Studerende (omvisere) 4-8 timer/uge søges til Medicinsk Museion

Medicinsk Museion søger otte studentermedhjælpere (HK) til at indgå i vores dygtige korps af omvisere i museets udstillinger. Jobbet er alsidigt og udfordrende. Du skal overvejende være omviser i vores udstillinger og dermed en central del af museets ansigt udadtil. Museets omvisere bidrager til den daglige drift af museet og går fra tid til anden til hånde ved arrangementer. Vi lægger vægt på, at formidlingen er engagerende og personlig, og derfor bidrager omviserne aktivt til at udvikle indhold til deres egne omvisninger. Jobbet kræver interesse og flair for mundtlig formidling på alle niveauer og på både dansk og engelsk, samt et lyst til at yde god service over for museets mange besøgende.

Arbejdstiden er ca. 8 timer/uge med start primo april 2022.

Send din ansøgning vedlagt CV og dokumentation for uddannelse og tidligere beskæftigelse elektronisk via KU´s senest 2. februar 2022.

Læs mere og søg på https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx/?cid=1307&departmentId=19002&ProjectId=155575&MediaId=5&SkipAdvertisement=false

GRATIS BILLETTER TIL STUDERENDE

GRATIS BILLETTER til arrangementet Third Ear på Glyptoteket for studerende

Third Ear på Glyptoteket
29. januar kl. 14

Få historierne bag historierne, når podcastpioneren Tim Hinman deler ud af sin erfaring med at skabe fortællinger baseret på nogle af de mest fundamentale myter fra antikkens verden. 

Third Ear har nemlig været på Glyptoteket, og inspireret af de monumentale skulpturer har de skabt tre podcasts – én fra det gamle Rom, én fra det gamle Grækenland og én fra det gamle Egypten.

Se skulpturerne, hør uddrag fra podcastsene og nørd med, når Tim Hinman i samtale med Glyptotekets formidlingsansvarlige, Kathrine Andersen, fortæller om, hvordan man vækker en 6.000 år gammel verden til live gennem lyd og fortællekunst.

Arrangementet indgår i lydformidlingsprojektet Lyt! og er støttet af Bikubenfonden.

Pris
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Gå på opdagelse i museets samlinger og prøv lyttestationerne inden eller efter samtalen. Du kan også spise dejlig frokost i Picnic. Husk at bestille bord her.

100 GRATIS BILLETTER – FØRST TIL MØLLE
Glyptoteket har frigivet 100 gratis billetter til studerende, der interesserer sig for kunst og kultur. Brug kampagnekoden: GLYPTOTEKETGRATIS for at få fat i en af de gratis billetter. Det er først til mølle, så skynd dig at sikre dig en billet via Billetto her.

Normalpris:
Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende med gyldigt studiekort: 115 kr.
Årskortholder: 30 kr.
Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.

Billetten giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.

Åben visning af forestillingen “Hamlet: a composition” d. 24. & 26. januar.

Om forestillingen:

“Hamlet: a composition” is an audiovisual interpretation of Shakespeare’s classic drama Hamlet. In the piece, the performer creates eerie soundscapes and visually intriguing choreography by distorting, amplifying and reframing the sound/movement of nail brushes through technology. In this way the work seeks to transcend the language of Shakespeare and give audiences an intense, hypnotic and sensory experience.

Visningen varer ca. 50 minutter og foregår på Ubåden d. 24. og 26. januar kl. 19. Entré er gratis og man behøver ikke bestille plads.

Forestillingen er skabt af Laura Kristine Graham Anderson og støttet af Lizzi & Mogens Staal Fonden.

Læs mere om forestillingen:

http://www.baadteatret.dk/hamlet-a-composition/

https://da.lauraganderson.com

KØS søger ny omviser

KØS museum for kunst i det offentlige rum søger en skarp kunstformidler til at præsentere museets gæster for et unikt og dynamisk kunstfelt. Vi tilbyder omvisninger i vores samling, særudstillinger samt i forbindelse med kunstprojekter i offentlige rum. Der er tale om en studenterstilling.

