25 x mooiste bezienswaardigheden in Bangkok: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x mooiste bezienswaardigheden in Bangkok: wat zien & doen tijdens je bezoek?

11 januari 2024 in Thailand1 reactie

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Bangkok + verblijftips

Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, waar geschiedenis, tradities en innovatie samensmelten. Hier vind je een mix van cultureel erfgoed en unieke rituelen in een dynamische stadsomgeving.

Ontdek in deze blogpost de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Bangkok.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Bangkok

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets13u45 vliegen naar Bangkok of Phuket, richtprijs € 599 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Bangkok naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOnze favoriete overnachtingen in Bangkok zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI.be (va. € 865), Prijsvrij (va. € 805), TUI.nl (va.€ 770) of D-Reizen (va. € 913)
HuurautoIn Thailand een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Bangkok

  1. Proef de heerlijke street food in Bangkok

Het street food van Bangkok is wereldberoemd en een smakelijk avontuur mag niet ontbreken tijdens een rondreis door Thailand. Van aromatische curry's tot hartige noedelgerechten, de diverse culinaire scene van de stad prikkelt alle smaakpapillen. Probeer zeker geliefde gerechten zoals Pad Thai, groene curry en som tam (papajasalade).

Chatuchak Weekendmarkt

Duik in de levendige sfeer van drukke markten, zoals de Chatuchak Weekendmarkt, om de heerlijke smaken te proeven en op te gaan in de bruisende ambiance. Het wordt gezien als 's werelds grootste weekendmarkt. Beleefd onderhandelen is gebruikelijk! Meer info.

TIP: Wil je de unieke marktcultuur van Bangkok ervaren, boek dan deze Bangkok Shopping tour. Begin met een boottocht op een longtail-boot door de drijvende markt Khlong Lat Mayom en maak vervolgens een trip naar de Chatuchak Weekend Market om de lokale gemeenschappen langs de kanalen te zien.

Streetfoodrestaurant Raan Jay Fai

Dit streetfoodrestaurant opende z’n deuren in 1980. Het wordt gerund door Supinya Junsuta, beter bekend als "Jay Fai", en kreeg in 2017 een Michelin-ster. Het was het eerste streetfoodrestaurant in Thailand met deze onderscheiding. Jay Fai staat bekend om haar unieke kooktechniek, inclusief het dragen van een skibril om haar ogen te beschermen tegen de vlammen in haar open keuken. Het meest iconische gerecht is de omelet met krab. Meer info.

Wil je hier graag ook eens eten? Reserveren is verplicht, … dus voor je op reis gaat naar Thailand, kan je best al een tafel boeken via telefoon (+66 2 223 9384) of e-mail ([email protected]).

Pratunam Market

je de meer bekende Chatuchak Weekend Market niet gaat bezoeken of als je gewoon trendy kleding, schoenen en accessoires wilt inslaan tegen groothandelsprijzen, kun je rondstruinen op de kleurrijke en doolhofachtige Pratunam Market. De markt is dag en nacht open, maar in de praktijk openen veel kraampjes pas om 11u.

FOOD TOUR: Maak kennis met de Thaise keuken en proef de beste streetfood tijdens een georganiseerde food tour. Tijdens deze food tour door Bangkok, uitgestippeld door een lokale chefkok, proef je in totaal 16 verschillende gerechten die typerend zijn voor Thailand.

  1. Een boottocht over de Chao Phraya

Tijdens een bezoek aan Bangkok kan een boottocht over de Chao Phraya niet ontbreken: de rivier is de levensader van de stad. Vanop het water zie je de contrasten tussen traditionele houten huizen en moderne wolkenkrabbers. Mis de kans niet om de drijvende markten te verkennen, zoals de bekende Damnoen Saduak (bekijk ligging) of Amphawa (bekijk ligging), waar verkopers verse producten en lokale lekkernijen verkopen vanuit hun boten.

TIP: Boek hier je rondvaart over de Chao Phraya-rivier.

  1. De gigantisch liggende Boedda in Wat Pho

Ten zuiden van het paleis bevindt zich Wat Pho. Met meer dan 400 tempels in Bangkok is dit een van de grootste en oudste. Het uitgestrekte complex beslaat ruim 80.000 vierkante meter en is verdeeld in twee gedeelten - het kleinere zuidelijke gedeelte dient als onderkomen en school voor de monniken, terwijl het noordelijke deel openstaat voor bezoekers.

Hier ontdek je meer dan 1.000 weergaven van Boeddha, waarvan de imposante vergulde liggende Boeddha de meest opvallende is. Met een hoogte van 15 meter en een lengte van 46 meter behoort deze tot de grootste in Thailand. De ingewikkelde mozaïek van parelmoer symbolen op zijn voetzolen is bijzonder betoverend. In de nabijheid bevinden zich 108 bronzen gebedsschalen: deze verwijzen naar de 108 positieve handelingen en symbolen die Boeddha naar Nirvana hebben geleid.

  • Van het plaatsen van een munt in elke schaal wordt gezegd geluk te brengen aan de schenker - en het draagt zeker bij aan het onderhoud van de tempel.
  • Een set van 108 munten kan worden aangeschaft voor ongeveer 20 baht, wat neerkomt op 0,50€.
  • Wat Pho is dagelijks geopend tussen 8u en 18u.
  1. Wat Arun, de Tempel van de Dageraad

Vanuit de hal van de liggende Boeddha wandel je naar de Tha Tian veerboothalte (bekijk ligging). Hier maak je een korte overtocht over de Chao Phraya-rivier naar Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Deze tempel heeft een oude geschiedenis die teruggaat vóór de oprichting van Bangkok in 1782 en wordt zowel bewonderd als vereerd. Zijn centrale toren (prang) rijst tot 80 meter, waardoor het de hoogste in Thailand is.

De toren is bedekt met schitterende mozaïeken van porselein die vroeger werden gebruikt als ballast in boten uit China. Na het beklimmen van een steile trap bereik je een terras met een prachtig uitzicht over de rivier en het complex, inclusief een wijdingszaal met indrukwekkende muurschilderingen.

Nadat je de tempel hebt beklommen, kan je overnachten in het Sala Rattanakosin Hotel. Vanop de rooftop bar en vanuit de kamers heb je een waanzinnig uitzicht over Wat Arun en omgeving.

TIP: Boek een bezoek aan Wat Pho en Wat Arun. Verken enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad in slechts drie uur. Bekijk het opmerkelijke beeld van de liggende Boeddha, en bezoek majestueuze Wat Arun en de stoepa die is ingelegd met duizenden kleurrijke mozaïekstukjes. Boek hier je begeleide bezoek aan Wat Pho en Wat Arun.

  1. Beklim de gouden berg van Bangkok, Wat Saket

Voor een panoramisch uitzicht over het oudste deel van de stad kan je de 320 treden beklimmen om de top van Wat Saket (Golden Mound Temple) te bereiken. Het bevindt zich op de enige "heuvel" van Bangkok, die eigenlijk kunstmatig is en wordt gevormd door de ingestorte ruïnes van een eerdere tempel. De huidige structuur van Carrara-marmer, 77 meter hoog, dateert uit het begin van de 20ste eeuw. Zijn chedi, of stoepa, bevat relieken van de Boeddha die uit India zijn ontvangen.

  1. Bang Kachao, de groene long van Bangkok

Bang Kachao, gekend als de groene long van Bangkok – met ook de vorm van een long, ligt op een schiereiland dat wordt gevormd door een scherpe bocht in de Chao Praya-rivier ten zuidwesten van de stad. Het is 2.000 hectare ongerept groen gebied, vol verborgen juweeltjes. Het verkennen ervan per boot, gehuurde fiets of te voet is het perfecte tegengif voor de chaos van Bangkok.

  1. Verken het Chinatown van Bangkok en Wat Traimit

Verken het Chinatown van Bangkok, dat bekend staat als 's werelds grootste Chinatown buiten China. Deze wijk staat beroemd om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke winkels en eindeloze aanbod van street food. In het zuidoostelijke deel van deze wijk, niet ver van het indrukwekkende oude treinstation Hua Lumphong, vinden we Wat Traimit.

Wat Traimit

Laat je niet misleiden door het bescheiden voorkomen van deze tempel. In 1955 was er een groep mannen bezig met het verplaatsen van een groot, zittend Boeddhabeeld toen ze het per ongeluk lieten vallen. Een schokkende gebeurtenis - het gips brak! Maar tot ieders verbazing onthulde de breuk dat het beeld eigenlijk gemaakt was van massief 18-karaats goud.

