voor Gamepass sinds launch.
Paar keer overwogen om GeForce Now Ultimate te nemen. Ik heb nu een RTX 3080 en was wel benieuwd hogere settings met Raytracing en DLSS3.5.

Echter weerhoudt mij de gebruiksvriendelijk van het starten van games mij nog. Ik verwacht voor een vrij hoge maandbedrag een meer naadloze ervaring waar je games direct start door te klikken. Niet plots weer te moeten staren naar een install scherm van paar minuten. Of een dag (of zelfs langer in sommige gevallen) te moeten wachten tot je de update kan spelen, omdat Nvidia de game op de servers nog moet updaten.

Nu kan Nvidia ook niet support voor alle games garanderen, maar het is absoluut niet gebruiksvriendelijk om via een lullig website te moeten achterhalen of een game wel of niet op GeForce te streamen is. Alles moet puur via de app kunnen en veel meer plug & play voelen.

Van wat ik ervan heb gezien en hoor, lijkt het nog teveel op een prijzig beta product.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 13 oktober 2023 20:50]

Doorgaans zouden games al geïnstalleerd moeten staan toch? Ik heb zelf in ieder geval nog niet anders meegemaakt. Wachttijden zijn met priority abo ook verwaarloosbaar.

[Reactie gewijzigd door duck-face-swap op 13 oktober 2023 21:01]

Wachttijden zijn inderdaad zelden tot nooit. En sowieso nooit langer dan een minuut of iets.

Ik ben wel gestopt met Nvidia now. Ondanks dat ik erg tevreden was over de kwaliteit, mis ik het belangrijkste : modsupport. Veel games in steam hebben mod support en maken de games vaak net een stukje leuker of handiger. Ze ondersteunen dat helaas niet.
Modsupport was voor mij ook de dealbreaker. Ik vind het heerlijk om games uit te breiden naar een manier dat de game aanzienlijk leuker of mooier wordt.

Daarnaast heb ik ook een ander belang wat ik erg leuk vind om te doen, trainers maken voor singleplayer games. Zoiets gaat logisch genoeg ook niet op een platform als deze. Al kan ik daar ook heel goed inkomen dat ze geen software die andere software weer manipuleert toe kunnen staan.

Mocht Nvidia met een basale mod support komen dan zou ik wel terug kunnen keren (al is het maar Steam workshop)
Game streaming is dan ook niet voor de hardcore PC crowd. Het is meer voor de console speler die games van de PC wil spelen.
Wat is hardcore of gamer tegenwoordig?
Ik ben een behoorlijke pc gamer geweest (door werk, huishouden en kinderen is dit wel aanzienlijk minder dan in de gouden dagen dat mijn ouders nog voor mij zorgden 8)7)

Maar met de huidige videokaart prijzen is het eigenlijk gewoon niet leuk meer om je pc helemaal up-to-date te houden.
GFN bied gewoon best goede prestaties voor het geld dat ik ervoor betaal.

Neem in mijn voorbeeld even aan dat je de machine alleen voor gaming gebruikt. (Het overzetten van oude onderdelen laat ik achterwege, net zoals een oud systeem prima voor GFN gebruikt zou kunnen worden)

Laten we even veronderstellen dat een goede pc ongeveer 4 jaar mee gaat. Voor een beetje game-systeem ben je al snel €2000 tot €3000 kwijt excl randapparatuur.

Een geschikt stream apparaat kost mij ongeveer €150 excl randapparatuur.
Per 6 maanden betaal ik €109, 2 keer per jaar aan te schaffen en 4 jaar lang doorzetten.
Dan betaal ik €872 aan abonnementskosten.

Bij elkaar ben ik dan na 4 jaar dus de helft goedkoper uit.

Ja GFN bied nog niet alle games en met een pc kan je meer dan gamen dus het is even een scheef voorbeeld. Maar er zijn nou eenmaal niet veel mensen die zoveel willen investeren in een game-pc terwijl ze wel hardcore pc gamer willen zijn.

