Kikapcs

Szalmalabirintus és kölyökkuckó, közös adventi gyertyagyújtás és új szelfi pontok – már körvonalazódik a Szegedi Karácsonyi Hetek programja

A hónap elején kiderült, hogy a hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnap előtt, december 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka Szegeden. A szervező Szegedi Városkép és Piac a hétvégén az eseményt is közzétette a Facebookon, mely szerint idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, látványos tűzzsonglőr show, valamint vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.

Mint kiderült, a központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját. Október 22-én 15 órakor elindult az 50 méteres óriáskerék is, melyből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra.

ÚJ VILÁGÍTÓ SZELFIPONTOK

Az már biztos, hogy idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is. Két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfi ponttal egészül ki a Dóm tér, mely remélhetőleg sokatok kedvence lesz. Hétvégenként a zenés programok mellett látványos tűzzsonglőr show várja majd a kilátogatókat.

KÖZÖS GYERTYAGYÚJTÁS A DÓM TÉREN

A vendégek a nézelődés és vásárlás mellett jókat ehetnek és ihatnak a megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. December 3-tól vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján. A Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni és természetesen idén ünnepi ruhát ölt a belváros, lesz karácsonyi díszvilágítás, óriás rénszarvas és mikulás szán is. Rudi, a kedvenc gímszarvasunk helyét már téliesítették is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb