*
Ana içeriğe atla

Norwich City'den milyonların kalbine dokunan bir video! Bazen işaretleri görmek daha zordur...

UEFA 'İnanılmaz derecede güçlü' diyerek paylaştı
Norwich City'den milyonların kalbine dokunan bir video! Bazen işaretleri görmek daha zordur...

İngiltere'de Championship liginde mücadele eden Norwich City, kulübün sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve süratle 10 milyonlarca insanın izlediği video ile yüreklere dokunurken, global çapta bir farkındalık yaratarak UEFA'nın da dikkatini çekti.

Tüm dünyada Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak bilinen 10 Ekim'de kulüp paylaştığı video ile mental sağlığın önemine dikkat çekerken, akıl sağlığı sorunlarının gizli işaretleri olduğunu ve olabileceğini iki futbol taraftarı üzerinden gösteriyor.

UEFA'nın “inanılmaz derecede güçlü” ifadesiyle paylaştığı video, intiharı önleme misyonuna vurgu yapmakta. Hatırlanacağı üzere kulüp, geçen cumartesi günü deplasmanda Coventry City ile oynadığı maçta forma sponsorunu Birleşik Krallık genelinde intiharların önüne geçmek için çabalayan ve bu noktada ihtiyaç sahipleri ve ailelerine destek veren sivil toplum kuruluşu Samaritans ile değiştirmişti.

Kulüp, önümüzdeki günlerde akıl sağlığı farkındalık kampanyasına devam etmeyi umduğunu dile getirirken mümkün olan her şekilde "bir fark yaratmak" istediklerini aktardı. X üzerinden yapılan paylaşımda ise “Bazen birinin başa çıkmakta zorlandığı açıkça görülebilir, ancak bazen belirtileri fark etmek daha zordur. Etrafınızdakilerin nasıl olduklarını kontrol edin” ifadelerine yer verildi.

Taraftarlara ulaşmanın en etkili yolu...

Futbol genellikle desteğe ihtiyaç duyan taraftarlara ulaşmanın en etkili yolu olarak da kullanılmakta. İngiltere Futbol Federasyonu (The FA), 2019'da bir girişim başlatırken erkekleri tıpkı futbol hakkında konuşuyormuş gibi ruh sağlıkları hakkında da rahatça konuşmaya teşvik etmeye çalışmıştı.

Kampanya kapsamında Rio Ferdinand ve Darren Eadie gibi eski ünlü futbolcular da kendi mücadelelerini paylaşmışlardı.

Bunların yanında, söz konusu videoya geri dönmek gerekirse; dünyanın dört bir yanından taraftarlar ve küresel kuruluşlar, desteği ve yarattığı farkındalık için Norwich City'ye teşekkür ettiler. Bir taraftar ise “Geçmişte o noktada bulunup iyileşen biri olarak bu, şimdiye dek gördüğüm en etkileyici video” derken, bir başkası ise “Gözlerim doldu. Ne kadar güzel yazılmış bir mesaj” ifadelerini kullanıyordu.

Aynı zamanda #WorldMentalHealthDay ve #YouAreNotAlone etiketleriyle paylaşılan yaklaşık iki buçuk dakikalık videoda bir sezon boyunca gönül verdikleri takımı tribünden izleyen ve küçük diyaloglara giren iki taraftara odaklanılıyor.

Son olarak kulüp resmi internet sitesinden bir açıklama yaparken Samaritans'a dikkat çekiyor ve şöyle diyor:

“Samaritans, izolasyon ve kopukluk duygularını azaltmaya adanmış eşsiz bir hayır kurumudur. Başa çıkmakta zorlananlar için gece gündüz her 10 saniyede bir yardım çağrısına yanıt veriyorlar; insanların en çok ihtiyaç duydukları anda başvurabilecekleri ve destek alabilecekleri bir yerleri olmasını sağlıyorlar."


Kaynaklar: BBC, Sports Illustrated / Metin Aktaşoğlu tarafından yerelleştirildi.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Mashable'da Popüler