Zou ik een deftige game pc willen kopen voor €3000, ja dat zeker. Maar als ik voor dat geld ook lekker met mijn kids en vrouw op vakantie kan. Om lekker te genieten en herinneringen op te bouwen…. Dan kies ik toch voor mijn gezin (terwijl ik dit bericht schrijf wordt ik onder schot gehouden door mijn vrouw :X)
Ja GFN bied nog niet alle games en met een pc kan je meer dan gamen dus het is even een scheef voorbeeld. Maar er zijn nou eenmaal niet veel mensen die zoveel willen investeren in een game-pc terwijl ze wel hardcore pc gamer willen zijn.
Met een Game-PC van 4 jaar geleden (zeker eentje van 2k+) kun je nu nog prima uit de voeten. Ik heb hier nog een PC met RTX 2080 (daaromheen kon in in 2018 gewoon een PC van <1.5k bouwen die het zeer goed deed) en die kan prima nog een paar jaar door. Elke game runt goed (zeker niet met max settings op 4K, maar toch). En met die 1440p PC uit de meest recente BBG van rond de 1350 zit je in de praktijk niet heel ver af van die "4080-setup" die nVidia adverteert. 3k voor een gaming PC was en is nog altijd het ultra-luxe segment. Zoiets bestaat voor cloud-gaming gewoon nog niet en GFN is nog steeds in de growth-fase waar het nVidia niet uitmaakt dat ze gemiddeld fors geld bij leggen elke maand voor elke abonnee (zie diensten als Shadow PC voor een realistischer maandbedrag - daar wordt het al met een 3070Ti erg onsmakelijk kwa prijs... $49.98/maand).

Dat even ter zijde denk ik niet dat je gelijk hebt dat mensen het er niet voor over hebben. De 4090 heeft zich uitermate goed verkocht en ook de 4070 en 7800XT gaan best hard. Mindfactory alleen heeft in meer dan 54k GPUs in de huidige generaties van AMD en nVidia verkocht en als je naar de dollar-MSRP van die kaarten leunt dat heet sterk richtig de high-end met een gemiddelde MSRP van bijna $950. De bestverkochte kaart daar is de 7900XTX (17.1%), gevolgd door de 4080 (16.8%), de 4090 (15.2%) en de 7900XT (13.4%). Pas op de 5e plaats komt de RTX 4070 (11.7%). De enige andere uitblinker in het "middensegement" van GPUs is de 7800XT die het binnen net iets meer dan een maand al naar 5.5% heeft geschopt. 7700XT, 7600, 4060 (Ti 8/16G) zijn samen goed voor ongeveer even veel verkopen als de 4070 alleen. Met andere woorden: in de nieuwe verkoop is het juist de high-end die het erg goed doet.

En je kunt ook prima een razend snelle budget-PC in elkaar steken tegenwoordig als je een beetje in het rond shopt: ik heb hier een PC voor mensen die op bezoek zijn die in totaal nog geen €700 met R5 3600, 16G, 512GB SSD en 3070 en dat zelfs in een ITX kast (NZXT H1). Elke console heeft het nazien, na verkoop over 2 jaar heeft ie ook niet meer gekost dan de Ultimate tier van GFN en ik heb er veel meer mee kunnen doen.

Het heeft altijd zo z'n aantrekkingskracht om het snelste van het snelste te halen. Maar nodig is dat zeker niet en ook de "Ultimate" tier van GFN biedt dat absoluut niet. Sterker nog, je kunt een 4060Ti halen, DLSS FrameGen aanzetten en je zit op dezelfde latency en framerate als op die Ultimate tier van GFN.
Bij Shadow huur je 1 PC die dan enkel voor jou is. Het Nvidia systeem is veel goedkoper, waar een bepaald deel van het systeem tijdelijk voor jou is voor een bepaalde tijd. De Nvidia prijs zal dus normaal gezien altijd een stuk lager liggen dan de Shadow prijs.
Dat een kaart goed verkoopt betekend alleen dat er nog een markt is.
De reden waarom ik de termijn van 4 jaar aan houd is vooral omdat GFN ook updates blijft krijgen, en ik GFN op een systeem van tussen €2000 en €3000 in schat qua specs.