Dit beeld dateert uit de Sukhothai-dynastie, 13e-14e eeuw, toen de Thai het in gips verborgen hielden tijdens een invasie. Het oorspronkelijke massieve goud was lange tijd vergeten; het beeld kwam in de jaren 1800 naar Bangkok en bleef verborgen onder de gipslaag tot het incident in 1955. Met bijna 5,5 meter hoog en 5,5 ton zwaar, is dit schitterende beeld het grootste massief gouden Boeddhabeeld ter wereld.

  1. River City, een cultureel lifestylecentrum voor kunst en antiek

Net ten zuiden van Chinatown is het gebied aan de westelijke oever van de rivier uitgegroeid tot een bruisend kunstdistrict. Door langs de smalle straatjes te slenteren, ontdek je koffiehuizen, galeries en muurschilderingen. River City is een uitgestrekt modern complex met vier verdiepingen direct aan de rivieroever; het is volledig gewijd aan kunst en antiek.

Wandel er door galerijen van antieke en hedendaagse kunst uit heel Azië, volg lezingen en bekijk documentaires, of neem deel aan een veiling en bied op beeldende kunst en antieke items. Talloze winkels bieden kunstbenodigdheden, boeken, briefpapier en cadeaus. Meer info.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Thailand, inclusief een rondreis, stadswandelingen en dé highlights.
  1. Bezoek het Bangkokian Museum

Zo’n 500 meter naar het oosten bevindt zich het Bangkokian Museum, een trio van houten huizen uit het midden van de 20ste eeuw, omringd door tuinen. Het oorspronkelijke houtwerk, meubels, zwart-wit foto's, speelgoed en eclectische decoratie nemen je mee terug naar een Bangkok dat zo goed als verdwenen is. Het weelderige groen en de fonteinen bieden een rustig toevluchtsoord weg van het lawaai en verkeer van vandaag.

De toegang tot het museum is gratis en kan dinsdag tot zondag bezichtigd worden tussen 9u en 16u. Meer info op de website.

  1. Neilson-Hays Library, een Engelstalige bibliotheek

Zo'n 10 minuten wandelen naar het zuidoosten brengt je bij de Neilson-Hays Library, die gehuisvest is in een eeuwenoud Italiaans neoclassicistisch gebouw en meer dan 20.000 boekwerken herbergt, waarvan velen in het Engels zijn. Het verfijnde houtwerk, de leeszalen, boekenclubbijeenkomsten, leesgroepen voor kinderen, concerten en de tuincafé zullen zeker in de smaak vallen bij literatuur- en kunstliefhebbers van alle leeftijden. Meer info op de website.

  1. Queen Saovabha Memorial Snake Farm

Steek de Rama IV Road over en betreed het complex van de Thaise Rode Kruis Maatschappij. Hier vind je de Queen Saovabha Memorial Snake Farm (bekijk ligging). Dit is een fascinerende plek, met talloze slangen, zowel giftige als niet-giftige, in ruime, schone, soortspecifieke verblijven. Op de bovenste verdieping van het gebouw vind je boeiende tentoonstellingen, waaronder bewaarde slangen, skeletten en multimedia-displays over de dieren en hun gif.

Het centrum heeft twee functies: bezoekers informeren over de belangrijke rol die slangen spelen in het ecosysteem, en tegengif produceren. Er is een demonstratie van gif-extractie om 11 uur 's ochtends en een demonstratie van het omgaan met slangen elke middag. Meer info op de website.

  1. Panoramisch uitzicht over Bangkok vanaf Mahanakhon Skywalk

Voor een van de beste uitzichten over de Thaise hoofdstad ga je naar de Mahanakhon Skywalk. Een van de liften is uitgerust met digitale beeldschermen, en brengt je in minder dan 50 seconden naar de 74ste verdieping, waar je kan genieten van het panoramische uitzicht over Bangkok vanuit het overdekte observatieplatform. Maar daar stopt het niet, als je het juiste kaartje hebt gekocht, kan je verder omhoog naar het skydeck op de 78ste verdieping.

