Overgaden Institut for Samtidskunst søger ny leder

Vil du stå i spidsen for en af Danmarks mest eksperimentende kunstinstitutioner? Overgaden søger ny leder med tiltrædelse pr. 1.11. 2020 eller snarest derefter.

Overgaden Institut for Samtidskunst søger ny leder med tiltrædelse pr. 1.11. 2020 eller snarest derefter. Overgaden er en selvejende institution med en bestyrelse og har eksisteret siden 1986. Fra begyndelsen har det været et af Danmarks centrale udstillingssteder for dansk og international samtidskunst. Overgadens program spænder vidt på tværs af medier og generationer og har som særlig prioritet at støtte og fremme talent blandt yngre og ikke-etablerede kunstnere, der her kan få mulighed for producere en større soloudstilling, ofte kunstnerens første. Der produceres c. ti udstillinger årligt, og som en vigtig del af Overgadens identitet vælges de fleste kunstnere på baggrund af et open call. Ud over udstillingsprogrammet har Overgaden fokus på at formidle samtidskunsten gennem et bredt sammensat program af arrangementer, der stimulerer nysgerrighed, viden og debat inden for samtidskunstens område.

Overgadens bestyrelse ønsker i samarbejde med den nye leder at fastholde og udvikle Overgadens rolle som en toneangivende kunstinstitution, som styrker kunstnerisk talent på højt internationalt niveau og som bidrager markant til udviklingen af den københavnske kunstscene og det danske kunstliv generelt. Besøgstallet skal også i de kommende år være i vækst, men vil ikke være den primære succesparameter. Det tætte samarbejde med de udstillende kunstnere vil også i fremtiden have høj prioritet.

Som leder for Overgaden bliver din opgave at:

  • At stå i spidsen for et ambitiøst udstillingssted for samtidskunst med særlig fokus på udviklingen af den danske kunstscene.
  • At lægge Overgadens linje og program inden for rammerne af institutionens strategi
  • At lede en lille og dedikeret stab af medarbejdere
  • At fortsætte arbejdet med at højne Overgadens internationale og nationale profil ved at sikre strategisk, faglig og økonomisk opbakning til institutionen fra relevante samarbejdspartnere, fonde og offentlige støtter
  • At sikre Overgadens drift med en bred portefølje af administrative og praktiske opgaver

Profil:

  • Du har solid kunstfaglig baggrund, har arbejdet professionelt med samtidskunst og har dokumenteret kuratorisk erfaring
  • Du har naturlig flair for samarbejde og har lyst til at indgå i tæt samarbejde med selvstændige kunstnere om udstillingsproduktion
  • Du har eminente administrative evner
  • Du er udadvendt, engageret og dygtig til at kommunikere, også uden for det snævert kunstfaglige område
  • Du har gode ledelsesevner, og din ledelsesstil er målrettet, inddragende og anerkendende; du giver den enkelte medarbejder mulighed for selvstændige initiativer, så I sammen opnår de bedste resultater.

Ansættelsen som leder for Overgaden vil ske i form af en tidsbegrænset kontrakt, der løber over en fireårig periode, med mulighed for forlængelse i op til fire år. Lønnen forhandles individuelt med udgangspunkt i det gennemsnitlige lønniveau for en leder af en kunsthal i Danmark.

Ansøgningsfrist d. 1.6. 2020

Ansøgningen stiles til formanden for Overgadens bestyrelse:

Direktør Mikkel Bogh

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48-50

1307 København K

mbo@nullsmk.dk

Mærkes: ”Overgaden”

Spørgsmål til stillingen kan rettes til:

Mikkel Bogh på e-mail mbo@nullsmk.dk

Læs mere om Overgaden Institut for Samtidskunst på www.overgaden.org

ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM

I 2021 markerer man Fjodor Dostojevskij i hele verden. Det er 200 år siden, at den store russiske forfatter blev født. Som optakt til fejringen drager det sceniske værk om et menneskes søgen efter sandheden, ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM, nu på Danmarks turné i hele teatersæsonen 2020/21.

Forestillingen er iscenesat af den russiske instruktør Slava Kokorin og er blevet omtalt som en fuldstændig sublim præstation, det smukkeste kunstværk og et usædvanligt skuespil. En stærk og gribende omgang; ren fortættet Dostojevskij, når det er bedst.

ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM er den slags teater, man altid håber på at opleve. Teater med fordybelse og eftertanke.

Besøg teaterwebportalen, fjodordostojevskij.dk og se mere om de iscenesatte, litterære værker af den russiske forfatter.

For yderligere INFO om turné besøg, skriv til booking@nullfjodordostojevskij.dk

Copenhagen Photo Festival søger praktikanter til efteråret 2020

KOM I PRAKTIK PÅ COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL OG VÆR MED TIL AT SÆTTE DIT PRÆG PÅ NORDENS STØRSTE FOTOFESTIVAL!