Uiteindelijk blijft het natuurlijk veel geld, en wat ieder voor zich moet bepalen. Maar een feit blijft dat er veel mensen zijn die het geld er niet voor (over) hebben. Maar best een abonnement op GFN zouden kunnen betalen.
Nu kan Nvidia ook niet support voor alle games garanderen, maar het is absoluut niet gebruiksvriendelijk om via een lullig website te moeten achterhalen of een game wel of niet op GeForce te streamen is. Alles moet puur via de app kunnen en veel meer plug & play voelen.
Dit kan zonder issues via de app. Echter makers geven updates uit, via bv. Steam en Nvidia moet over het algemeen daar achteraan lopen, testen, aanpassingen maken en updaten.

Maar je heb gelijk er is veel nog bijzonder... Lastig... Zoals bv. MMOs/online elke keer opnieuw aanmelden ipv. gewoon klikken en spelen, maar ik begrijp ook waarom dat zo niet 1-2-3 gaat, ivm. security/password management op shared servers.

Als de games beschikbaar zijn op Geforce Now spelen ze over het algemeen prima. Er zijn wel regelmatig issues met updates (nog niet beschikbaar en dan niet kunnen spelen), dat is erger hoe meer online het spel is, hoe vaker ze updates hebben en hoe (niet) populair een spel is. Met bv. de MMO Dual Universe was dat best problematisch omdat we heel veel updates kregen en haast niemand het speelde, daarmee leek het dus een lagere prioriteit te hebben, wat ik wel kan begrijpen. Ik zou het zeer zeker niet willen bestempelen als beta product, ik denk dat jou verwachtingen gewoon niet dicht genoeg bij de realiteit liggen.

Daarnaast is de vraag of het daadwerkelijk een prijzig product is. Een jaar lang een 4080 GFN abo hebben koste €200/jaar. Wat kost een 4080 met bijhorende computer + storage + stroomverbruik? Een 4080 kost nog steeds €1200, daar alleen al kan je 6 jaar voor streamen, maar Nvidia heeft elke keer ook de GPU geupgrade als er een nieuwe uitkwam... Een 3080 kopen, twee jaar later is van die aankoopprijs (waarschijnlijk) 2/3e verdampt, dan weer een nieuwe 4080 kopen, dan weer een 5080, etc. Die prijs blijft omhoog gaan als je het zelf wil hebben en dan hebben we het niet eens over de overige hardware en tegenwoordig erg belangrijk: stroomkosten en in de zomer: warmte (airco is nog meer stroomkosten en zou mogelijk geheel de belasting niet aankunnen)...

Daar tegenover staan wel flinke beperkingen, met een eigen 4080 kan je spelen wat je wil, hoe je wil, met alle gemakken van dien. Niet constant hoeven aanmelden op MMOs/Online games, games die niet werken op GeforceNow, meerdere clients, andere dingen dan games, zoals AI, snel zelf kunnen updaten, etc. Geen logoff timer als je effe wat anders doet...

Persoonlijk heb ik er voor gekozen om (voorlopig) geen nieuwe videokaart/PC te komen en ik merk dat ik dan toch veel meer lichtere games ben gaan spelen op m'n iGPU (4800u) of op m'n Steam Deck. Af en toe zet ik eens mijn GFN Priority aan en heb het Ultimate abo overwogen, stond op het punt om dat te doen met de Starfield release, maar omdat ze pas een week later kwamen op GFN, was ik ondertussen al door de hype heen gebeten en was wat anders gaan doen/spelen...
Een jaar lang een 4080 GFN abo hebben koste €200/jaar. Wat kost een 4080 met bijhorende computer + storage + stroomverbruik?
Alleen vergeet je in de vergelijking wel dat het signaal van die 4080 waarop je een abo hebt zwaar gecomprimeerd wordt om over het internet te sturen. Vooral bij snelle bewegingen of veel verschillende dingen als snel bewegende blaadjes aan een boom hebben ook de nieuwste compressie technieken nog moeite mee, al bied GFN volgens mij wel een stuk betere bitrates dan bijv. Stadia deed.

Lokaal draaien met een veel goedkopere en vooral ook zuinigere RTX4060(Ti) op lagere setting levert je wellicht onder de streep gewoon een beter plaatje op dan een 4080 op Ultra maar met veel details of kleurovergangen weg gecomprimeerd. Dan komt het financieel allemaal toch wel iets anders uit qua vergelijking.

[Reactie gewijzigd door !mark op 13 oktober 2023 22:19]

Lokaal draaien met een veel goedkopere en vooral ook zuinigere RTX4060(Ti) op lagere setting levert je wellicht onder de streep gewoon een beter plaatje op dan een 4080 op Ultra maar met veel details of kleurovergangen weg gecomprimeerd.
Heb je daar een bron voor of zuig je dit ter plekke uit je duim? Een 4060Ti haalt in bv. Cyberpunk 2077 misschien op 1080p DXR Ultra, 30-40fps, een 4080 80-100fps... Als ik bepaalde YouTubers mag geloven, dan is met een 4080 DXR Ultra DLSS3 4k, 60+fps mogelijk... Iets dergelijks zou je kunnen halen met een 4060Ti DXR Ultra DLSS3, maar dan alleen op 1080p. Hoe erg ga je dat verschil zien?

Een 4060Ti is minimaal €400, plus de overige kosten van een PC + stroomkosten, en elke generatie upgraden. Maar het blijft appels bananen met peren vergelijken...

Maar het is zeker iets om over na te denken, echter klagen velen over de 'slechts' 8GB van de lower end Nvidia kaarten...

Bron:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/system-reqs/
review: Nvidia GeForce RTX 4060 Ti - Videokaart met last van krimpflatie
https://www.youtube.com/watch?v=p7U1_OBa7S8
Heb je daar een bron voor of zuig je dit ter plekke uit je duim?
Daarom schrijf ik ook wellicht he :P

Natuurlijk zul je met een 4060Ti concessies moeten doen welke met een 4080 niet hoeven zoals RT uit, lagere renderesolutie of de texturekwaliteit terugschroeven om op zeg 60fps te komen, dat lijkt me logisch.

Echter, voor die 4080 welke via GFN op hogere instellingen draait zal het beeld toch gecomprimeerd moeten worden anders komt het niet bij jou ;) . Om 4k60 over je HDMI of DP kabel te sturen heb je ongeveer 18Gb/s(!) nodig, van wat ik zo kan vinden doet een stream via GFN zo'n ~70mbit, dat is een factor 250 kleiner. De compressie technieken en codes van tegenwoordig zijn zonder meer geweldig en kunnen ondanks deze compressie een bijzonder fraai plaatje afleveren, maar dat er kwaliteitsverliezen zullen optreden is een gegeven.

En dan is hetgeen wat ik mij dus afvraag wat onder de streep op jouw scherm mooier gaat zijn: Een 4060Ti welke de game op een lagere RT setting, resolutie of andere setting lokaal draait, of een 4080 waarvan de output toch flink gecomprimeerd dient te worden om via het internet op je scherm te krijgen.

Een normale 1080P Blu-ray kan ondanks dat deze ook al gecomprimeerd is er bijv. ook beter uit dan Netflix en consorten met een 4K abbonment welke tot een lagere bit-rate comprimeren is bij snel bewegende beelden. Dit laatste heb ik wél persoonlijk ondervonden overigens, dus de vraagstelling/vermoeden of dat voor GFN in 4K vs Native op bijv. 1440P en/of een lagere RT instelling ook niet een beetje geld lijkt me geheel niet vergezocht :)

[Reactie gewijzigd door !mark op 13 oktober 2023 23:15]

Anoniem: 1486766
@!mark13 oktober 2023 22:54
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1486766 op 13 oktober 2023 23:47]

Over de video kaarten..dat vind ik echt onzin ( de vergelijking die je maakt )

Schaf je een pc kan je dik 5/10 jaar vooruit.
En met een p.c doe je meer dan gamen of niet?

[Reactie gewijzigd door noway op 14 oktober 2023 00:45]

Dat zou ik (en wellicht jij) inderdaad doen, maar dat is een bananen met peren vergelijken. Maar zelfs dan, met de prijs van een 4080, de rest van een computer en stroom verbruik, kan je prima 5-10 jaar gamen.

Met een PC kan je meer mee doen dan alleen gamen, bij mij staat ie prima 16 uur per dag aan, aangezien ik ook werk op een PC. En dat is dan direct echt zonde om de hele tijd aan te hebben staan, want die vreet echt veel meer stroom dan wanneer je die extra rekenkracht van die GPU/CPU nodig hebt, dat zorgt voor extra warmte wat de helft van het jaar niet wenselijk is en kost extra stroom wat het hele jaar niet wenselijk is. Dit is waarom ik nu kleine, zuinige, maar krachtige mini PCs gebruik voor dagelijks gebruik. Daar zou dus een extra PC bij moeten komen.

En vergis je echt niet hoeveel warmte dat scheelt, ik had nog een 9 jaar oude i7-5820K, 32GB RAM en een GTX970 verwarmde in de zomer de zolder behoorlijk, zo erg dat het de laatste jaren regelmatig niet meer uit te houden was. Dit jaar met de mini PCs (twee zelfs voor de helft van de dag), was de hoeveelheid warmte significant minder waardoor ik slechts een aantal dagen niet meer op zolder kon zitten. De 4800u rent rondjes om de i7-5820K, de iGPU is slechts de helft grafisch zo krachtig als een GTX970 (denk Steam Deck power), er zit 64GB RAM in en 2TB+4TB aan SSD storage in, geheel passief gekoeld. Idle trekt zo een machine (zonder randapparatuur) minder dan 10W. Met toetsenbord, muis, headset, Twitch running en aan het internetten, rond de 20W-25W... Het verschil is tussen de hele dag een 60W gloeilamp extra aan hebben staan tot 5x 60W gloeilampen aan hebben, zeker op een zolder in de zomer waar je slecht to niet de warmte kwijt kan zonder stevige airco, is dat een enorme warmte opbouw. En dat is een 9 jaar oude PC, moderne PCs trekken nog meer!
appels en peren he.........

in de winter zat jij lekker warm op zolder.
en ik verwarm mijn kamer met me pc zodat IK niet dat dure gas hoeft te betalen.
en met mijn energie maatschappij is lonen blijft dus 25% korting op me elektriciteit.
Heb je ooit een paar minuten naar een install scherm zitten kijken? In mijn ervaring is dat hooguit 10 seconden, maar wellicht verschilt dat per game. Het traag updaten is wel een ding inderdaad, sommige games liggen er weken of zelfs maanden uit(!), zonder dat er duidelijk communicatie over is. Daar valt absoluut nog een slag in te winnen. De uiteindelijk streaming resultaten zijn verder wel echt ongeëvenaard in vergelijking met zoiets als Gamepass (met shadow heb ik geen ervaring).
Ik kan hier vanuit mijn principes al nooit gebruik van maken.

Dit probleem zit'm voor mij namelijk in de onontkoombare versplintering. Exact hetzelfde als de streaming service industrie. Voor je het weet start iedereen hun eigen game streaming service, ga je exclusives krijgen, allerlei manieren om maar te zorgen dat je blijft... Wordt waarschijnlijk ook een dramatische heen-en-weer van op welke service welke publishers nou weer zitten wat mogelijk een giga impact gaat hebben op savegames --- en dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid series/films welke gewoon totaal niet (meer) te streamen zijn. Dat zal met games vast ook wel gaan gebeuren.

Ik vind het echt wel een ideale oplossing voor mensen die gewoon geen interesse hebben in een pc of geen geld kunnen investeren in een goed ding of gewoon probleemloos willen gamen, maar ik hoop niet dat dit de "dood" wordt van de hobbyist en dat ze ook geen rare exclusions gaan maken voor online games (denk b.v. aan "als je niet streamt via service X heb je geen geldige anti-cheat oid)... Nja, dat laatste zit er waarschijnlijk óók wel aan te komen tegen de tijd dat het populair genoeg is.

Ik merk dat ik nu al soms afhankelijk ben van krakers om games te kunnen runnen op een moderne pc of überhaupt nog aan bepaalde games te kunnen komen. Denk niet dat dit daarbij zou helpen.
Dit probleem zit'm voor mij namelijk in de onontkoombare versplintering. Exact hetzelfde als de streaming service industrie. Voor je het weet start iedereen hun eigen game streaming service, ga je exclusives krijgen, allerlei manieren om maar te zorgen dat je blijft...
Dat hebben we al met de Playstation streaming optie. Wil je Horizon Zero Dawn streamen zal je naar de Playstation service moeten gaan, ook al heb je deze op Steam gekocht voor de PC, streamen op GFN kan niet. Zo is dit met meer games.

Ik ben heel makkelijk geworden, wat zijn de minimale specs? Kan ik dat draaien op de iGPU van een 4800u? Hoe goed draait het op Steam Deck? Kan ik het draaien op GFN? Als op al die vragen het antwoord 'NEE!' is, dan is het gewoon geen sale. Net zoals ik games die exclusief op EGS of bv. de Ubisoftstore staan laat liggen... Dit was bv. ook de reden waarom ik bij release geen Starfield heb gekocht, ze kwamen pas een week later op GFN uit (en toen was ik al wat anders gaan doen)...

Principes klinkt als iets 'positiefs' en imho gebruikt men te makkelijk dat woord voor zelf opgelegde beperkingen. En dit is geen principe, dit is een zelf opgelegde regel. Het is nog eens extra jammer dat dergelijke zelf opgelegde regels helemaal 0,0 impact hebben. We hebben dat gezien over de decennia. Dus waarom je zelf beperken? Dat game streaming voor jou niet werkt voor reden xyz is iets heel anders, maar als het wel zou werken voor jou waarom jezelf beperken door regeltjes die geheel niet helpen? Self deception? Mijn keuzes zijn niet gemaakt op principes, maar puur op de situatie dat als ik een spel koop welke ik niet kan spelen, ik er niets mee opschiet. Met EGS heb ik 0,0 vertrouwen in het lange bestaan van die dienst en de Ubisoft game store/client vind ik gewoon erg ruk werken!

Het is al langer gaande voor mij dat de AAA games steeds minder interessant worden, grafische eisen zijn daar niet het enige deel van, maar ondertussen wel een belangrijk deel. Ik ben sinds de aanschaf van bv. mijn Steam Deck steeds meer indie games gaan spelen die daar perfect werken.
Ik hoor wat je zegt en voel het ook. Ook ik heb ubi al best even geleden opzij gelegd. Niet wegens de launcher, maar wegens bar slechte service. Ik probeerde HOMM6 te spelen (campaign) en deze klapte er 30 keer per uur uit. Zodra je de verbinding verloor, werd je eruit getrapt en kon je opnieuw beginnen. Ik ben toen op de ubi forums gaan klagen met de typische stelling "Waarom heb ik hier als koper last van, terwijl piraten het probleemloos kunnen spelen?" en toen ben ik, met heel mijn library, verbannen door Ubisoft. Nou, dat was dus daaaaag Ubi. Never again.

Overigens speel ik ook aanzienlijk meer "kleine" / indie games tegenwoordig. AAA games komen me tegenwoordig vaak sowieso de strot uit wegens de forced grinding zodat je meer uren in het spel moet stoppen. Mijn leven is tegenwoordig druk dus ik moet het hebben van high quality gaming experiences. 400 keer dezelfde missie moeten doen om de game te 'padden' zit er voor mij gewoon niet meer in.
Principes klinkt als iets 'positiefs' en imho gebruikt men te makkelijk dat woord voor zelf opgelegde beperkingen. En dit is geen principe, dit is een zelf opgelegde regel.
Definitie van principe: 1) zelfgekozen regel voor hoe je leeft (Encyclo.nl)
Ik heb het een paar keer geprobeerd, mede als Stadia vervanger, echter jammer dat ik bijvoorbeeld toen geen games van o.a. de Epic store erop kon spelen, weet niet of dit inmiddels veranderd is, maar goed. Ik vond het leuk werken, maar merk gewoon dat het voor mij niks is omdat ik er te weinig tot geen gebruik van maak. Ik heb via LG 6 maanden gratis Geforce Now gekregen, en slechts 3x gebruikt, voor nu blijf ik even bij de Fysieke consoles en bij mijn laptop met een 1650 GTX erin :P
...echter jammer dat ik bijvoorbeeld toen geen games van o.a. de Epic store erop kon spelen, weet niet of dit inmiddels veranderd is...
Je kan nu een selectie games van EGS spelen, net als van de Ubisoft store en Steam. Een aantal titels kunnen zelfs via hun eigen client/aanbod draaien.
Bedankt voor de toelichting, misschien ooit weer eens proberen, maar voor nu al een te grote backlog aan games, gek jaar dit jaar.
Het "Priority" abonnement heeft dus de laagste specs en de laagste prioriteit in hun cloud. :? Frappant.

Edit: ahh, er is ook nog een gratis tier. Dat was niet duidelijk. Zelf doe ik niet aan streamingdiensten.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 13 oktober 2023 21:52]

Ik heb al vrij lang een GFN account, betaal nog 5 euro per maand.
Nu speel ik niet super vaak via GFN, omdat niet al de spellen die ik speel daar te vinden zijn helaas zoals gta en horizon. Gelukkig de nieuwe a.creed wel.

Ik twijfel soms om het op te zeggen, maar drempel wordt wel steeds hoger, die 5 euro is erg goedkoop nu, ook al zijn er maanden dat ik het niet gebruik.

Nog steeds stom dat ze niet alle games mogen streamen. Ik ben toch eigenaar van een spel, maakt toch niet uit op welke hardware ik t speel...
GeforceNOW is niet duur voor wat je krijgt. Het werkt ook nog eens verbazingwekkend goed, voor mensen in Nederland een hele goede manier om AAA games te spelen wat mij betreft. Als je een eigen cloud-instance wilt configureren met soortgelijke capabilities ben je al snel 100 euro per maand kwijt als je veel gamed en het is nog maar de vraag of je het net zo goed kunt laten werken.

In Nederland hebben we geluk dat de servers van de grote jongens in Noord-Nederland staan. Dit zorgt voor een dusdanig lage latency dat door de HW optimalisaties in het serverpark je een betere / snellere verbinding hebt dan wanneer je via Moonlight je gamePC openstelt voor gamestreamen. Latency is geen enkele issue en de stream is vrijwel niet van native te onderscheiden. Je haalt minder latency dan wanneer je lokaal op je gameconsole gamed.
Ik heb een paar jaar geleden een avondje geëxperimenteerd met GeForce Now. Dat was voldoende om voor de rest van mijn leven geen interesse te te hebben. Toen ik een gratis game kreeg met mijn RTX4090 en dat een code voor GeForce Now bleek te zijn, heb ik het papiertje met de code bij het oud papier gedaan. Wat een sof.
Ik ben wel benieuwd waarom je dit zo stellig nooit meer aanraakt.
Hij heeft een 4090, waarom zou je dan een streamingdienst aanraken die hoogstens een 4080 (equivalent) draait?
Ik heb wel (een voor mij verrassende hoeveelheid) gebruikers voorbij zien komen met een 4080 of 4090 die GFN gebruiken. Met variërende motivaties, maar de meest voorkomende zijn het niet hoeven installeren van games, waardoor het proberen makkelijker is, de lagere energiekosten, en afgelopen zomer het voorkomen van de warmte in je gameroom.
Anoniem: 1990104
@Cergorach14 oktober 2023 07:15
Omdat je die 4090 niet altijd bij je hebt. GFN is juist ook ideaal op plekken waar je niet altijd toegang hebt tot je systeem.
Stel je deelt je systeem met je partner, dan kan je allebei gamen zonder ruzie over wie de pc mag bijv.
Of stel je bent op reis en wilt gamen, dan ga je niet je hele gaming pc meezeulen.
Stel, stel, stel.

Blijft overeind dat als je een paar jaar games speelt op een nu nieuwe PC, je nog immer goedkoper uit bent én niet afhankelijk van servers. Dan maar niet altijd gamen, maar wel meer eigenaar van wat je hebt en speelt.

Op het moment dat het streaming/abonnement alles wordt, hebben we een probleem want dan zitten we als consument in de fuik.

