Kurator-praktikant hos Another Public forår 2022

Kunstbureauet Another Public søger en kurator-praktikant i foråret 2022 til at hjælpe med realisering af en række kunstprojekter i det offentlige rum i tæt samarbjede med bureauets kurator.

Som kurator-praktikant hos Another Public får du indblik i og hands-on erfaring med forskellige processer og metoder til at bringe deltagerbaserede, offentlige kunstværker succesfuldt i mål. Du vil være med indover udvikling, formidling og afvikling af vores projekter, og deltage i dialogen med både kunstnere, samarbejdspartnere, modtagere og leverandører.

Det er en fordel hvis du har interesse for deltagerbaseret samtidskunst og kunstens rolle i det offentlige rum. Herudover forventer vi, at du har gåpåmod og lyst til at indgå aktivt og kreativt i både udadvente aktiviteter på stederne og indadvente aktiviteter bag computeren. Som praktikant hos Another Public er du med helt inde i det kuratoriske maskinrum med læring og sparring undervejs og du får samtidig indflydelse fra start til slut.

Praktikken er 1-2 dage om ugen og arbejdet vil foregå både fra kontoret på Vesterbro og ude i felten. Hvis du er interesseret så skriv en motiveret ansøgning med cv til kurator og ejer Amalie Frederiksen på amalie@nullanotherpublic.com Du er også velkommen til at ringe og høre mere på 40725138

Another Public er et kunstbureau der arbejder med samtidskunst for at få mennesker til at engagere sig i deres sociale og fysiske omgivelser. Det gør vi gennem kuratering og producering af kunst i forskellige offentlige rum og kontekster. Another Public er startet og drevet af kurator Amalie Frederiksen i 2019. Another Public holder til på Republikken på Vesterbro i København. 

Se mere om Another Public på www.anotherpublic.com/ og på Instagram og Facebook.   

SMAGEN AF SULT – VR

Oplev et Virtual Reality værk af David Adler og Christoffer Boe

Oplev SMAGEN AF SULT – VR i GL STRAND henover 3 dage,
fra d. 14.-16. december, tirsdag og onsdag kl. 14-18, torsdag kl. 14-20.
Vær sikker på at få plads – book tid til din VR-oplevelse HER.

I anledning af 25-året for Lars von Triers skelsættende udstilling Psykomobile #1: Verdensuret sætter GL STRAND spot på den udfordrende kunstoplevelse med visningen af SMAGEN AF SULT – VR.

Værket er skabt i 2020 af den prisvindende danske VR-kunstner David Adler og filminstruktør Christoffer Boe og baserer sig på Boes filmiske kærlighedsdrama af samme titel med Kathrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollerne.

VR-værket er en kalejdoskopisk rejse igennem en kvindes ægteskab, hvor du som publikum bestemmer hvilke øjeblikke, du vil træde ind i. Ved hjælp af Virtual reality-headsets omsluttes man af fragmenter fra et levet liv, hvor afgørende minder krystalliserer sig og forandrer sig – skridt for skridt. Ligesom von Triers udstilling er fortællingen i SMAGEN AF SULT – VR opløst i tid og rum og udfordrer kunstoplevelsen i flere dimensioner.

David Adler er, ligesom von Trier optaget af det, der sker, når vi mister kontrol: ”VR er en helt anden måde at tænke film på, et slags kontrolleret kontroltab for mig som instruktør. Det betyder, at ingen får den samme oplevelse, og nogen vil opleve scener, som andre ikke oplever.”

Publikum vil i Virtual reality-oplevelsen kunne bevæge sig i eget tempo gennem den fragmenterede historie og, hvis de tør, træde helt tæt på dramaet. VR oplevelsen varer ca. 13 minutter, og man kan være to personer ad gangen, hvor det er muligt at se den anden deltager inde i VR-universet, når man nærmer sig hinanden.

Find billetter til VR oplevelsen HER.

GL STRAND markerer netop nu, at det er 25 år siden, at Lars von Trier viste sin til dato første og eneste udstilling Psykomobile #1: Verdensuret.

Udstillingen blev dokumenteret af Jesper Jargil i filmen De udstillede, der frem til 20 februar kan ses på 3. sal i GL STRAND, læs mere HER.

SMAGEN AF SULT – VR er produceret i et samarbejde mellem Zentropa og Makropol, der er førende indenfor Virtual Reality i Danmark.

Morgenmeditation i udstillingen M/Meditation IN COPENHAGEN

KUNSFORENINGEN GL STRAND
ONSDAG
15.12.21
KL. 09:00 – 10:00


Morgenmeditationen finder sted midt i udstilling M/Meditation IN COPENHAGEN, hvor rummets uhøjtidelige rammer blandt bløde tæpper og puder inviterer til afslapning og til at rette opmærksomheden indad. Du behøver ikke at have tidligere erfaring med meditation for at være med.

Den parisiske design duo M/M (Paris) står bag vinterens store udstilling i GL STRAND. M/Meditation IN COPENHAGEN præsenterer deres arbejde gennem 30 år med særligt fokus på samarbejder med kunstnere og kunstinstitutioner men også en række helt nye værker, som er skabt specielt til udstillingen og tager afsæt i det københavnske bybillede og historie.

Med inspiration fra udstillingen vil meditationen på fin vis inddrage samtlige af udstillingens tematikker som for eksempel ”historie”, ”hjem”, ”former og teksturer” og ”samvær”.

Vi vil skiftevis flytte vores opmærksomhed mellem kunsten, der omgiver os, lydene i rummet, vores egen vejrtrækning og på stilheden.

Oplev et pusterum i smukke omgivelser, hvor vi sætter verden udenfor på pause for en stund.

Du vil gå herfra med udvidede sanser, en skærpet opmærksomhed og en indre ro til resten af din dag.

Meditationen guides af Mia Toftdahl Olesen, der underviser inden for yoga, mindfulness, og meditation.

Pris: 175 kr. / Medlemmer 90 kr. / Tilmelding på webshop.glstrand.dk eller i butikken i GL STRAND.

I billetten til arrangementet indgår entré til GL STRAND. Meditationen finder sted før udstillingernes normale åbningstid, og det er derfor muligt at gå på opdagelse i udstillingerne i ro og mag på GL STRAND efterfølgende.

STUDENTERMEDHJÆLPER TIL DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE

Ansøgningsfrist: 21-12-2021

Som studentermedhjælper på Den Danske Scenekunstskole bliver du en del af en levende uddannelses- og kulturinstitution, der aldrig står stille. Vi kan tilbyde et spændende studiejob, hvor du får indsigt i den administrative understøttelse af de kunstneriske uddannelser og erfaring med arbejdet i en politisk styret organisation. Du bliver ansat i en administration med ca. 25 engagerede og fagligt dygtige medarbejdere, der er fordelt i tre teams, som løfter arbejdsopgaver inden for studieadministration, økonomi, kommunikation, løn, kvalitetssikring, internationalt arbejde, efter- og videreuddannelse. Du vil få forefaldende arbejdsopgaver inden for alle disse områder, og det er derfor vigtigt, at du er fleksibel og har lyst til at prøve kræfter med en bred vifte af opgaver.

Eksempler på opgaver vil være:

  • Studierelevante fordybelsesopgaver afhængigt af dit studie
  • Afvikling af arrangementer (optagelsesprøver, kurser, internationale projekter)
  • Kommunikationsopgaver (nyhedsbreve, invitationer, SoMe)
  • Udarbejdelse og behandling af spørgeskemaundersøgelse i SurveyXact
  • Administrative ad hoc opgaver

Læs hele opslaget og søg stillingen.

Udstillingsåbning på GL STRAND

Vær med til at fejre åbningen af udstillingen M/Meditation IN COPENHAGEN af M/M (Paris) d. 10/12 kl. 16-19

** Efter regeringens nye retningslinjer har vi lidt ændringer i programmet, som bliver uden taler og baren rykker ud i vores gårdhave, som vi har iscenesat med lys, varmelamper og hygge. 

Vi sørger selvfølgelig for god plads i udstillingen og afspritning.
Husk at medbringe Coronapas.

Fredag den 10. december slår vi dørene op for vinterens helt store udstilling, M/Meditation in COPENHAGEN, skabt af den parisiske designduo M/M (Paris) – og du er inviteret!

M/M (Paris) (Michaël Amzalag og Mathias Augustyniak) har igennem årtier stået bag banebrydende projekter i krydsfeltet mellem grafisk design og kunst.

Duoen har skabt kampagner, værker og forestillinger i samarbejde med musikere, billedkunstnere, teatre, kunstmuseer og modehuse over hele verden.

Oplev deres mange værker og installationer, der udstilles på to etager på GL STRAND.

Dørene åbner kl. 16, og Mathias Augustyniak og Michael Amzalag vil være til stede ved åbningen.

Gratis éntre.

Se Facebook begivenhed HER

Læs mere om udstillingen her:
https://glstrand.dk/exhibitions/m-meditation-in-copenhagen/

M/MEDITATION IN COPENHAGEN – ARTIST TALK

Eksklusiv Artist Talk med Mathias Augustyniak og Michael Amzalag
M/M (Paris) på GL STRAND

TORSDAG
09.12.21
KL. 17:00 – 19:00

Den parisiske designduo M/M (Paris) har med deres afsæt i grafisk design udfordret enhver slags kunstnerisk kategorisering, og som billedmagere og tænkere er Michael Amzalag og Mathias Augustyniak kendt for deres vidtgående samarbejder på tværs af kulturelle og kunstneriske medier.

Denne vinter vises deres værker for første gang i Danmark, når Kunstforeningen GL STRAND præsenterer deres arbejde gennem 30 år. I udstillingen inviteres publikum til at udforske deres store samling af værker, der afspejler duoens vidtspændende praksis og de afledte politiske fortolkninger af, hvordan kulturelle fænomener kan præsenteres og forstås.

I forbindelse med åbningen af udstillingen M/Meditation IN COPENHAGEN inviterer GL STRAND til en eksklusiv artist talk med M/M (Paris), hvor de to designere vil indvie publikum i deres praksis og mange samarbejder på tværs af kunst og design.

Talken bliver modereret af Nikolaj Knop, designer og Associated professor, Det Kongelige Akademi

Efter talken vil der være preview i udstillingen M/Meditation IN COPENHAGEN, dagen før den åbner.

Billetten koster 55kr og kan købes her.
Begrænset antal pladser.

Læs mere om udstillingen her:
https://glstrand.dk/exhibitions/m-meditation-in-copenhagen/

Link til webshop:
https://webshop.glstrand.dk/collections/arrangementer/products/artist-talk-med-m-m-paris-torsdag-d-9-december-kl-17-19-tilmelding


Omvisere/undervisere til Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling søger kunsthistoriestuderende eller studerende fra lignende uddannelser, der fra februar 2022 kan indgå i museets team af undervisere/omvisere.

Den Hirschsprungske Samling søger kunsthistoriestuderende eller studerende fra lignende uddannelser, der fra februar 2022 kan indgå i museets team af undervisere/omvisere. Museet modtager over 200 skoleklasser om året såvel som voksengrupper og tilbyder en række forskellige typer omvisninger og dialogbaserede undervisningsforløb i samlingen og særudstillinger. Læs museets pædagogiske profil for skoleklasser her.

Ved ansættelsen vil der blive lagt særlig vægt på kendskab til og interesse for det 19. århundredes danske kunst. Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med omvisninger eller lignende. Det forventes, at man kan tage 2-3 omvisninger om ugen, gerne på faste dage. Man skal kunne omvise på både dansk og engelsk, og gerne på et andet fremmedsprog herudover.

Arbejdet aflønnes efter de statslige museers takster.

Ansøgningen skal indeholde oplysninger om faglig beskæftigelse og erfaringer, herunder evt. omvisererfaring. Endvidere bedes oplyst, hvorvidt du vil være i stand til at formidle på et andet fremmedsprog end engelsk.

Du bedes vedlægge dokumentation for beståede eksaminer. Det er en forudsætning for at søge stillingen, at du er indskrevet på et studie.

Deadline for ansøgning senest torsdag d. 23. december.

Eventuelle spørgsmål rettes til museumsinspektør Signe Havsteen (SH@nullhirschsprung.dk). Samtaler forventes afholdt i uge 1-2.

Den Hirschsprungske Samling er statsligt kunstmuseum, der ligger ved Østre Anlæg midt i København. Museet er grundlagt af tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline og åbnede i 1911. Museet huser 100 års dansk kunst fra det 19. til starten af det 20. århundrede – fra den danske guldalder til skagensmalerne og det moderne gennembrud. Samlingen indeholder hovedværker af C.W. Eckersberg, Christen Købke, P.S. Krøyer, Bertha Wegmann, Anna Ancher og Vilhelm Hammershøi. Yderligere oplysninger kan findes på museets hjemmeside: www.hirschsprung.dk

Gas9Gallery søger praktikant

Interesserer du dig for dansk og international samtidskunst? Og har du lyst til at prøve kræfter med galleriarbejde f.eks. udstillings- og messeplanlægning m.m? Så send os en motiveret ansøgning max 1. side samt CV til Nanna@nullgas9.dk senest d. 20 december 2021.

Gas9 er et nyetableret galleri på Vesterbro i København, stiftet af gallerist og kunstrådgiver Christina Wilson. Gas9 repræsenterer en række danske kunstnere, der arbejder med en bred vifte af kunstneriske udtryk og medier; fra maleri til installation samt performative værker. I 2022 planlægger vi hele seks udstillinger, deltagelse på diverse messer og skal have etableret den bedste organisation og dagligdag i galleriet. Til det har vi brug for en nysgerrig praktikant til forårssemesteret 2022, som:

  • har viden om og stor interesse for samtidskunst og kommunikation
  • er i færd med at uddanne sig inden for kunsthistorie eller anden lignende uddannelse
  • er selvstændig og har en solid ordenssans
  • vil hjælpe til med diverse ad. hoc opgaver, og er klar til at smøge ærmerne op
  • er fleksibel ift varierende arbejdstider
  • er en god kollega, engageret og imødekommende

Som praktikant hos Gas9 vil du primært yde faglig og praktisk assistance til galleriets daglige leder Nanna Saplana i forbindelse med bl.a. forberedelse af udstillinger; diverse indkøb, formidlingstekster, koordinering og opsætning samt hjælpe til med lageropdatering og kommunikation. Ud over de praktiske opgaver i dagligdagen, vil vi aftale en række specifikke og selvstændige arbejdsopgaver i din praktik-kontakt med Universitetet.

Vi tilbyder en praktikstilling i perioden februar – juni 2022. Praktikstillingen tilrettelægges efter de af universitetet udstukne retningslinjer for meritgivende praktik. Praktikken er ulønnet.

Vi glæder os til at høre fra dig!