När gränsen öppnas är Egyptierna kloka

MELLANÖSTERN. Gränsövergången mot Egypten i Rafah i södra Gaza ska tillåtas att öppnas upp, och förnödenheter (vatten och Mat) och mediciner får föras in till den hårt drabbade civilbefolkningen i Gaza. Möjligen är detta ett resultat av USA:s president Joe Bidens snabbvisit i Israel under onsdagen, säger Sveriges Radios korrespondent Richard Myrenberg.

Israel har också varnat för att om förnödenheter beslagtas av Hamas så kan gränsen komma att stängas igen.

Hundratals människor har samlats vid gränsövergången Rafah mellan Egypten och Gaza i hopp om att fly Israels annalkande markoffensiv. Under måndagseftermiddagen förblev dock gränsövergången stängd trots rapporter om eldupphör.

-Pettersson noterar att den egyptiska regeringen vill inte ta emot stora mängder palestinska flyktingar, eftersom man anser att det äventyrar landets säkerhet. Egypten anser att terrorister knutna till Hamas och Islamiska jihad i såna fall skulle infiltrera flyktingarna och etablera sig på Sinaihalvön, där Egypten i tio års tid har försökt bekämpa egyptiska islamistiska extremister.

Om palestinska extremister etablerar sig på Sinaihalvön och avfyrar raketer mot Israel från Egypten kan det bli nytt krig mellan Israel och Egypten.

Tänk om Sverige och EU hade varit lika kloka som egyptierna…

al-Ahli al-Arabi-sjukhuset i Gaza. Bilden sägs vara tagen efter att sjukhuset enligt Hamas bombades av Israeliskt flyg vilket Israel förnekar. Israel påstår att det var en raket från islamska jihad som inte fungerade som den skulle och slog ned på sjukhusets parkering. Det är svårt att tro att Israel medvetet bombade sjukhuset eftersom byggnaderna verkar intakta och solpanelerna på sjukhusets byggnader står kvar.

Sveriges Radios reporter i Mellanöstern Cecilia Uddén beskriver målande om blod söndersprängda barn och döda palestinier i Gaza. Var Cecilia Uddén får sin information ifrån vet jag inte för hon befinner sig på ett hotell i Israeliska Tel Aviv och jag tror att den information Uddén får har godkänts av Hamas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “När gränsen öppnas är Egyptierna kloka

  1. Bilden är faktiskt, i och med att byggnaderna är intakta, ganska likt random bild av Svensk förortsparkering efter en helg med carbecue. Inte helt ovanligt.
    Eller bilderna från Berlin och ”demonstrationerna” (kravallerna).

  2. Jag tycker att de arabiska grannländerna ska uppfylla sina förpliktelser som de som medlemmar i FN sagt att de ska göra och ta emot de muhammedaner som flyr från Gaza och Judéen, Samarien samt Östra Jerusalem.

    • Min mor fördrevs av Ryssland från Kaliningrad/Königsberg. Inte fan står jag med barn och barnbarn och kastar sten och kräver att Kaliningrad ska befrias.

      17
      1
  3. Det är en omöjlig uppgift att värdera alla utsagor som kommer från krigförande länder. I synnerhet från terrorgrupper som Hamas.
    Hamas gör vad som helst mot sin befolkning bara de kan ”tjäna” på det. En skrämmande inställning. Var det detta Margot och Löfven menade när de som första västerländska nation erkände Palestina? S har gamla anor ihop (Palme/Arafat) med Palestina.

    20
  4. det är ju inte lämpligt då flyr ju Hamas till Egypten ? då måste ju Israel skuta skiten ur Egypten..
    dessa terrorister har ju förmåga att gömma sig civila och barn !! ja är väldigt tveksam till att Egypten vill ha ett krig som Iran och kompani startat!! det är ju betydligt lättare för Israel att utplåna denna jihadist cellen nu när den är omringad det är ju bara att använda verkande eld!

    8
    1
  5. Det står nu klart att det var Islamic Jihad som låg bakom explosionen. Dessutom, sjukhuset som Hamas påstod hade sprängts är intakt. Bara delar av parkeringsplatsen har skador. Den groteska dödssiffran på 500 är så klart också en lögn.
    Det vidriga är att Västs judehatande vänstermedia ivrigt och okritiskt accepterade Hamas påstående och direkt pumpade ut deras propaganda.

    28
  6. Vad gäller Cecilia Uddén, är det till och med möjligt, att hon inte befinner sig den delen av världen. Om hon, mot förmodan skulle det, har hon inte sett ”söndersprängda barn”, med egna ögon.
    Dvs. SR kör på med Hamaspropaganda, eller fake news. Förmodligen bägge delar!

    25
  7. Jordanien (som utgjorde 70% av ”Palestina”) has sagt att det inte vill ta emot en enda ”Palestinsk” arab.

    23

Kommentera