Op 314 meter boven de grond heb je het hoogste uitkijkpunt van Bangkok bereikt; als de lucht helder is, kun je niet alleen de hele metropool zien, maar zelfs helemaal tot aan de Golf van Thailand. Avontuurlijke bezoekers die geen hoogtevrees hebben, kunnen uitstappen op de glazen plateaus en naar beneden kijken voor een werkelijk vogelperspectief. De rooftopbar serveert kenmerkende cocktail, misschien wel de perfecte plek voor een drankje bij zonsondergang? Het observatieplatform is geopend tussen 10u en 19u, laatste toegang om 18u30.

Tickets voor Mahanakhon SkyWalk Observatiedek

  1. Bloemenmarkt van Pak Khlong Talat

Breng een vroeg bezoekje aan de Pak Khlong Talat Flower Market, de Bloemenmarkt van Pak Khlong Talat. Thai houden van bloemen, zowel in hun woningen als in de talloze heiligdommen en tempels. Dit is de grootste detail- en groothandelsmarkt voor bloemen in de stad, vlakbij de Chao Phraya-rivier in het historische deel van Bangkok. Hier word je ondergedompeld in een zee van kleuren en geuren terwijl je door de smalle steegjes wandelt.

  1. Breng een bezoekje aan Museum Siam

Het Museum Siam wordt ook wel een ontdekkingsmuseum genoemd. Het biedt 14 kamers met interactieve en multimediale tentoonstellingen in een voormalig gebouw van het Ministerie van Financiën. Het onderzoekt wat het betekent om Thais te zijn en hoe Thailand zich verhoudt tot zijn buren en de wereld daarbuiten.

De permanente tentoonstelling "Het ontcijferen van Thai" is even plezierig als informatief. Gelegen ten zuiden van het Grand Palace, kan dit een goed alternatief zijn voor het Nationaal Museum voor jongere bezoekers. Meer info op de website.

Boek een begeleide wandeltour en ontdek de mooiste plekjes van de stad

  1. Koninklijk Paleis van Bangkok

Het Grand Palace is een ommuurd complex van voormalige koninklijke residenties en tempels, dat in 1782 werd gebouwd toen Bangkok voor het eerst tot hoofdstad werd benoemd. Het weelderige paleis herbergt tegenwoordig musea, hoewel de paviljoens en troonzalen nog steeds worden gebruikt bij plechtige gelegenheden.

In het noordoosten van het complex staat de prachtig betegelde Temple of the Emerald Buddha; het beeld binnenin, uit groene jaspis gesneden, is 66 cm hoog en is waarschijnlijk het meest vereerde Boeddhabeeld in Thailand. Het beeld draagt een van de drie verschillende gouden kostuums, afhankelijk van het seizoen.

We komen meer te weten over de lange geschiedenis van de Smaragdgroene Boeddha wanneer we Chiang Rai bezoeken. Op het terrein vind je ook een textielmuseum dat een bezoekje waard is. Pas hier wel op voor een populaire zwendel waarbij tuktuk-chauffeurs die buiten rondhangen je zullen vertellen dat het paleis om een of andere reden niet open is en je aanbieden elders heen te gaan. Meer info op de website.

TOUR: Boek hier je begeleide wandeltour met lokale gids en verken het Grand Palace van Bangkok en Wat Phra Kaew.

  1. Het Nationaal Museum van Bangkok

Nationaal Museum van Bangkok, gevestigd in een herenhuis dat bekend staat als het Front Palace. Dit was de residentie van de prins-onderkoning, een broer of zoon van de monarch, van 1782 tot 1885, toen de rol werd afgeschaft. In 1926 wijdde Koning Rama VII de overgebleven structuren toe aan het museum.

Dit is een enorm museum dat meerdere gebouwen omvat en de geschiedenis, schone kunsten en archeologie van het land tentoonstelt, inclusief bijvoorbeeld een collectie koninklijke rijtuigen. Een klein restaurant op het terrein biedt welkome verfrissing. Meer info op de website.

  1. Het voormalige huis van Jim Thompson

Jim Thompson (1906–1967) was een fascinerend persoon: een Amerikaanse zakenman die bijna in zijn eentje gecrediteerd wordt voor het redden van de Thaise zijde-industrie van de vergetelheid. Hij verdween plotseling tijdens een middagwandeling in de Cameron Highlands in Maleisië en werd nooit meer gezien.

