Galleriassistent med flair for salg, formidling, PR og sociale medier

Har du en sælger gemt i dig? Skriver du fængende, levende pressetekster? Har du et skarpt æstetisk blik og lysten til at præge den visuelle identitet i et galleri med en international profil?

Gallery Poulsen søger en galleriassistent M/K med tiltrædelse snarest muligt.

Er du vores nye kollega – med lyst til kunstformidling?

Heerup Museum søger to studentermedhjælpere. Hos os vil du få masser af praktisk museums- og formidlingserfaring, og du vil blive involveret i mange sider af museets arbejde. 

Vi søger to nye studentermedhjælpere med en fast dag om ugen samt mulighed for at af tage omvisninger i weekender efter aftale. Du er kunsthistoriestuderende eller i gang med anden lignende uddannelse og har lyst til at være med til at udvikle, planlægge og varetage kunstformidling for skoler og private grupper.

Studerende med Kunsthistoriebaggrund til undervisning på Daghøjskolen

Vores dygtige underviser i kunsthistorie og tværfagligt hold ”Romantikkens verden” har opsagt sin stilling, derfor søger Daghøjskolen for førtids- og folkepensionister i Københavns Kommune på Peder Lykke Centret.

Ønsket startdato: onsdag d. 8. september 2021
Ansøgningsfrist: torsdag d. 5. august 2021 kl. 09.00

Forfatteraften. Rakel Haslund-Gjerrild og Kristian Zahrtmann

17. juni kl. 19-21

Rakel Haslund-Gjerrild foto Sofie Amalie Klougart3-1600px

Anmelderroste Rakel Haslund-Gjerrild skriver i sin spektakulære, anden roman Adam i Paradis om maleren og selskabsmennesket Kristian Zahrtmann (1843-1917). I dag anses han ikke kun som en vigtig kunstner, men også som en af Danmarkshistoriens vigtige queer-personer.

Romanen kredser om Zahrtmanns skandaløse mesterværk, maleriet Adam i Paradis fra 1914, der også havde en hovedrolle på museets udstilling om kunstneren i 2020. Haslund-Gjerrild har forberedt romanen over en femårig periode, som har ført hende på sporet af ufortalte historier fra gamle arkiver.

Romaner om historiske personer kalder på en afvejning af det faktuelle og det meddigtede. I en samtale med museumsinspektør Rasmus Kjærboe, fortæller Haslund-Gjerrild om arbejdet med bogen, om sin fascination af Kristian Zahrtmann og om at skrive fiktion om queer-personer fra en tid, hvor homoseksualitet var undertrykt og strafbart. I løbet af aftenen læser forfatteren udvalgte passager fra romanen.

Arrangementet og samtalen afholdes i Den Hirschsprungske Samlings smukke rammer omgivet af malerier. I pausen byder vi på et glas vin.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Praktiske informationer:

Dørene åbner kl. 18.30.

Pris: 150 kr. / 75 kr. m. årskort og for studerende.

Prisen inkluderer et glas vin, og giver adgang til museets samlinger og udstillinger. Køb billet her

Læs om museets retningslinjer under Covid-19 her

Kunsthal Charlottenborg søger praktikanter til efteråret 2021

Kunsthal Charlottenborg søger to praktikanter til efteråret – en kommunikationspraktikant og en udstillingspraktikant. For begge stillinger gælder det, at vi søger praktikanter til en studierelateret praktik med start i august/september 2021. Ansøgningsfristen er onsdag den 26. maj 2021 kl. 12.

Kunsthal Charlottenborg præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede kunstnere fra både ind- og udland. Udstillingsprogrammet suppleres med en lang række aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og filmvisninger. Praktikstillingerne fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur, og som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team. Læs mere nedenfor.

KOMMUNIKATIONSPRAKTIKANT
I kommunikationsafdelingen vil man bl.a. stifte bekendtskab med:

– Opsætning af online nyhedsbreve
– Opdatering af sociale medier
– Opdatering af hjemmeside
– Produktion af pressemeddelelser, nyheder og artikler
– Presseovervågning
– Kommunikative ad hoc-opgaver

Hvad kræver det af dig?
Du er i gang med en videregående uddannelse, gerne indenfor det kommunikative felt, og praktikforløbet indgår som del af uddannelsen. Det er fordel, hvis du har interesse for og viden om samtidskunst, men det er ikke en forudsætning.

Du skal interessere dig for at skrive, og formulerer dig godt på både dansk og engelsk. Du har en god grammatisk forståelse, er skarp til korrektur og er superbruger af Office-pakken. Derudover må du gerne være en erfaren bruger af sociale medier, særligt Facebook og Instagram. Det er en fordel hvis du har kendskab til billedbehandling i Photoshop og også gerne InDesign, og du har modet til at kaste dig over en masse nye og forskelligartede opgaver.

Stillingen som kommunikationspraktikant er alsidig og du får mulighed for at arbejde med en bred vifte af kommunikationsopgaver. Du er som praktikant initiativrig, struktureret, servicemindet og du bliver motiveret af en hverdag med mange skiftende projekter og varierende deadlines.

UDSTILLINGSPRAKTIKANT
Til vores udstillingsafdeling søger vi en dygtig og alsidig kollega, der især kommer til at beskæftige sig med opgaver indenfor flg. områder:

– Research og planlægning
– Udstillingsproduktion
– Realisering af udstillinger og afvikling af events
– Formidling, kommunikation, app
– Administration

Hvad kræver det af dig?
Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående uddannelse indenfor kunst og kultur (fx kunsthistorie, visuel kultur, moderne kultur). Praktikforløbet er planlagt til at vare et semester og tilrettelægges efter de af universitetet udstukne retningslinjer for en meritgivende praktik. Du skal have interesse for og også meget gerne viden om samtidskunst, og det er en fordel, hvis du har erfaring med produktion af udstillinger eller events.

Stillingen som udstillingspraktikant er meget alsidig, og du vil komme til at have arbejde på flere forskellige projekter, som regel samtidig. Vi søger derfor en initiativrig person, der kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Du har et køligt overblik og er ikke er bange for også at smøge ærmerne op og hjælpe os med de mange ad hoc opgaver, der også er en del af hverdagen i kunsthallen. Du er tillige god til at kommunikere, både skriftligt og mundtligt, og mestrer dansk såvel som engelsk.

Som praktikant kan vi tilbyde dig:
– En masse erfaring med spændende, studierelaterede opgaver
– En mulighed for at få den arbejdsrelaterede erfaring, som der er brug for i de ’rigtige’ jobs
– At du bliver en del af et lille og passioneret team

Praktisk info om ansættelse og ansøgning
Ansøgningsfrist: Onsdag d. 26. maj 2021 kl. 12.00
Start: August/september 2021
Periode: Ideelt set fra august/september til ultimo december 2021
Antal timer: Der er tale om ca. 30 timer / 4 dage om ugen, men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikantens forpligtelser i forhold til studiet, fx. projekter og eksaminer
Løn: Stillingen er ulønnet

Ansøgninger til stillingen som kommunikationspraktikant sendes via: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=5001&departmentId=8840&ProjectId=142871&MediaId=5

For spørgsmål angående stillingen kan du skrive til kommunikationsansvarlig Jeannie Møller Haltrup jmh@nullkunsthalcharlottenborg.dk, eller ringe på 3374 4629.

Ansøgninger til stillingen som udstillingspraktikant sendes via: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=5001&departmentId=8840&ProjectId=142872&MediaId=5

For spørgsmål om stillingen kan du skrive til kurator Henriette Bretton-Meyer på hbm@nullkunsthalcharlottenborg.dk, eller ringe på 3374 4680.

Ansøgning (max 1 side) og CV (max 1 side).

Vi glæder os til at høre fra dig!

SKAL DU STUDERE I NEW YORK TIL EFTERÅRET?

… Så kig med her!

Vi har netop åbnet for ansøgninger til Bikubenfondens kollegium i New York, Academic Guest House.

Kollegiet ligger centralt på Manhattan.Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde ansøgningsskema, de formelle krav og læse mere om kollegiet her?https://www.bikubenfonden.dk/academic-guest-house

Ansøgningsfrist til efterårssemestret 2021 er den 15. juni 2021.