COPENHAGEN PHOTO FESTIVALS vision er at styrke vores evne til at tage stilling til fotografiet som udtryksform. Vi arbejder hele året på at formidle og iværksætte initiativer omkring fotografiet med festivalen i juni som årets højdepunkt. Vi er på udkig efter praktikanter, der kan byde ind med faglighed, holdninger og ikke mindst begejstring!

Vi er en lille organisation med et uhøjtideligt arbejdsmiljø, der holder til i Villa Kultur på Østerbro. Som praktikant hos os får du medindflydelse på realiseringen af et omfattende kulturevent med en lang række samarbejdspartnere og et bredt udsnit af aktiviteter. Du vil i løbet af din praktik få erfaring med både event- og udstillingsarbejde, og du vil blive rustet til at kunne indgå i selvstændige projekter fremadrettet. Du får afprøvet og forenet din akademiske viden og uddannelsesbaggrund med opgaver i praktisk og kreativ kontekst. Du får et bredt indblik i foto- og kunstverdenen samt kulturmiljøet på et internationalt niveau.

HVAD FORVENTER VI AF DIG?
Vi forestiller os, at du er studerende eller færdiguddannet inden for kommunikation, medier eller kunsthistorie/visuel kultur, men vigtigst er dog, at du er dedikeret! Vi forventer, at du kan byde ind med kompetencer fra din uddannelsesbaggrund eller øvrige erfaringer i forhold til én eller flere opgaver. 

Du er ansvarsbevidst, struktureret og har overskud til at jonglere med flere sideløbende informationer og projekter på forskellige niveauer og platforme. Du kan uden problemer begå dig på både dansk og engelsk, skriftligt såvel som mundtligt. Vi ser også gerne, at du har erfaring med web og/eller sociale medier.

Vi forventer, at du kan arbejde min. 15 timer om ugen med start i august 2020. 
Vi kan desværre ikke tilbyde løn i forbindelse med praktikken. 

Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan komme omkring i dit praktikforløb: 

• Event- og udstillingskoordinering 

• Sociale medier

• Formidlings- og kommunikationsopgaver

• Web- og SoMe-redaktion 

• Planlægning af festivalcentrummet

DIN ANSØGNING – 
Specificér gerne, hvilke opgaver du er interesseret i at arbejde med. Vedhæft også CV. SEND SENEST d. 05/05/20 kl. 12 til info@nullcopenhagenphotofestival.com

Vi glæder os til at høre fra dig! 

ART 2030 SØGER PRAKTIKANTER TIL ARBEJDE MED GLOBALE KUNSTPROJEKTER

ART 2030 søger universitetspraktikanter til efterårssemesteret, som har lyst til at indgå i det daglige kommunikations- og udviklingsarbejde i forbindelse med to af organisationens kunstprojekter.

Hos ART 2030 forbinder vi kunst og FN’s Verdensmål – og skaber engagerende kunstoplevelser – med kunsten som nøgle til at åbne folks hjerter, tanker og fantasi mod en bæredygtig fremtid for alle. ART 2030 er en bevægelse af visionære kunstnere og stærke kunstaktører, der arbejder for at fremhæve kunstens værdiskabende rolle i samfundet og skabe opmærksomhed omkring FN’s Verdensmål gennem globale kunstprojekter.

Vi er en lille organisation med store ambitioner. Derfor får du som praktikant dine egne ansvarsområder som en væsentlig del af vores team med selvstændigt arbejde, samt et indblik i, hvordan en kunstorganisation arbejder. 

Dine arbejdsopgaver vil primært bestå i planlægning og udførelse af div. research-, kommunikations- og ad hoc-opgaver i relation til to igangværende projekter i organisationen, hvor du som praktikant vil assistere en projektleder.  Vi lægger derfor stor vægt på, at du kan skrive levende og præcist på både dansk og engelsk, kan bevare overblikket, er vant til struktureret planlægning og er god til at samarbejde. Praktikken er ulønnet.

Vi er fleksible og tager selvfølgelig højde for praktikantens prioritering af sit studie, men vi forventer, at du som praktikant kan afsætte mellem 24-30 timer om ugen til praktikforløbet.

Desuden er det en fordel, hvis du har kendskab og interesse i samtidskunst samt studerer et fag med tilknytning til kunst eller kommunikation. 

Ansøgningsfrist: 1. maj 2020

Startstidspunkt: medio august – primo september 2020 

Spørgsmål ang. stilling rettes til Xenia Brown Pallesen på mail: xenia@nullart2030.org

Kort ansøgning samt CV sendes til: xenia@nullart2030.org

For mere information om ART 2030s projekter: www.art2030.org