Geruchten en theorieën blijven circuleren over de omstandigheden. Ondertussen is zijn beroemde "huis aan de klong" nu het Jim Thompson House, bestaande uit zes teakhouten huizen die van elders in Thailand zijn overgebracht en zijn prachtige kunstcollectie herbergen. Dit staat zeker op de lijst van dingen die je niet mag missen! Meer info op de website.

TIP: Boek je tickets voor het legendarische Jim Thompson House Museum, zie de voormalige residentie van Jim Thompson en wandel door het Baan Krua Silk Village.

  1. Kunst in het Bangkok Art and Culture Centre

Het Bangkok Art and Culture Centre (BACC), doet met zijn ronde structuur denken aan het Guggenheim Museum (maar zonder de pretentie). Het is een ruime tentoonstellingslocatie met werken variërend van klassiek tot eigentijds.

Op de lagere verdiepingen bevinden zich cafés en winkels en plekjes om te pauzeren, waardoor het een ontspannen plek is om van de kunst te genieten en even aan de hitte te ontsnappen. Toegang is gratis; er zijn ook rondleidingen beschikbaar.

  1. Erawan Shrine

De Erawan Shrine bevindt zich voor het Grand Hyatt Erawan Hotel en gewijd aan de hindoeïstische godheid Brahma. Deze tempel heeft een uitzonderlijk turbulente geschiedenis. In 1956 moest de bouw van het Erawan Hotel tegenslag na tegenslag verwerken, en astrologen berekenden dat het project startte op een ongelukkige datum; ze raadden aan de tempel op te richten om het slechte karma te elimineren. Het werkte! Het hotel werd voltooid zonder verdere obstakels.

In de jaren 2000 kwam de tempel echter een paar keer in opspraak. In 2006 werd het beeld met een hamer vernietigd door een jongeman met geestelijke problemen: dit leidde helaas tot een fatale confrontatie met een woedende menigte. In 2015 resulteerde een pijpbom in de tragische dood van 20 voorbijgangers, terwijl meer dan 100 anderen gewond raakten en het vervangende beeld beschadigd werd. Tegenwoordig blijft de met bloemen versierde tempel een geliefde plek voor verering.

  1. Wassen beelden in Madame Tussauds Bangkok

Net ten oosten van Rama I Road, binnenin het winkelcentrum Siam Discovery, vind je Madame Tussauds Bangkok, de thuis van meer dan 90 wassen beelden - muzikale, historische, politieke, filmpersonages (er is een sectie gewijd aan Bollywood) en over het algemeen gewoon A-lijst beroemdheden. Dit museum kan je dagelijks bezoeken tussen 10u en 20u. Meer info op de website.

TICKETS: Bestel je toegangstickets voor het Madame Tussauds Bangkok Museum en ga op de foto met jouw favoriete acteurs, wereldleiders en sporthelden in dit wassenbeeldenmuseum.

  1. Hop-on Hop-off rondleidingen in Bangkok

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus of tuktuk

  1. Cabbages & Condoms

Als je honger hebt gekregen van al dat winkelen en bezichtigen, ga dan zeker eens naar een van de meer interessante restaurants van Bangkok, Cabbages & Condoms. Dit is een non-profit onderneming die tot doel heeft bewustwording te creëren over gezinsplanning en HIV-preventie, en die stelt dat "condooms net zo alomtegenwoordig zouden moeten zijn als kolen." C&C is echter niet alleen informatief en eigenzinnig; het serveert bekroonde gerechten. Je zal Cabbages & Condoms ook elders in Thailand vinden; het is een populaire plek in Chiang Rai. Meer info op de website.

  1. Het nachtleven in Bangkok

Het nachtleven van Bangkok heeft een reputatie en biedt heel wat entertainmentopties. Van levendige nachtmarkten tot bruisende rooftop bars en nachtclubs, de stad komt pas echt tot leven na zonsondergang. Sukhumvit Road (bekijk ligging) en Khao San Road (bekijk ligging) zijn populaire gebieden, met een mix van verschillende bars, clubs en straatoptredens.

  1. Lumphini Park, een groene oase in Bangkok

Als je op zoek bent naar rust van de drukte en de hitte, dan bevinden twee buitengewoon mooie parken zich in het hart van het centrale zakelijke district; ze zijn met elkaar verbonden door een voetgangersbrug. Lumphini Park is de oudste van de stad, opgericht in 1925 en beslaat 58 hectare.

Ga op ontdekking via de paden die het park doorkruisen, huur een waterfiets op het kunstmatige meer, spot enkele van de 30 vogelsoorten die er leven, of bekijk op zondagen, van januari tot april, van 17u30 tot 20u de livemuziek. In de noordoostelijke hoek van het park vind je de loopbrug die je verbindt met Benjakitti Park.

  1. Onze bespaartip: Bangkok All-Inclusive Pass

Wat zit er inbegrepen in de Bangkok All-Inclusive Pas?

  • Boek je Bangkok All-Inclusive Pas online en beleef meer dan 35 attracties in Bangkok.
  • Bespaar tot 50% in vergelijking met het kopen van individuele tickets.
  • Leer enkele geheimen van de Thaise keuken tijdens een kookles, maak een ritje in een van de iconische Tuk Tuks en bezoek de mooiste plekken in Bangkok.
  • Mogelijkheid om deze digitale city card te boeken voor 2, 3, 4 of 5 dagen.
  1. Info & tips voor je bezoek aan Bangkok

  • Kleed je respectvol. In religieuze plaatsen en formele locaties, zoals de boeddhistische tempels en het Koninklijk Paleis, dien je gepaste kleding te dragen.
  • Wees op je hoede voor zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden.
  • Ben je van plan om met een tuktuk rond te reizen? Houd er dan rekening mee dat sommige chauffeurs er alles aan doen om meer geld te ontvangen. Laat je geen praatjes aansmeren, spreek op voorhand een prijs af en laat je ook altijd rechtstreeks afzetten bij je eindbestemming.
  • Kraanwater in Bangkok is niet geschikt om te drinken. Zorg ervoor dat je altijd voldoende gebotteld water bij je hebt.
  • Op markten kan je vaak afdingen, dus probeer te onderhandelen over de prijs voordat je iets koopt.
  • Vanaf de luchthaven is het ongeveer 1 uur rijden naar Bangkok, het wordt aangeraden om je vervoer naar Bangkok op voorhand te regelen. Boek hier je privé transfer.
  • Boek je tickets voor bezienswaardigheden in Bangkok online op voorhand, vermijd lange wachtrijen ter plekke.
  1. Waar overnachten in Bangkok?

Bangkok is natuurlijk een immens grote stad, dé ideale uitvalbasis vinden is dus niet zo gemakkelijk. Het is aan te raden om op voorhand na te gaan, welke bezienswaardigheden je het liefst wilt bezichtigen tijdens je verblijf in Bangkok.

De Thaise hoofdstad is onderverdeeld in verschillende wijken, afhankelijk van welke bezienswaardigheden je allemaal wilt zien, kan je kiezen in welke wijk je het best kan overnachten. Enkele populaire gebieden zijn: Banglamphu (aan de beruchte Khao San Road), Pathum Wan (bekend als winkelparadijs), Chinatown, Khlong Toei (bij Sukhumvit Road) en Silom. Bekijk hier onze favoriete verblijven in Bangkok per wijk.

In Bangkok vind je zowel goedkope hostels als gasthuizen, hotels en (luxe) resorts. Er is meer dan keuze genoeg. Hieronder vind je alvast enkele leuke adresjes van goedkoop tot luxe, voor een uitgebreid aanbod kan je de hotels in Bangkok bekijken op Booking.com.

Onze favoriete verblijven in Bangkok

  • Bed Station Hostel Khaosan, modern hostel op wandelafstand van Khao San Road.
  • Ad Lib Hotel Bangkok, moderne accommodatie met huiselijk ingericht in een rustigere zijstraat in de Pathum Wan wijk.
  • Verblijf in The Fig Lobby, een kleurrijke accommodatie in Khlong Toei.
  • Chakrabongse Villas, gevestigd in een voormalige koninklijke residentie aan de Chao Phraya-rivier. De luxe suites in Thaise stijl hebben prachtig uitzicht op Wat Arun.
  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 17 november 2023 - Tine Englebert

Ik was al enkele malen in Thailand en ik vond in de gids behalve de echte to do's nog heel wat moois om te ontwaren. De stadswandelingen met duidelijke kaarten en onbekende adresjes om te ontdekken, de suggesties om te overnachten: wat een cadeaus!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?