Hvem er vi?
På KØS museum for kunst i det offentlige rum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Vi udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, iværksætter forskning og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden. I september 2021 udspillede en stor international udstilling sig i Køge by og landskab, nemlig Hummings. Den genkomne begivenhed vil fungere som en eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum. Hummings bød på 17 kunstværker, der eksperimenterede med social og intervenerende praksis, nye bud på mindesmærket, digitale medier og en række arrangementer og workshops for publikum.

Udover særudstillinger, der sætter fokus på, hvordan kunsten kan gnave sig ind i samfundsaktuelle problemstillinger, viser vi jævnligt et udvalg fra vores samling af mere end 19.000 skitser, modeller og forarbejder, og lige nu kan man opleve udstillingen ØST ? VEST – UDVALGTE KUNSTVÆRKER I DANMARK FRA KØS SAMLINGEN. Den belyser, hvordan kunsten gang på gang finder nye og overraskende måder at møde os på i hverdagen og integrere sig i mange forskellige slags offentlige rum.

Museets permanente udstilling rummer Bjørn Nørgaards forarbejder til dronningens gobeliner på Christiansborg Slot, der skildrer tusinde års Danmarks- og kunsthistorie.

Dine arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil bestå i at lave omvisninger for voksne, herunder den månedlige gratis søndagsomvisning og private omvisninger, som bookes løbende. Du skal have mod på at sætte dig ind i nye stofområder og trives med at ’være på’. Vi forventer, at du ud fra vores udstillinger og et vejledende manus kan forberede og strukturere din egen omvisning.

Vi tilbyder
Du vil blive oplært af museets formidlingsansvarlige, og til hver udstilling får du en grundig indføring af kuratoren. Du vil blive en del af museets omviserteam, hvor sparring og erfaringsdeling vægtes højt.

Ansøgning
Har du en stærk kunsthistorisk eller lignende faglighed, og har du lyst til at arbejde med kunstformidling, så send en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sofie Andreassen san@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 28. januar 2022. Vi afholder samtaler hurtigst muligt herefter.

For yderligere information kontakt museets Undervisnings- og udviklingsansvarlige Sofie Andreassen på telefon 31 56 11 11.

Foto: Marine Gastineau

KØS søger ny underviser

Vil du være med til at udføre nytænkende og levende undervisning om kunstprojekter i offentlige rum? KØS Undervisning søger en studerende til at indgå i museets underviserteam. Der er tale om en studenterstilling.

Hvem er vi?
På KØS museum for kunst i det offentlige rum er vi dedikeret til at kvalificere, formidle og debattere kunst i offentlige rum nationalt og internationalt. Vi udstiller, producerer og formidler kunstprojekter af nationale og internationale kunstnere, varetager forskning og indsamler og registrerer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden. I september 2021 igangsatte vi pilotudgaven af en genkommende stor international udstilling i Køge by og landskab. Den genkommende begivenhed fungerer som en eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum og den første udgave bød bl.a. på kunst, der eksperimenterede med social og intervenerende praksis og et nyt bud på mindesmærket som genre. I forbindelse med Hummings arbejdede vi med performative øvelser i undervisningen, hvor eleverne brugte deres kroppe og stemmer til at skabe små fælles ’performances’ og gennem dem refleksion over kunstprojekternes temaer og problematikker. På den måde blev eleverne kropsligt involveret i mødet med kunsten og de offentlige situationer, den indgik i.

Udover særudstillinger med fokus på vigtige strømninger inden for kunst i offentlige rum viser vi på KØS med mellemrum et udvalg fra vores samling af mere end 19.000 skitser, modeller og forarbejder, og lige nu kan man opleve udstillingen ØST ? VEST – UDVALGTE KUNSTVÆRKER I DANMARK FRA KØS SAMLINGEN. Den belyser, hvordan kunsten gang på gang finder nye og overraskende måder at møde os på i hverdagen og hvordan det rundt om i landet integrerer sig i mange forskellige offentlige rum.

KØS Undervisning
På KØS tilbyder vi undervisningsforløb og workshops i vores samling, særudstillinger og genkommende udstillinger i Køge by og landskab. Vi udvikler nye pædagogiske måder at arbejde med kunst i offentlige rum, der bl.a. er kendetegnet ved, at eleverne lærer om kunsten gennem kunsten, dvs. gennem engagement i kunstneriske processer og metoder.
Museets permanente udstilling rummer Bjørn Nørgaards forarbejder til dronningens gobeliner på Christiansborg Slot, der skildrer tusinde års Danmarks- og kunsthistorie. Her tilbyder vi fem faste undervisningsforløb. Vores målgrupper er hovedsageligt børnehaver, grundskolen og ungdomsuddannelser.

Dine arbejdsopgaver
Som underviser vil din primære arbejdsopgave bestå i at undervise samt facilitere kreative workshops – ude og inde. Du skal derfor have lyst til at undervise store som små. Du skal trives med at ’være på’ – også i længere tid ad gangen. Derudover skal du have mod på at sætte dig ind i nye stofområder. Vi forventer, at du ud fra vores fælles undervisningsdesign kan planlægge og udføre forløb, som undervejs kan justeres. I det omfang der ikke undervises, vil der være mulighed for at deltage i den daglige drift af afdelingen fra udviklingsprojekter til booking af forløb og oprydningsopgaver.

Vi tilbyder
Du er garanteret fem timers arbejde på KØS og en fast dag om ugen med mulighed for mere. Du bliver oplært i KØS’ forløb og undervisningspraksis og får tilbudt kurser i museumsundervisning. Du bliver en del af museets underviserteam, bestående af to andre undervisere og en undervisningsansvarlig, hvor sparring og erfaringsdeling vægtes højt.

Ansøgning
Har du en stærk faglighed (kunsthistorisk og/eller didaktisk), og har du lyst til at arbejde med nytænkende kunstformidling og læring til børn og unge, så send en kortfattet ansøgning med CV og eksamenspapirer til Sofie Andreassen san@nullkoes.dk.

Ansøgningsfrist d. 28. januar 2022. Vi afholder samtaler hurtigst muligt herefter. Hvis du får tilbudt stillingen, skal du fremvise en straffeattest, og museet vil indhente en børneattest.

For yderligere information eller spørgsmål kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på 31 56 11 11.

Foto: Marine Gastineau

ARTIST TALK: I en verden af tunge ting

Udstillingsaktuelle Julie Stavad i samtale med O – Overgadens kurator Ida Schyum

Torsdag d. 3. februar kl. 17 – 18
O – Overgaden
Fri entre

Link til event på Facebook: https://bit.ly/33xyqoD

Vær med denne torsdag, når udstillingsaktuelle Julie Stavad møder kurator Ida Schyum i udstillingen I am here for pleasure but it is no fun (21. januar – 13. marts 2022) til en samtale, der dykker ned i Stavads univers iscenesat på O – Overgaden med både humor, følsomhed og en vis portion drama.

I Julie Stavads soloudstilling I am here for pleasure but it is no fun er hverdagsgenstanden i centrum. Med sine monumentale læbestiftslignende værker, en nylonstrømpe i str. ”super-human” og tasker hugget i sten rejser Stavad spørgsmålet om, hvorvidt genstandene i vores dagligdag opløfter eller tynger os. For hvem har egentlig magten – menneskene eller tingene?

Samtalen kommer ind på udstillingens ”gavflab” af en over 7 meter lang pæl, besjæling, fantasi, varekulturen i det senkapitalistiske samfund, om arbejdet; det tunge, besværlige og udmattende,

Ursula K. Le Guins feministiske værk Bæreposeteorien som fiktion – og fornemmelsen af at gå gennem livet uden rigtigt at kunne ændre tingenes tilstand.

Samtalen foregår på dansk.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Der er – som altid – gratis adgang til udstillinger på O – Overgaden, som kan ses i forbindelse med arrangementet.

** Vær opmærksom på, at du skal vise coronapas og bruge mundbind på kulturinstitutioner som O – Overgaden.

Art handler med logistisk flair

Martin Asbæk Gallery søger en kompetent ny deltidsmedarbejder, der har lyst til at være en del af et spændende, dynamisk miljø med højt til loftet.

Dine arbejdsopgaver vil være:

  • Installation og nedtagning af udstillinger
  • Håndteringen af kunst
  • Levering og afhentning af værker
  • Evt. deltagelse i danske og internationale messer

Personlige kvalifikationer:

  • Udadvendt
  • Service-minded
  • Selvstændig
  • Professionel
  • Grundig og organiseret

Foruden praktisk erfaring med håndtering af kunst, designgenstande el.lign., forstår du at møde både kunder og kunstnere i øjenhøjde. Du trives med et højt arbejdstempo og mister ikke overblik i pressede situationer. Der vil blive stillet en varebil til rådighed, som du skal være komfortabel med at køre, også i byen.

Der er tale om en deltidsstilling, ca. 3 dage ugentligt, og du kan derfor have andet arbejde eller andre projekter ved siden af.

Vi tilbyder:

Som en del af teamet hos Martin Asbæk Gallery bliver du en del af et dedikeret og varmt hold med rig mulighed for personlig og professionel udvikling. Du vil opnå stor indsigt og erfaring inden for branchen gennem løbende feedback og vedledning.

Forløb:

Start: Snarest 
Periode: Efter aftale

Ansøgning:

CV samt en motiveret ansøgning sendes til camilla@nullmartinasbaek.com. Samtaler vil blive afholdt løbende.

Ønsker du at vide mere om stillingen, kan du kontakte os på tlf.: +45 33 15 40 45

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

De bedste hilsner,
Martin Asbæk Gallery teamet
Bredgade 23,
1260 København K

Photo: David Stjernholm

Udstillingspraktikant Den Frie Udstillingsbygning

Ønsker du at forstå og tage del i processen at skabe udstillinger?

Den Frie Udstillingsbygning søger en udstillingspraktikant til foråret 2022. Ansøgningsfrist er 20. januar 2022 kl 12.00. Fristen er kort, så skriv kort om dig selv, din motivation og så tager vi en snak.

Læs hele opslaget her: https://denfrie.dk/om-os/job-og-praktik/

Jobopslag : studentermedhjælper med fokus på IT og visuel kommunikation

Kunne du tænke dig at udfolde dine evner inden for IT og visuel kommunikation og samtidig få et indblik i samtidskunstmiljøet i Danmark og internationalt? Synes du SEO er sjovt og Google Analytics er interessant? Har du tilmed en interesse for samtidskunst, så er du måske vores nye studentermedhjælper.

Ansøgningsfrist den 10. februar 2022 kl.12.00.

Læs hele opslaget her: https://arthubcopenhagen.net/jobopslag-studentermedhjaelper-med-fokus-paa-it-og-visuel-kommunikation/

Ledige ophold og stipendier efterår 2022 ved Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom

Forskere indenfor alle grene af viden­ska­ben, kunstnere indenfor alle kunst­ar­ter, arkitekter, musikere og forfattere kan nu søge studie­op­hold på Det Danske Institut i Rom i efter­året 2022.

Instituttet har til huse i Kay Fiskers for­nemme bygning fra 1967 og ligger i Borghese-parken, få minutters gang fra Piazza del Popolo og Roms centrum (se www.acdan.it).

Som stipendiat på Det Danske Institut deltager du i et internationalt for­sker- og kunstnermiljø. Du får adgang til by­ens enestående ressourcer i form af muse­er, monumenter, biblioteker, ar­­­ki­ver m.m. Husets personale står til rådig­hed med hjælp og vejledning. Informa­tion om stipendie­mulig­­heder og ansøgnings­skema findes her:

http://www.acdan.it/vejledning.html

Frist: 14. februar 2022