Hopp til innhold

Kristoffersen avslører etter drastisk Braathen-valg – har tenkt det samme selv

Henrik Kristoffersen ble overrasket over nyheten om at lagkamerat Lucas Braathen legger opp, men forteller at det også har vært noe han har tenkt på.

Kristoffersen og Braathen

NORSKE KONKURRENTER: Lucas Braathen vant slalåmcupen foran Henrik Kristoffersen etter en thriller forrige sesong. .

Foto: NTB

– Det får ikke blitt mer drastisk. Men jeg har faktisk forståelse for valget hans, sier alpinstjernen til NRK.

For Henrik Kristoffersen vet godt hvordan det er å stå i en konflikt med Norges Skiforbund. Det gjorde han selv i en årrekke.

– Jeg har vært gjennom noe lignende, og det er ingen tvil om at det koster. Jeg har vært i de samme banene og tenkt det samme selv, til tider. Så jeg kan forstå den avgjørelsen han har tatt, forteller han.

Tidligere denne uka fortalte Kristoffersen til NRK at han tror de samme konfliktene kommer til å dukke opp igjen og igjen dersom det ikke blir bedre balanse mellom hva man gir som utøver og hva man får.

– Jeg tror det bunner veldig mye i at man må gi og ta litt. Per dags dato så blir det veldig mye «ta» fra en front og det er det en del som ikke er helt tilfreds med, sa 29-åringen.

– De problemene jeg peker på der, det ser du resultatet av nå, sier Kristoffersen nå.

Les også Alpinsjefen om Braathens sjokkbeskjed: – En ekstrem konklusjon

Austria Alpine Skiing World Cup Braathen

– Trenger sterke profiler

Kristoffersen er på landslaget, men han er ikke en del av den pågående konflikten mellom de andre landslagsløperne og forbundet. Det er fordi 29-åringen har sitt eget sportslige opplegg, og han signerte en tidsbegrenset avtale med forbundet da det kom på plass.

Han har derfor en landslagskontrakt som varer ut kommende sesong og har fulgt den tilsynelatende fastlåste konflikten en rekke andre skiutøvere nå står i litt fra sidelinjen. En konflikt Braathen gir som begrunnelse for at han legger opp som 23-åring.

Kristoffersen og Braathen

DUELLER: Henrik Kristoffersen takker Lucas Braathen for «kampen» etter seieren i Wengen i januar forrige sesong.

Foto: AFP

Hva synes du om at Skiforbundet setter seg i den situasjonen?

– Det er vel ikke så vanskelig å vite mitt standpunkt i akkurat den saken her. Det veldig synd for sporten, for en idrett trenger sterke profiler. Selv om jeg og Lucas er veldig forskjellige på mange måter, så er Lucas en ekstremt sterk profil i idretten. Det er ingen tvil om at det er synd for sporten å miste en slik profil, oppsummerer verdensmesteren.

Les også Kristoffersen om konfliktene: – Problemet vil komme igjen og igjen og igjen

Verdenscuprenn i Kitzbühel

– Har ikke noe svar på det

Norges Skiforbund understreker at de synes det er veldig trist at Braathen legger opp. Han brukte en god del av tiden under den rundt 20 minutter lange seansen i Sölden fredag til å rette sterk kritikk mot NSF før han avslørte karrierepunktum.

– Henrik Kristoffersen forteller at han har vurdert det samme. Hvordan skal dere unngå at dette skjer igjen? spør NRK Skiforbundet.

– Det har vi heller ikke svar på i dag, svarer sportssjef i alpint, Claus Ryste.

– Det må vi se på, og det er helt sikkert noe vi kunne gjort annerledes. Og så er det som vi sier en veldig kompleks sak for vi har veldig mange å ta hensyn til. Og så skal man se på det, ikke minst sammen med alle utøverne, svarer skipresident Tove Moe Dyrhaug.

Ønsker evaluering

Hans Petter Buraas, som ble olympisk mester i 1998, gir Braaten og flere av alpinistene støtte i bilderettighets-kampen, og kjenner seg igjen i flere av problemstillingene. Han kaller dagens løsning gammeldags.

– Å lene seg på norske hovedsponsorer og sånt er flott det, men jeg mener man må åpne opp for å se ut i verden. At det går an å være mer fleksibel, tilpasningsdyktig og skreddersy mer, i stedet for å være låst til store avtaler som binder forbund og løpere på både armer og bein, mener «Burre».

– Jeg tenker at Skiforbundet nå i hvert fall burde ta et ekstraordinært styremøte og legge noen bra føringer for hvordan de skal behandle løperne sine, trenerne sine og støtteapparatet sitt på en riktig måte, legger han til.

NRKs ekspert Nina Løseth har også et råd til Skiforbundet.

– Det er klart at nå bør det gås en runde med hva som kunne vært gjort annerledes. Det bør absolutt tas en evaluering på hvordan man skal behandle framtidige konflikter, sier Løseth.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

  • Hauger på 6.-plass i Monaco

    Dennis Hauger kjørte et godt hovedløp i Monaco og plukket nye poeng i Formel 2-sammendraget med en 6.-plass.

    Det avsluttet en god helg for nordmannen som ble nummer tre i sprintløpet samme sted lørdag. Hauger var nummer åtte etter kvalifiseringen og kjørte seg opp to plasser i hovedløpet.

    Han tapte en plass i starten, trolig fordi han kjørte på en hardere dekktype enn flere av sine konkurrenter. Dekkvalget gjorde at 21-åringen fra Aurskog kunne vente lenge med å gjøre sitt pitstopp.

    Hauger valgte å bytte dekk etter 32 av 42 runder og traff greit med det. Han kom ut på banen igjen på 8.-plass og passerte senere to biler som var inne for å skifte dekk.

    Hauger hadde dessuten raskeste runde på Monaco-banen og fikk et ekstra poeng for det.

    Zak O'Sullivan vant løpet etter å ha kjørt solid og truffet perfekt med taktikken. Han gjorde sitt pitstopp sent mens det var såkalt virtuell sikkerhetsbil i løpet.

    Isack Hadjar ble nummer to, mens Paul Aron tok 3.-plassen. De ligger begge foran Hauger i Formel 2 sammenlagt.

    Kvalifiseringsvinner Richard Verschoor hadde et uhell underveis og forsvant ut av løpet.

    (©NTB)

    Dennis Hauger
    Foto: Luca Bruno / AP
  • Skarstein slått i Luzern

    Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

    Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekunder raskere enn Moran Samuel fra Israel.

    Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

    Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris. (NTB)

    Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • PSG cupmester for 15. gang

    Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

    PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

    Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

    Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

    Ci3ukuYs-sw
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal