Er du vores nye underviser i kunsthistorie?

Vores dygtige underviser i kunsthistorie har fået fuldtidsjob. Derfor søger Daghøjskolen for førtids- og folkepensionister i Københavns Kommune på Peder Lykke Centret nu en ny underviser i kunsthistorie til vores engagerede kursister.

Er du studerende med kunsthistoriebaggrund, og har du lyst til at tilføje kompetencen voksenundervisning på dit CV?

Er du social, har du fagligt overblik og humor, og har du lyst til at undervise en flok yderst veloplagte seniorer hver anden onsdag kl. 10.00 – 11.40 og hver torsdag kl. 12.25 – 14.05?

Så er Daghøjskolen en god mulighed for dig. Hos os får du:

  •  Et undervisningsmiljø kendetegnet af engagerede og kompetente fagprofessionelle
  • Indsigt i en organisation præget af ildsjæle og pionerånd
  • Mulighed for at mangfoldiggøre dit professionelle netværk
  • Et klart formuleret værdigrundlag som grundlag for omgangen med borgere og kolleger – se mere på site: www.pederlykkecentret.dk og www.daghoejskolen-plc.dk

Undervisningen fordeler sig på 4 lektioner hver anden uge og 2 lektioner hver anden uge. Tema på holdet om onsdagen er fastlagt. Holdet har titlen: Tværfagligt hold: Det moderne gennembrud 1870 – 1920. Du underviser hver anden onsdag på dette hold, da hver undervisningen 2 gange om måneden varetages af en cand.mag. i musik- og teatervidenskab. – du kan læse mere om undervisningens indhold på sitet www.daghoejskolen-plc.dk

Tema for torsdagens hold er Kunsthistorie, her får du mulighed for at planlægge undervisningen i samråd med højskolelederen under hensyntagen til det overordnede tema: Det 20. Århundredes kunstforståelse.

Løn følger overenskomsten på området:
pt. kr. 281,83 pr. lektion inkl. forberedelse + 12½ % i feriepenge.

Ansøgningsfrist: fredag d. 3. januar 2020 kl. 15.30
Ønsket startdato: onsdag d. 15. januar. 2020

Ansøgning vedlagt cv mailes til højskoleleder Jeanne Christoffersen: jeanne.christoffersen@nullkk.dk

SALON #2

’PARNASSET’ 8. januar kl. 19-21

Kom med til guldaldersalon på Den Hirschsprungske Samling. Denne aften gæster forfatter Hanne-Vibeke Holst og tidligere politiker Søren Pind museet til en snak med salonværtinde Anne Sophia Hermansen under temaet ’Parnasset’.

Begavede kvinder kunne i årtierne omkring 1800 dyrke deres interesser for kunst og kultur med ligesindede af begge køn ved at holde salon. Forfatteren Friederike Brun var en af Danmarks store salonværtinder, og hun støttede guldalderkunstneren J.L. Lund, der er hovedperson i efterårets særudstilling på museet. Vi genfinder stemningen fra Bruns stuer med kulturredaktør fra Berlingske, Anne Sophia Hermansen, som salonværtinde.

Salongæsterne denne aften er forfatter Hanne-Vibeke Holst, der senest har udgivet romanen Som pesten fra 2017, og tidligere venstrepolitiker Søren Pind. I dialog med Anne Sophia Hermansen vil gæsterne kaste sig ud i en samtale om det etablerede parnas, som ikke altid har anerkendt guldalderkunstneren J.L. Lund. Med et blik tilbage til fortiden, og ind i nutiden og fremtiden vil vi diskutere kunstens rolle i samfundet, kulturpolitik, kanon, censur og det nationale dengang som nu.

Salonen rammesættes og introduceres af museumsinspektør Anna Schram Vejlby og byder også på fællessang akkompagneret af kulturjournalist og underviser på et Kongelige Danske Musikkonservatorium, Søren Schauser.

Salon #1-2

I løbet af efteråret er museet vært for to saloner i guldalderens ånd i anledning af efterårets store udstilling Den anden guldalder. Johan Ludvig Lund over alle grænser. Med kulturredaktør på Berlingske, Anne Sophia Hermansen som salonværtinde mødes billedkunst, videnskab, litteratur, politik og musik i en åben og nysgerrig atmosfære. Den 24. oktober gæster forfatter Mathilde Walter Clark og radiovært Christiane Vejlø salonen til en snak om ’Geniet’. Læs mere her.

Praktisk information

Tidspunkt
8. januar kl. 19-21

Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris
Pris for én salon: 150 kr. / 100 kr. m. årskort

Billetten inkluderer et glas vin og entré til museet

Det er muligt at se udstillingen før salonen eller i pausen

Dørene åbner kl. 18.30

Køb din billet her


Hannover, Rohde og Italien

Forskerkvarter 8. januar kl. 14

Den Hirschsprungske Samlings første direktør, Emil Hannover, rejste ad flere omgange til Italien for at opleve de italienske renæssancemestres kunst. I brevvekslinger med vennen og kunstneren Johan Rohde diskuterede han sine oplevelser og indtryk, og han opfordrede også Rohde til at gøre rejsen derned. Under sine ophold i Italien samlede Rohde blandt andet flere hundrede fotografiske reproduktioner af italiensk renæssancekunst. I denne måneds forskerkvarter ser kunsthistoriker Signe Havnsteen nærmere på fascinationen af Italien i 1800-tallets sidste årtier med særligt fokus på Hannover og Rohde.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjældent kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kl. 14 kan du møde museets direktør, inspektører eller kunstfaglige personale, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.

Hammershøis dunkle mesterværk

Intro 13. december kl. 15

Efterårets Hjørneudstilling Hammershøis dunkle mesterværk kaster lys over et af Vilhelm Hammershøis mest gådefulde malerier. Mesterværket Job (1887) er bogstavelig talt dansk kunsthistories mørkeste billede. Med tiden er det blevet så mørkt, at vi næsten ikke kan se motivet mere. Kun når der sættes et kraftigt sidelys på maleriet, træder en nøgen mandsfigur frem fra mørket.

Denne fredag eftermiddag giver museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen en særintroduktion til Hjørneudstillingen. Kom bagom kunstneren, den nylige konservering af værket og hør om dets tilblivelse, samtidens modtagelse og mørke efterliv.

Praktiske informationer

Omvisningen starter kl. 15 og varer ca. 45 minutter.

Bemærk venligst at museet lukker kl. 16.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom gerne i god tid og henvend dig i skranken.

Der er et begrænset antal pladser på omvisningen.

Praktikant til Hjemme i Kunsten

Vores kære praktikant har fået fuldtidsjob. Vi søger derfor en ny praktikant til Hjemme i Kunsten – et projekt udviklet udviklet som et partnerskab mellem Nivaagaards MalerisamlingLouisiana Museum for Moderne Kunst, de boligsociale helhedsplaner Kokkedal på Vej og Nivå Nu og Fredensborg Kommune. Hjemme i kunsten er et boligsocialt og kunstnerisk uddannende projekt for unge i socialt udsatte boligområder, så de kan skabe sig en anden fortælling om dér, hvor de kommer fra.

Praktikanten søges til et vilkårligt tidsrum indenfor projektets anden fase Art Lab, der udbydes som valgfag på Kokkedal Skole og et fritidshold i Nivå indtil marts. Gennem introduktion til kunstneriske udtryk og oplæring i kreativ projektledelse vil de unge blive klædt på til at udføre workshops og events i deres lokalområder. På Art Lab kvalificeres de unge til at fortsætte på Event Lab, der er et fritidstilbud med mulighed for at lave lønnede kunst- og kulturevents for andre børn og unge i Fredensborg Kommune.

Praktikperioden vil give dig kvalifikationer indenfor følgende:

  • Undervisning i kunstneriske udtryksformer
  • Kreativ projektledelse
  • Kommunikation på sociale medier
  • Erfaring med arbejde med kulturarbejde i kommunalt regi
  • Kuratering af offentlige kunstprojekter
  • Samarbejde med kunstnere fra både vækstlag og af international kaliber
  • Samarbejde med med nogle af landets fremmeste kunst- og kulturinstitutioner

Konkret vil du blive involveret i følgende opgaver:

  • Koordinering af kommunikation på sociale medieplatforme
  • Evaluering af projektet med de unge
  • Arkivering af dokumentation og afrapporteringer
  • Koordinering af materialer til undervisningsforløb
  • Bistå i udviklingen af undervisning i kunstnerisk skaben og forståelse
  • Assistance ved udvikling af værker til offentlige områder

Vi søger en praktikant der:

  • Er igang med eller har færdiggjort en kulturfaglig uddannelse eller læreruddannelse
  • Kommunikerer på sociale medier som en digitalt indfødt
  • Er god til at møde unge i øjenhøjde og lytte til deres behov
  • Er åben og udadvendt – gerne med mod på at tage del i undervisningen
  • Er en dygtig organisator og skarp til at holde styr på løse ender
  • Er god til at arbejde selvstændigt
  • Har interesse i at bruge kunstneriske udtryksformer som et middel til læring og udvikling
  • Er fleksibel i forhold til arbejdstider
  • Brænder for at udvikle de unges demokratiske dannelse og kulturelle medborgerskab

Praktikperioden kan besættes fra dags dato, men også senere. Timeantal er fleksibelt, men det kræves, at du kan være tilstede onsdag aften og torsdag eftermiddag. Vi forventer, at du kan være tilknyttet projektet mindst en måned. Arbejdspladsen har base hos Ung Fredensborg beliggende i Humlebæk, mens undervisningen foregår i henholdsvis Kokkedal og Nivå. Ved spørgsmål til stillingen kontakt projektleder Ida Schyum på telefonnummer 42427048.

Ansøgningen sendes til isc@nulllouisiana.dk. Stillingen er ulønnet.

”Hjemme i Kunsten” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens pulje ”Kulturbroen – til børn og unge”. Læs mere om puljen og projekterne på www.slks.dk.

Er du Promote its nye PR-praktikant i forårssemestret 2020?

Brænder du for PR og kommunikation? Og ønsker du at prøve kræfter med promovering af fx musik, bøger, film, produkter, startups og events? Så er et praktikophold hos Promote it i forårssemesteret lige noget for dig!

Som praktikant hos Promote it bliver du en del af et lille dynamisk bureau. Her er passion, højt til loftet og kreativitet – og så har vi det sjovt, mens vi har travlt. Du indgår som en ligeværdig del af teamet og vi sørger for masser af plads til læring og udvikling. 

Hos os vil du få mulighed for at opnå både indblik i og praktisk erfaring med presse- og kommunikationsarbejdets mange forskellige facetter og forløb. Vi tror på learning by doing og du vil derfor få opgaver på bordet fra allerførste dag.

Dine arbejdsopgaver:
Du vil få hands-on erfaring indenfor…

  • Indledende kundemøder
  • Udarbejdelse af SoMe-strategier
  • Udarbejdelse af pressestrategier
  • Udarbejdelse af pressemateriale, fx pressemeddelelser og nyheder
  • Opsøgende pressearbejde, fx skriftlig og telefonisk kontakt til journalister
  • Koordination, fx. af interviews og releasefester
  • Opsøgende salg i forhold til nye kundeområder
  • Afrapporteringer, hvor PR-arbejdet evalueres
  • Tekstproduktion til hjemmeside og sociale medier
  • Research
  • Udsending af produkter

Din profil:
Vi forestiller os, at du …

  • Læser på en videregående uddannelse som fx kommunikation, leisure management, musikvidenskab, moderne kultur, journalistik el. lignende. Dette er dog ikke et krav
  • Har stor interesse indenfor PR- og kommunikationsbranchen og ønsker at udvikle dine kompetencer indenfor dette felt
  • Er nysgerrig, engageret, kreativ og initiativrig
  • Kan lide at arbejde med mange forskellige typer projekter og have flere bolde i luften

Hvem er vi
Promote it er et PR- og kommunikationsbureau. Vi startede i 2006. I dag bor vi i Løngangstræde, i hjertet af København. Vi arbejder primært indenfor det danske kulturliv og promoverer danske såvel som udenlandske musiknavne, bøger, film, startups, kulturevents og produkter.

Vi kan desværre ikke tilbyde dig løn under praktikopholdet, men til gengæld lover vi at give dig en masse faglig sparring og ballast indenfor PR- og kommunikationsområdet. Desuden vil du erhverve stor indsigt i de aktuelle kunder, vi arbejder med og herigennem få rig mulighed for at udvide dit netværk.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Mettelise på tlf. 2726 2623.

Send en motiveret ansøgning senest den 16. december 2019 til Mettelise på mettelise@nullpromote-it.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

VINTER MED DOSTOJEVSKIJ

Skal din næste teateraften være i selskab med Dostojevskij? Er du ung eller studerende?

Så er det nu du kan sikre dig billet til VORES AKTUELLE forestillinger i Kapellet på den stemningsfulde, historiske Assistens Kirkegård.

Rabatten fortsætter i hele teatersæsonen 2019/20. Følg og del gerne linket med dine venner for billetsalget: http://bit.ly/2QrmdJE

Vi glæder os til at se dig!