*
Ana içeriğe atla

Google Meet görüntülü grup sohbetlerinde (nihayet) 1080p desteği sunuyor

Şahsi Google hesabı olanlar hemen sevinmesin...
Google Meet görüntülü grup sohbetlerinde (nihayet) 1080p desteği sunuyor

Google Meet, geçtiğimiz Nisan ayında 1080p video desteği ekleyerek bu çözünürlükte dahili veya harici bir kamerası olan kullanıcıların daha az pikselli bir görünüme kavuşmasını sağladı; tabii sadece bire bir görüşmelerde.

Şimdiyse üç veya daha fazla katılımcının olduğu toplantılara da 1080p seçeneği eklendi. Bu özellik varsayılan olarak kapalı; bir toplantıya girdiğinizde açmanız isteniyor. Ya da Ayarlar menüsünden kalıcı olarak açık veya kapalı olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Fakat şöyle bir durum var: Google'a göre yalnızca ‘bir veya daha fazla kullanıcı sabitlenmişse veya izleyicinin daha yüksek çözünürlüklü videoyu görebilecek ekranı varsa’ toplantıdaki kişiler daha yüksek kaliteli videoyu görüntüleyebilecek. Ayrıca 1080p video yalnızca onu destekleyecek yeterli bant genişliğine sahipseniz çalışıyor.

Bu özellik şu anda Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching and Learning Upgrade ve Workspace Individual aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Kişisel Google hesabı olanlar ise (maalesef) grup sohbetlerinde 1080p desteğinden henüz yararlanamıyor.


Stan Schroeder, Mashable'da Kıdemli Editör.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler