Almtuna avgjorde mot Östersunds IK i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Östersunds IK och gästande Almtuna var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Almtuna och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 4-3 (0-0, 1-1, 3-2).

Oliver Kandergård stod för Almtunas avgörande mål 18.37 in i tredje perioden.

Den första perioden slutade 0–0. Almtuna gjorde 0-1 genom Elliot Ekmark efter 3.20 i andra perioden.

Efter 8.52 av perioden kunde Johan Mörnsjö kvittera till 1-1 för Östersunds IK. Almtuna var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 4-3.

Nicklas Danielsson gjorde två mål för Almtuna och två assist.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Östersunds IK med 16–12 och Almtuna med 15–10 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Almtuna är på sjätte plats.

Östersunds IK möter Brynäs i nästa match hemma fredag 20 oktober 19.00. Almtuna möter samma dag Nybro hemma.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!