Hopp til innhold

Glimt-stjernen «sjokkert» etter vraking – svarte med scoring i festaften

Bodø/Glimt fikk nok en europeisk festaften da de slo Besiktas 3–1. Men for Ulrik Saltnes kom beskjeden om at han ikke fikk starte som «lyn fra åpen himmel».

Ulrik Saltnes

MÅLSCORER: Ulrik Saltnes ble benket til torsdagens kamp, men scoret Glimts tredje mål.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Bodø/Glimt har hatt noen strålende kvelder i europeiske turneringer de siste årene. Nok et stort øyeblikk for Glimt-fansen kom da Bodø/Glimt slo tyrkiske Besiktas hjemme på Aspmyra torsdag kveld.

– Det var en utrolig artig kveld, som jeg tror folk vil huske i mange, mange år, sier Glimts Ulrik Saltnes til NRK.

Saltnes var imidlertid langt fra fornøyd med at han måtte starte på benken.

Glimt-stjernen ble byttet inn for Sondre Brunstad Fet et kvarter før slutt og scoret der Glimts tredje mål etter drøyt ti minutter på banen.

– Det kom litt som lyn fra åpen himmel. Jeg ble egentlig ganske sjokkert og (var) dypt uenig. Det sa jeg vel til Kjetil (Knutsen, Glimts trener) også. Men det er klart, vi har 30+ gode spillere, så da er det naturlig at man rullerer litt. Man ser jo verden fra sitt eget perspektiv. Jeg var dypt uenig i hvert fall, sier Saltnes til Viaplay etter kampen.

Det får Viaplays ekspert Tor Ole Skullerud til å reagere.

– Det er en festkveld for Bodø/Glimt først og fremst, men for norsk fotball også. Det er beinhard konkurranse om å starte. Vær skuffet, men bli ferdig med det før du både går til kamp og stiller opp til intervju etterpå. For det synes jeg ikke noe særlig om, sier Skullerud.

Trener Kjetil Knutsen tar det hele med et smil.

– Vi bruker mye tid på å ta ut riktig lag. Hvis jeg skal spørre alle om de er enig med uttaket, blir det tungt. Men de får lov til å uttrykke seg når de er uenig, døren er alltid åpen. Så tror jeg vi traff ganske bra i dag, gliser Knutsen.

Kjetil Knutsen

TRENER: Kjetil Knutsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etterlengtet seier

Bodø/Glimt hadde fått en treg start på gruppespillet i Serieligaen med uavgjort borte mot Lugano og tap hjemme mot Club Brugge, men mot Besiktas ble det en etterlengtet seier.

Allerede i løpet av de fem første minuttene kom Glimt seg til flere store sjanser, men scoringen lot vente på seg til det var spilt nærmere 30 minutter. Da dukket Albert Grønbæk først opp på en retur fra Besiktas-keeper Mert Günok og satte enkelt inn 1–0.

I den andre omgangen var det igjen Glimt som startet best. Amahl Pellegrino og Faris Pemi Moumbagna fikk en eventyrlig dobbeltsjanse etter 54 minutter, men ble stanset av stolpen og en Besiktas-spiller på streken.

Fire minutter senere var det imidlertid ingen som kunne stanse Moumbagna. Til tross for at spissen så ut til å bli felt inne i 16-meteren, holdt han seg på beina og satte inn 2–0 på elegant vis.

Bodø/Glimt mot Besiktas

JUBEL: Moumbagna jubler etter 2-0-scoringen.

Foto: Sondre Skjelvik

– For en kveld for fotball

Innbytter Nino Zugelj trodde han økte til 3–0 fem minutter senere, men scoringen ble annullert etter en VAR-sjekk for offside. Besiktas hadde også noen muligheter til å redusere, men Nikita Haikin vartet opp med flere gode redninger.

I sluttminuttene la Saltnes på til 3–0.

– For en kveld for fotball, for en herlig Bodø/Glimt-kveld, oppsummerte Viaplays ekspertkommentator Nils Johan Semb etter 3-0-scoringen.

På overtid kom et lite skår i Glimt-gleden da Brede Moe headet ballen i eget nett. Dermed ble det 3–1 til Bodø/Glimt.

Seieren gjør at Glimt er oppe på andreplass i gruppa. For Besiktas er det fjerde gang de taper mot et lag fra Norge, etter at de tidligere også har tapt mot Rosenborg, Vålerenga og Tromsø i ulike europeiske turneringer.

PS! Tidligere torsdag vant Molde 5–1 over Häcken i Europaligaen. Dermed ble det en svært god kveld for Norge i jakten på en topp 15-plassering på den europeiske koeffisientrankingen, som er viktig for hvor mange plasser Norge får de i europeiske klubbturneringene de neste årene.

Siste nytt

  • Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

    Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai.

    Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe.

    – Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne.

    Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

    15JFG6G5OzA
    Foto: NTB
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB
  • Disse blir Holmenkollens rivaler om skiskytter-VM

    Holmenkollen får konkurranse fra Hochfilzen og Kontiolahti om å få arrangere VM i skiskyting i 2028 og 2029.

    Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) melder at trioen har søkt på begge mesterskapene. Tildelingen skjer på kongressen i Beograd i slutten av september.

    I februar ble det kjent at Norges Skiskytterforbund (NSSF) og Oslo kommune kom til å jobbe for å få VM tilbake til Holmenkollen. Det ble sist arrangert der i 2016.

    – Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom, er både ønskelig og forventet, sa NSSFs generalsekretær Morten Djupvik i vinter.

    Hochfilzen var østerriksk arrangør senest i 2017, mens finske Kontiolahti hadde det i 2015. (NTB)

    Skiskyting
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal