Byvandring: Dostojevskij i København

Vi inviterer på en guidet tur i Frederiksstadens gamle gader og erindrer den fængslende bemærkelsesværdige tidslomme, hvori Dostojevskij skrev hovedværket “Forbrydelse & straf”.

Copenhagen – UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023!

I 2023 er København verdens arkitekturhovedstad. Det fejres med et arkitekturår om alt det, vi har til fælles.

Teater – Oplevelser til eftertanke er officiel partner i Arkitekturhovedstad 2023. Vi inviterer på en guidet tur i Frederiksstadens gamle gader og erindrer den fængslende og bemærkelsesværdige tidslomme, hvori Dostojevskij skrev på hovedværket “Forbrydelse og straf”.

Arkitekturåret 2023 dykker ned i byens kulturelle bygningsarv, og lader eksperimenter i byens rum boble om den historie vi har til fælles: Baghuse og højhuse. Pladser, palæer og Frederiksstaden. Håndværk og industri. I 2023 inviteres alle til at gå på opdagelse i historien for at blive klogere på hvem vi er.

Teater – Oplevelser til eftertanke sætter spot på byens arkitektur, på dagligdagen og det levede liv på det tidspunkt hvor Dostojevskij besøgte København.

Planlæg din tur

Mødested

Vi mødes for foden af Oehlenschlaegers statue foran Det Kgl. Teater.

Aldersgrænse

Fra 14 år

Hvornår

01. OKT. – 05. NOV.

Hver søndag i oktober og november

Billetter

www.teaterbilletter.dk

I anledning af den nye bogudgivelse “En fortælling omkring Fjodor Mikhailovitj Dostojevskijs besøg i København, 1865 … ” inviterer vi på en guidet tur i byens gamle gader og erindrer den fængslende og bemærkelsesværdige tidslomme, hvori Dostojevskij skrev på “Forbrydelse og straf”. Vi opsøger de privatadresser hvor det kejserlige diplomati residerede og der hvor Dostojevskij kom, og kommer bl.a. forbi ejendomme i “Mayonaise-kvarteret”, Kongens Nytorv, Bredgade, St. Kongensgade, Dronningens Tværgade og Skt. Annæ Plads.

Bogen er skrevet af duoen Melnikov & Jørgensen, som igennem det seneste årti på fremragende vis har bidraget til dansk teater med et markant scenekunstnerisk udtryk medteatertrilogien “Dostojevskij på scenen”.

Medvirkende: Forfatter Caspar A. Jørgensen

Dramatiker, forfatter: Fjodor M. Dostojevskij, Caspar A. Jørgensen & Viktor Melnikov

Producent: Teater – Oplevelser til eftertanke

Skriv et svar