FOTOGRAFISK CENTER SØGER UNIVERSITETSPRAKTIKANTER

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie?

Fotografisk Center søger to studerende fra kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur, dansk, kommunikation eller lignende kulturfag med særlig interesse for fotografi og kamerabaseret kunst til at assistere med produktion af kunsthallens udstillinger og formidlingsaktiviteter. 

Som udstillingspraktikant i Fotografisk Center vil du bl.a. komme til at indgå i alle dele af processen omkring det at producere en udstilling – herunder at assistere med kuratering, koordinering, administration, fundraising, udstillingsopbygning, udstillingstekster og publikumsbetjening.

Som formidlingspraktikant vil du bl.a. komme til at arbejde med kunsthallens kommunikation og formidling af udstillinger og events – herunder produktion af indhold til sociale medier, undervisningsmateriale, omvisninger, publikumsbetjening, pressemeddelelser og nyhedsbreve. 

Vi kan således tilbyde et alsidigt og lærerigt praktisk forløb, der giver en god indsigt i og erfaring med kuratering, drift, kommunikation og formidling i en kunsthal med store ambitioner. Udover interesse for og viden om fotografi, video og samtidskunst generelt, forventer vi, at du har gode samarbejdsevner, er initiativrig og god til at arbejde selvstændigt og struktureret. 

Vi forventer, at du i dit praktikforløb kan afsætte ca. tre til fire dage om ugen, dvs. 20-30 timer om ugen i efterårssemesteret, men vi tager selvfølgelig hensyn til dine forpligtelser i forhold til studiet. Det forventes at du kan starte din universitetspraktik i august/september 2023. Vi tilbyder ikke løn i forbindelse med praktikken.

KORT OM FOTOGRAFISK CENTER OG ANSØGNINGEN
Fotografisk Center er en kunsthal for kamerabaseret kunst, som har eksisteret siden 1996. Vi viser fem årlige udstillinger, og arrangerer foredrag, seminarer, filmvisninger og artist talks. Vi har også et scannerværksted og en specialboghandel. 

Send en kort motiveret ansøgning (max 1 side) samt CV (max 1 side) med dine kvalifikationer senest den 18. april. Ansøgningen mærkes universitetspraktikant og mailes til Fotografisk Center på info@nullfotografiskcenter.dk.
Du er velkommen til at angive hvilken af de to praktikstillinger, du er mest interesseret i. 

For yderligere information om stillingerne kontakt Fotografisk Center på 3393 0996 eller info@nullfotografiskcenter.dk.
Læs mere om kunsthallen her: www.fotografiskcenter.dk

Studentermedhjælp til Dansk Kunsthistoriker Forening

Er du organiseret, struktureret og servicemindet? Brænder du for kunst- og kulturhistorie, og har du interesse i at udvikle en mindre faglig organisation til gavn for medlemmerne? Så er du måske vores nye studentermedhjælp!

Dansk Kunsthistoriker Forening har eksisteret siden 1979 og er en organisation for danske kunsthistorikere og andre, der arbejder professionelt med kunstkritik samt formidling og forskning inden for billedkunst, visuel kultur, design, arkitektur. Foreningen skaber debat, giver mulighed for netværksdannelse og afholder faglige arrangementer. Dansk Kunsthistoriker Forening tæller 480 medlemmer med en faglig og uddannelsesmæssig baggrund inden for kunsthistorie og studiet af visuelle og æstetiske udtryk, heriblandt med beskæftigelse på museer, kulturinstitutioner, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner, gallerier og mange andre steder.

Dine opgaver

  • Regnskab
  • Medlemskontakt og -servicering
  • Vedligeholdelse af hjemmeside
  • Referat ved bestyrelsesmøder
  • Hjælp til planlægning og udførelse ved arrangementer i foreningen
  • Diverse udviklingstiltag i forhold til foreningen

Din profil

  • Du er kunsthistorie- eller kulturhistoriestuderende, gerne på grunduddannelsen
  • Det falder dig let at være organiseret og have styr på deadlines
  • Regnskab er noget du mestrer eller er klar til at lære
  • Du er imødekommende og har øje for andre menneskers behov
  • Du har nemt ved at kommunikere skriftligt
  • Du er fortrolig med IT generelt samt Office-pakken specifikt

Vi tilbyder

  • En fast stilling på 5-8 timer om ugen efter aftale
  • Fleksible arbejdstider, fortrinsvist hjemmearbejde
  • Løn efter kvalifikation
  • Kontakt til et stort netværk af kunst- og kulturforskere

Har du spørgsmål til stillingen? Så kontakt næstformand Rasmus Kjærboe, rkj@nullarthistory.dk.

Deadline for ansøgninger 14. april 2023 kl 23.59. Samtaler forventes afholdt 19. april 2023 med ansættelsesstart snarest derefter.

Kulturbureauet ADBC søger kommunikationspraktikant til efterårssemesteret ’23

Bliv en del af det hold, der hvert år stabler festivalerne Bloom og Golden Days på benene.

Vil du være med til at udvikle den digitale profil i et af Danmarks førende huse inden for kommunikation, konceptudvikling og formidling af kultur og videnskab? Er du en skarp formidler og drømmer du om at inspirere og engagere en bred kulturinteresseret målgruppe på tværs af platforme?

Så kan du netop nu søge stillingen som kommunikationspraktikant hos ADBC, der blandt andet står bag de to festivaler Golden Days og Bloom, Robert Prisen samt ungdomskulturugen K7.

Læs hele opslaget på https://www.adbc.studio/ydelser/job/kulturbureauet-adbc-soeger-kommunikationspraktikant-til-efteraarssemesteret-23

Arrangementer Københavns Hovedbibliotek / april 2023

I april afholder Københavns Hovedbibliotek nedenstående to arrangementer.

Der er naturligvis fri adgang til begge arrangementer og alle er velkomne.

MÅNEDENS FORFATTER april / Caspar Eric (25. april)

Kig forbi Københavns Hovedbibliotek, når forfatteren Caspar Eric gæster Krystalgade som ’Månedens forfatter’ til en snak om sin nye digtsamling NYE BALANCER, om at være en handicappet krop i verden og om samfundets stigmatisering af det anderledes. Interviewer: Lucia Odoom. Der er fri adgang til arrangementet og alle er velkomne.

Link til arrangement: https://fb.me/e/xXwNktwQ

TALETID : Det store klasselotteri (26. april)

Danmark er i høj grad stadig et klassesamfund. Der er stor forskel på, hvad vi tjener. Der er stor forskel på uddannelse, der er stor forskel på hvor vi bor og hvilke muligheder de forskellige samfundsgrupper har. For mange er det også en overraskelse, at arbejderklassen stadig udgør den største del af Danmarks befolkning. Kig forbi Hovedbiblioteket når vi stiller skarpt på ulighed og klasseforskelle i Danmark, og hvor klassesamfundet er på vej hen i fremtiden? Panel: Morten Pape, Lone Aburas, Hakan Kalkan og Lars Olsen.

Link til arrangement: https://fb.me/e/2IY0g61AS

Vi har hermed fornøjelsen at invitere jer til Copenhagen Festival Ensemble´s koncert og give jer en god rabat på billetterne

Koncerten finder sted d. 16. april 2023 kl. 17.00 i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, København. Billetter koster 50 kr. for studerende. Normalpris 200 kr.

Musikere ved denne koncert vil være: den israelske klarinettist Tibi Cziger, den danske violinist Marie Hanskov, den tjekkiske cellist Petr Nouzovsky og den ukrainsk/ tyske pianist Stanislav Rosenberg.

Program:

Johannes Brahms
Klavertrio nr. 1 i H- dur, Op. 8

Robert Schumann
Fantasi stykker op. 73 for klarinet og klaver

Walter Rabl
Kvartet for klaver, violin, klarinet og cello op. 1

For mere information (om ensemblet, gæstemusikere, billetsalg) er De velkommen til at besøge ensemblets hjemmeside: www.copenhagenfestivalensemble.com

Studerende med interesse for offentlig kunst til planlægningsfunktion i Center for Byggeri

Interesserer du dig for byggeri, arkitektur og kunst, og kan du lide variation og ansvar i opgaverne? Så er det måske dig, vi leder efter til stillingen som student i Bygningsstyrelsens kunstteam.

Som student i CB Plan skal du bistå kunstteamet, der består af to medarbejdere, med løbende administrative driftsopgaver i forbindelse med etablering af ny kunst i nybyggerier samt varetagelse af styrelsens eksisterende kunstportefølje.

Passer profilen til dig hører vi meget gerne fra dig. Send os din ansøgning, CV m.m. senest den 11. april kl. 12:00. Vi holder løbende samtaler med ønsket tiltrædelse hurtigst muligt eller efter nærmere aftale.

Læs hele opslaget på https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=166658&DepartmentId=7832&MediaId=6

SMK søger en studentermedarbejder til Den Kongelige Kobberstiksamling

Med flere hundrede tusinde danske og udenlandske tegninger, grafiske blade og fotografier er Den Kongelige Kobberstiksamling landets største samling for kunst på papir. Samlingen, der oprindeligt var i de danske kongers eje, blev åbnet for offentligheden i 1843 og har siden 1896 været hjemmehørende i Statens Museum for Kunst. Samlingens værker spænder fra 1200-tallet og frem til i dag og kan beses af publikum i museets studiesal. Vi søger nu en studentermedarbejder til at assistere i arbejdet med samlingen.

Du skal blandt andet:

  • Besvare telefoniske og skriftlige kunsthistoriske forespørgsler.
  • Betjene gæster i studiesalen, herunder fremtage og lægge værker på plads.
  • Vejlede gæsterne om brug af faglitteratur, holde opsyn, etc.
  • Opdatere museets kunstdatabase og lave anden form for samlingspleje.
  • Assistere i udstillingstilrettelæggelse.

Opgaverne udføres i tæt samarbejde med Kobberstiksamlingens inspektører og de øvrige medarbejdere i studiesalen.

Kvalifikationer

Vi forventer, at du er studerende på kunsthistorie-studiet eller tilsvarende, har god erfaring med brug af MS Office og behersker et skriftligt dansk. Det er en fordel, hvis du har kendskab til SARA, den fællesmuseale database, men det er ikke et krav.

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede personlig baggrund til at søge jobbet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker i henhold til gældende Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomsten) samt Organisationsaftalen mellem Finansministeriet og HK/Stat for kontorfunktionærer mfl. i staten.

Aflønning sker i henhold til organisationsaftalens timeløn for studerende.

Arbejdstiden er 9,5 timer ugentligt fordelt ligeligt på to dage, enten onsdag, torsdag eller fredag. Der kan herudover være perioder med ekstra lønnet arbejde i forbindelse med tilrettelæggelse af museets udstillinger.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Tiltrædelse d. 1. maj 2023 – eller efter nærmere aftale.

Ansøgning mv.

Du søger stillingen via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV, dokumentation for beståede eksaminer og evt. anden relevant dokumentation.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning mv. senest den 2. april 2023.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler torsdag d. 13. april 2023.

Om SMK

SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Museets kerneopgaver er forskning, formidling og bevaring. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål vedrørende stillingens indhold, kan du kontakte museumsinspektør Claes Christensen, der træffes på tlf. 25 52 72 13 fra mandag til fredag kl. 11.00-15.00.