Optag på kollegiet er selvfølgelig med forbehold for, at COVID-19-situationen i New York muliggør, at uddannelsesinstitutioner er åbne, og at kollegiet kan huse studerende.

Arkitekterne Cristina Gallizioli og Marco Ferrari undersøger i udstillingen ‘Soft Architecture’ muligheden for at bygge med tekstil og dermed bo i et tekstilrum. ‘Soft Architecture’ fokuserer på forestillinger om tekstilarkitektur og anti-solide materialer.

Arkitekterne Marco Ferrari og Cristina Gallizioli arbejder på et forskningsprojekt, der gentænker en traditionel arkitektur, hvor sædvaneligevægge og gulve erstattes af tekstiloverflader. Gennem en undersøgelse af blød arkitektur bliver konstruktionslogik og strukturelle principper vendt på hovedet, de udfordrende bygningskonventioner og udforsker nye rumlige muligheder, for at opnå varmere rum, fleksibilitet og bedste udnyttelse af plads.

Mellem overfladerne opstår luft som et byggemateriale, et rum for fantasi, en flydende volumen, der tillader liv og bevægelse at udfolde sig frit.

Udstillingen er udviklet under et  ophold på Statens Værksteder i 2019 med støtte fra Statens Kunstfond og Kvadrat, blev projektet videreudviklet på Lottozero Textile Laboratories i Prato i 2020. Arbejdet foreslår et sæt bløde bygningsbilleder med fokus på forskellige rumlige og arkitektoniske aspekter, som hver især stammer fra kombinationen af ??en fortælling og en tekstilarkitektonisk model.

Udstillingen er støttet at: Grosserer L.F. Foghts Fond

#Officinet

Fernisering: 7. maj kl. 16.00 – 20.00

Udstillingsperiode: 8. – 30. maj 2021

Åbningstider: 

Tirsdag – fredag kl. 12-19

Lørdag – søndag kl. 11-16

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

PRAKTIKANT TIL DANSK KUNST- OG KULTURBUREAU

Hos Creator Projects skaber vi nytænkende kunstprojekter i Danmark og udlandet. Vi arbejder internationalt med kunst som en ressource gennem tætte samarbejder med kunstnere, offentlige instanser, institutioner, virksomheder og private aktører. Vi kan tilbyde et 3-6 måneders praktikophold, hvor du vil få en grundig forståelse af arbejdet med samtidskunst i den danske og internationale kunstbranche samt praktisk erfaring med alle led af kunst- og kulturprojekter, fra indledende kuratoriske idéer til afvikling.

KOMMUNIKATIONSSTÆRK OG KUNSTINTERESSERET PRAKTIKANT TIL LILLE KUNSTBOGSFORLAG MED STORE AMBITIONER

Vi søger en praktikant til kunstbogsforlaget Roulette Russe i efteråret 2021. Du skal være interesseret i kunst og kultur og have mod på at indgå i udgivelsesprocessen helt fra idé-basis og fundraising til salg og formidling af den endelige bog, herunder assistere i forbindelse med planlægning og afvikling af boglanceringer.

Nye kvalitetsfilm i Grand Hjemmebio

Biograferne må heldigvis snart åbne op igen, og det fejrer vi med en række nye kvalitetsfilm til at varme op med hjemmefra, inden vi atter kan lande blødt i biografsæderne.

Vi sætter blandt andet fokus på den anmelderroste SØSTRENE GUSMÃOS USYNLIGE LIV, som kun nåede at være ganske kort tid i biograferne, inden landet lukkede ned tilbage i december, en elegant blanding af komedie, krimiplot og et bittersødt drama af Italiens mesterinstruktør Paolo Virzi samt et eksperimenterende portræt af det moderne Island, som leder tankerne hen på selveste Roy Andersson.

Herudover stiller vi skarpt på to blændende dokumentarer, som kun kan ses i Grand Hjemmebio – om den verdensberømte kunstner M. C. Escher og om håbefulde klimaaktivister som står i frontlinjen for at redde klodens fremtid.

Se filmene på https://www.grandhjemmebio.dk/