Je merkt het nu al bij andere sectoren...
Rare reactie, het gaat om situaties waarin het nuttig zou zijn dus ja 'stel, stel stel' is dan logisch. Dat jij de situatie niet hebt is prima, dat neemt niet weg dat iemand anders die sinds situatie wel heeft.

En je bent inderdaad duurder uit, maar je 4090 blijft ook na jaren absoluut niet portable. Het is een heel ander doel. De 4090 is bedoeld als 'geld speelt geen rol, ik wil gewoon de beste prestaties'. Cloud Gaming is daarop een toevoeging, als je even niet bij je PC bent maar games nog steeds wilt spelen op een redelijke kwaliteit.
Rare reactie? Welnee. Je offert zelfstandigheid bereidwillig op in een zeer specifieke use case. Abonnementen zijn duur. Heel duur. En als er eenmaal geen ander alternatief is, drijft men de prijs op.
Dat was drie jaar geleden toen ik een jaar lang een Geforce Now (Founders) Membership kreeg bij mijn RTX 3080. Als test draaide ik Geforce Now op een Nvidia Shield. Ik heb toen mijn Steam-account gekoppeld om meteen een gamesverzameling te hebben. Wat ik me kan herinneren was dat ik continu problemen had om games te starten omdat het systeem continu weer om mijn inloggegevens vroeg. Als dan een game startte was die niet compatibel of bleef de boel hangen. Het was een groot gevecht om ermee te werken. Ik had het na een uur wel gehad met dat hele Geforce Now en heb het nooit meer aangeraakt.
Herkenbaar. Ik heb een ps4. Geen game pc en wilde graag Starfield en Forza in 4K spelen. Even getwijfeld om een Xbox aan te schaffen. In plaats daarvan een ultimate abonnement en pc gamepass. MacBook aangesloten via HDMI naar tv en een Xbox controller aangeschaft. Tot nu toe erg blij mee, maar 1 punt van ergernis is dat je voor elke gamesessie opnieuw je Microsoft gamepass inloggegevens in moet vullen. Passwordless account opgezet, maar nog steeds nodig om je e-mailadres in te vullen elke keer. Daarom ook geen Shield aangeschaft.
Denk ook niet echt dat je de doelgroep bent van de service als je zo’n GPU hebt. Dit is leuk voor mensen die geen goede game pc hebben. Heb de service wel eens geprobeerd en werkt prima.
was dat niet gewoon een game die je via geforce experience moest activeren? komt me nl. niet bekend voor dat ze streaming games aanbieden bij een gpu.
Je hebt gelijk. Ik heb mijn mail gecontroleerd, daar stond het ook in. Het was niet Geforce Now maar Geforce Experience. Maar eerlijk gezegd was de belangrijkste reden dat ik geen enkele interesse had in die gratis game. Het was nl. Overwatch 2 invasion Ultimate bundle. Absoluut niet mijn soort spel. :X :O
Wat een onzin, dit soort services verbeteren ook in de loop van de jaren. En tja, 4090, dan ben je sowieso al niet de target, want mensen die zoveel geld uitgeven aan een videokaart willen geen compromises. Over een jaar of 10-20 is gamestreaming de standaard, en zullen mogelijk veel games niet een meer op een andere manier uit komen.
Dat hij niet de target is zeggen er meer, maar dat is toch ook een beetje het punt? Waarom krijg je in godsnaam een geforce now game bij een 4090?
Wat ik me afvraag is wat een Geforce Now game is... Volgens mij zijn die er niet (could be wrong).

Ultimate KovaaK’s challenge is volgens mij een specifieke implementatie op GFN van KovaaK’s (die op Steam staat) met support voor 240fps op bepaalde configuraties...
Ik heb laatst geprobeerd om BF 2042 te spelen, dat was best wel buggy. BF 4 ging daarentegen verassend soepel.

Erg handig als je zo nu en dan een PC game wilt spelen maar niet vaak genoeg om een grote investering te rechtvaardigen. In dat scenario dit een erg leuke uitkomst en is €10,99 voor een maand speelplezier echt geen geld (games niet inbegrepen).

Ga je toch vaker gamen dan is een eigen PC toch wel een stuk fijner en is dit financieel mogelijk ook wat aantrekkelijker.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee