S-förslag, 4 kronor lägre dieselpris vid pump

BRÄNSLEPRISER. I maj 2023 blev Sverigedemokraterna och Tidöregeringen överens om en ny, lägre nivå på 6 % för reduktionsplikten. De vänsterblivna inklusive socialdemokraterna rasade och påstod att SD styrde klimatpolitiken och äventyrade framtiden.

SD och Tidöregeringen har beslutat att från den 1 januari 2024 ska Sverige ligga på EU.s nivåer.

Nu kommer Socialdemokraterna med ett förslaget ingår i en ny satsning som partiet kallar ”Sverigebränsle”. S vill sänka reduktionsplikten för diesel till 19 procent.

I dag ligger reduktionsplikten på 30,5 procent för diesel och 7,8 procent för bensin. S vill inte röra reduktionsplikten för bensin.

Partiet föreslår även sänkt reduktionspliktsavgift, ”rimligare” beskattning av biobränslen och en övergång till diesel i miljöklass, så kallad MK3-diesel.

Sammantaget skulle detta kunna ge en priseffekt på cirka 4 kronor lägre dieselpris vid pump jämfört med i dag, enligt S.

Man betonar samtidigt att priseffekterna är osäkra. – Den huvudsakliga orsaken till att priset stuckit iväg är ju världsmarknadspriset på olja. Men vi tror att med de här åtgärderna kan vi bidra med mer stabilitet på bränslemarknaden och därmed också på prisbilden, säger Anna-Caren Sätherberg, S miljöpolitiska talesperson.

Vid årsskiftet sänker regeringen och SD reduktionsplikten till 6 procent för både bensin och diesel. Det innebär att inblandningen av biodrivmedel i bensin och diesel minskar kraftigt.

-Pettersson säger att det är som vanligt. SD föreslår något och blir kallade idioter och efter en tid följer S efter och låtsas som förslaget är deras eget.

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S-förslag, 4 kronor lägre dieselpris vid pump

  1. Det falska partiet socialdemokraterna excellerar i sin konst att ljuga och hitta på, dom måste vara väldigt desperata.

    48
  2. Nu vill S ta udden av Tidöförslaget – alltså skiftet (lägre inblandning) vid nyåret och kalla det sitt eget. Som vanligt på sitt skamlösa sätt. Ljugarlena förnekar sig aldrig. Fräck som en flatlus.
    Trodde det fanns en gräns i det mänskliga beteendet vad gäller att komma med uppenbara lögner – men – det saknas i det socialdemokratiska partiet!

    62
  3. detta är bara dumheter enligt EU borde bensin priset vara det samma i hela EU lika dant med energin ? euärjuen organisation just för att ta bort handelshinder !? och det är om man innom EU använder överproduktion av vin till att driva fordon i Sverige att distelera vin livsmedel . till alkohol drivmedel . ? är det värkligen lämpligt . blir det inte en konflikt mellan mat moms och energi skatter?

    22
    1
  4. Endast de närmast sörjande byfånesossarna går på detta. Ljugarlena Andersson skulle aldrig själv genomföra detta förslaget. Som vanligt, sossespel för gallerierna. (Och byfånarna)

    64
  5. Magdalenas dåliga variant av triangulering .
    Man ska aldrig sluta förfasa sig över det schizofrena socialdemokratiska beteendet .
    Madre Mia!!!

    66

Kommentera