*
Ana içeriğe atla

Netflix Games'ten dev hamle:  Grand Theft Auto mı geliyor?

Zirveye giden yolda Netflix Games için yeni rota oluşturuluyor
Netflix Games'ten dev hamle:  Grand Theft Auto mı geliyor?

Görünüşe göre GTA pastasından bir dilim almak isteyen video akış devi Netflix, kendi oyun platformu olan Netflix Games'te yayınlamak üzere bir tür GTA oyunu için planlar yapıyor.

Wall Street Journal'da çıkan habere göre şirket, satın aldığı bir dizi oyun stüdyosunun ardından özgün IP kütüphanesini genişletmek adına böyle bir hamleye hazırlanıyor. Haberde şirketin yayıncı Take-Two Interactive ile görüştüğü ve bir lisans anlaşması üzerinden Grand Theft Auto oyunu yayınlamayı planladığı bilgisi bulunuyor.

Bunun ne tür bir oyun olacağı ya da kimin geliştireceği ise bilinmiyor.

Muhtemel GTA spin-off'u mobil oyun olabilir

Durumlar böyleyken, Netflix'te çıkacak herhangi bir GTA spin-off oyununun da mobil oyun olması muhtemel, çünkü şu anda Netflix'in oyun portföyüne erişmenin tek yolu mobil uygulamasını kullanmak. Yine de ortaya çıkan bazı haberler, Netflix'in oyunlarını televizyon ve bilgisayarlardan akış yöntemiyle abonelerine sunmayı hedeflediğini de öne sürüyor.

WSJ'a konuşan bir analiste göre Netflix, şimdiye kadar oyunlar için yaklaşık olarak bir milyar dolar harcamış. Buna ek olarak şirket, AAA oyunlara ağırlık vermek amacıyla daha fazla oyun uzmanını işe almayı da amaçlıyor. Yine de en azından şimdilik, bu yatırımların karşılığını verip vermediğini ya da bir gün verip vermeyeceğini söylemek zor. Platformda yer alan oyunlara ulaşmanın tek yolu, bağımsız satın almalar yerine geçtiğimiz Çarşamba günü mali rapor toplantısında zamlandığı açıklanan Netflix aboneliklerinden geçiyor. Bu oyunların ise insanları abone olmaya ikna etmeye yetip yetmediği meçhul.

Mevcut abonelere gelecek olursak, oyunların o kadar da çekici olduklarını söylemek zor. 20 Eylül itibariyle kütüphanede yer alan tüm oyunların indirme sayısı 70,5 milyonu ancak buluyor. İlk bakışta büyük bir miktar gibi gelebilir, ama şu an yayında olan popüler mobil oyunlardan bazılarının elde ettiğine kıyasla solda sıfır kalıyor. Örneğin Honkai: Star Rail, bu yıl sadece çıkış yaptığı gün 20 milyondan fazla kez indirildi. Ayrıca Apptopia'ya göre mevcut Netflix abonelerinin sadece yüzde birden daha küçük bir bölümü günlük olarak bu oyunları oynuyor. Netflix'in kataloğuna yer alan Oxenfree, Immortality, Spiritfarer gibi prestijli yapımların farklı platformlarda da yer aldığını düşünürsek, bu değerler pek de şaşırtıcı gelmiyor.

Netflix'in bu yıl oyun sektörüne doğru attığı büyük adımdan daha önce bahsetmiştik ama görünen o ki pek etki yaratmamış. Olası bir Grand Theft Auto oyunu işleri tersine çevirme potansiyeline sahipken, bu esnada farklı platformlarda Grand Theft Auto 6'nın satışa çıkması da Netflix'in tüm plalarını bozmaya yetebilir.


Kaynak: IGN Türkiye

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler