Praktikopslag Slots- og Kulturstyrelsen

Så er der mulighed for en spændende praktikplads på projektet Kend dit land i Slots- og Kulturstyrelsen fra januar eller februar 2019. Praktikopholdet kan give kompetencer inden for evaluering, projektarbejde og kulturadministration, og du vil få kontakt til en lang række interessenter på kulturområdet.

Relevant for kommunikations-, historie-, arkæologi-, etnologi- og kunst- og kulturstuderende.

Link: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=118597&DepartmentId=6071&MediaId=5

Open call til FOKUS festival 2019

FOKUS festival har nu åbnet for open call til 2019-udgaven af festivalen, og alle – både nye og etablerede kunstnere – opfordres til at deltage.

FOKUS festival er en årlig festival for videokunst, der arrangeres af Nikolaj Kunsthal i perioden 28. februar til 31. marts 2019.

Det er muligt at deltage med op til to værker, og tilmeldingen sker gennem festivalens online platform. De nominerede film bliver bedømt af en professionel jury, der kårer en vinder af FOKUS First Prize på €1000 samt Juryens Special Mention og Publikums Favorit som præmieres med €500 hver.

I 2018 så mere end 20,000 personer festivalens værker. I 2019 løfter FOKUS videokunsten ud af kunstens vanlige rum for at møde publikum på udvalgte steder i byrummet – både inde og ude – og på mobiltelefoner og tablets.

OPEN CALL 2019 – WHAT TO DO
Indsendte værker må max være 12 minutter og skal være produceret i 2017 eller 2018.
Det koster €20 at deltage pr. video.
Deadline for indsendelse af værker er 14. december kl. 12.00.

Læs mere om FOKUS festival og hvordan man deltager her: http://www.fokusfestival.dk/open-call/

PERFORMERE TIL SÆRUDSTILLING SØGES

Nikolaj Kunsthal, København K

Vi søger performere til at medvirke i en særudstilling i Nikolaj Kunsthal skabt af
billedkunstner Andreas Emenius.

Udstillingen bliver en totalinstallation, hvor levende performere udgør og bliver en aktiv del af værket.

Med udstillingen ønsker kunstneren at skabe et univers i en tidslig dimension, hvor man vil opleve et visuelt og fysisk nærvær gennem tilstedeværelsen af performere, bygningens arkitektur og musikkens underliggende temaer. Publikum bevæger sig rundt på egen hånd i udstillingen og ser performere udføre forskellige ritualer efter særligt koreograferede forløb.

Udstillingen løber fra d. 8. februar til d. 9. juni 2019

Du skal være indstillet på at arbejde 3 dage om ugen i tidsrummet 12-18 (hverdage) og 11-17 (weekender) i selve udstillingsperioden. Der gives honorar for performanceperioden.

Vi søger:
Mænd/kvinder
180-190 cm
20-35 år

Er du interesseret, så send en videohilsen (max 1 minut) til: assistent@nullnikolajkunsthal.dk

Vi forventer, at du er engageret, imødekommende og stabil.

Der vil blive indkaldt til casting omkring d. 10. januar 2019, hvor kunstneren vil være til stede. Vi skal have din videohilsen, CV og kontaktoplysninger i hænde senest d. 3. januar 2019 kl. 12.

Udstillingsværter på Copenhagen Contemporary

Drømmer du om et alsidigt job, hvor du både beskæftiger dig med international samtidskunst og dansk design? Er du god til at tale med andre om kunst? Er du serviceminded, og kan du sørge for, at vores gæster får den allerbedste oplevelse? Så er det måske dig, vi leder efter.

Copenhagen Contemporary er Københavns nye kunstcenter, der viser international samtidskunst i stor skala. Vi udstiller kunst, man kan opleve og sanse med hele kroppen, kunst, der kræver plads, og kunst der ofte folder sig bedst ud, hvis den opleves sammen med andre. I februar 2019 åbner vi dørene for en ny sæson med markante kunstinstallationer, videoværker, performanceprogrammer og events, og derfor har vi har brug for dygtige udstillingsværter med tiltrædelse snarest.

Som udstillingsvært spiller du en helt central rolle for gæsternes oplevelse af et besøg på CC. Vores vision er at være et samlingssted for et bredt publikum – en levende og åben platform for engagerende kunst- og kulturoplevelser for alle typer af gæster. Vi ønsker at give mulighed for kontakt, for dialog og for formidling på gæstens præmisser. Derfor skal du være god til at tage imod gæster og skabe et afslappet rum for brugerinddragende formidling.

Vi tilbyder
• En varieret dagligdag med stor mulighed for at udvikle løsninger og tilrettelægge arbejdet
• Daglig kontakt med gæster og tæt samarbejde med formidlere og øvrige kolleger
• Stor mulighed for indflydelse og udvikling på en kreativ og uformel arbejdsplads, hvor vi samarbejder med internationale kunstnere og en lang række dygtige lokale og nationale aktører

Dine opgaver er at
• sælge billetter og byde besøgende velkommen
• give introduktioner til udstillinger og aktiviteter
• tage initiativ til og lave inddragende samtaler med kunstfaglig perspektivering
• passe udstillingerne
• betjene CC Shop; rette af, fylde op, tage imod varer, servicere og ekspedere de besøgende
• hjælpe til ved udstillingsåbninger, events og andre arrangementer
• løse en lang række forskellige praktiske opgaver i hele huset og ofte i samarbejde med kolleger

Kvalifikationer
• Vi forestiller os, at du er studerende på en relevant uddannelse fx kunsthistorie, moderne kultur eller litteraturvidenskab
• Du skal have erfaring fra servicebranchen og være rigtig god til at tage imod gæster
• Du er social, ansvarlig og stærk til kontakt og nærvær
• Du er dygtig til at dele ud af din faglige viden i dialogen med gæsterne
• Du kommer til at arbejde tæt sammen med kolleger fra hele huset, men du skal også være parat til selvstændigt og løsningsorienteret at tage hånd om alle slags udfordringer
• Du taler flydende dansk og engelsk
• Du har mulighed for at arbejde i CCs åbningstid; tirsdag-søndag 11-18 og torsdag 11-21. Du indgår i en vagtplan med vagter både hverdage og i weekender
• Du er fleksibel i forbindelse med aftenarrangementer.

Vi søger værter, der kan dække hele åbningstiden med minimum to dage om ugen og weekendarbejde i turnus.

Vær opmærksom på, at udstillingsværter bærer en synlig CC-identitet.

Du bliver en del af formidlingsafdelingen og refererer til formidlingschefen.

Du bliver kontraktansat og får studenterløn.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler samfundet og opfordrer alle kvalificerede – uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Du er velkommen til at kontakte formidlingschef Annette Skov på tlf. 23960777, hvis du har spørgsmål.

Vi skal have modtaget din ansøgning med CV i et samlet pdf-dokument, som bærer dit navn, senest den 2.1.2019. Skriv ”udstillingsvært” i emnefeltet. Send den til annette@nullcphco.org. Vi holder samtaler den 9.1., 10.1 og 16.1.2019.

CC ligger på Refshaleøen, hvor skibsværftet Burmeister & Wain (B&W) byggede 1000 skibe fra 1872 til 1996. Vi bor i den gamle svejsehal, hvor vi boltrer os på 5000 m2 fyldt med historier og kunst. Se mere på www.cphco.org

Formidlere på Copenhagen Contemporary

Vil du undervise og omvise i den nyeste installations- og videokunst? Vil du udvikle formidlingsmateriale, styre bookingen, lægge vagtplaner, briefe udstillingsværter og løfte andre administrative opgaver sammen med os på CC?

Copenhagen Contemporary er Københavns nye kunstcenter, der viser international samtidskunst i stor skala. Vores vision er at være et samlingssted for et bredt publikum. Vi udstiller kunst, man ofte kan opleve og sanse med hele kroppen, kunst, der kræver plads, og kunst der ofte folder sig bedst ud, hvis den opleves sammen med andre. I februar 2019 åbner CC dørene for en ny sæson med markante kunstinstallationer, videoværker, performanceprogrammer og events.

CC STUDIO er vores formidlingscenter, hvor vi tilbyder børn, unge og voksne en række læringsprogrammer og aktiviteter, der er tæt knyttet til kunstcentrets udstillinger. Fællesskab er omdrejningspunktet. Vi formidler samtidskunsten på en innovativ måde, hvor læring og refleksion om verden sker gennem det fysiske, legende og dialogbaserede møde med kunsten. Vi udvikler løbende undervisningsforløb, workshops og inklusionsprojekter i partnerskab med skoler, institutioner og organisationer. Vores hverdag er kreativ, stimulerende og helt afhængig af grundig planlægning og stærk struktur, og derfor udvider vi nu organisationen med to formidlere, der skal arbejde med både læring, udvikling og administration.

Vi tilbyder:
• En varieret dagligdag med stor mulighed for at udvikle løsninger og tilrettelægge arbejdet
• Daglig kontakt med gæster og tæt samarbejde med udstillingsværter og øvrige kolleger
• Stor mulighed for indflydelse og udvikling på en kreativ og uformel arbejdsplads, hvor vi samarbejder med internationale kunstnere og en lang række dygtige lokale og nationale aktører

Vi forventer:
• At du har en relevant uddannelse inden for kunst og kultur og meget gerne erfaring fra en kunstinstitution
• At du har erfaring med formidling – gerne fra undervisning
• At du har erfaring med og god sans for planlægning og administration
• At du er struktureret og arbejder effektivt og grundigt
• At du er social, ansvarlig, løsningsorienteret, god til samarbejde og stærk til kontakt og nærvær
• At du har lyst til at blive en del af en krævende og kvalitetsbevidst organisation, hvor vi i fællesskab arbejder meget målbevidst med værtsskab og service
• At du kan arbejde hver 2. weekend, hvor du løser opgaver i udstillinger, butik og ved skranken.

Løn og ansættelsesforhold
Stillingerne er på 25 timer om ugen. Du får en fast månedsløn, pension og feriepenge. Arbejdstiden kan ligge inden for hele kunstcentrets åbningstid, dvs. onsdag-søndag mellem kl. 11 – 18 og torsdag til kl. 21. Nogle timer kan også ligge før åbningstid.

Hvis du får tilbudt en stilling, er CC forpligtet til at indhente børne- og straffeattest for dig.

Du bliver en del af formidlingsafdelingen og refererer til formidlingschefen.

Vi skal have modtaget din ansøgning med CV i et samlet pdf-dokument, som bærer dit navn, senest den 2.1.2019. Send ansøgningen til annette@nullcphco.org. Vi holder samtaler den 9.1, 10.1 og 16.1.2019.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler samfundet og opfordrer alle kvalificerede – uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Du er velkommen til at kontakte formidlingschef Annette Skov på tlf. 23960777, hvis du har spørgsmål.

CC ligger på Refshaleøen, hvor skibsværftet Burmeister & Wain (B&W) byggede 1000 skibe fra 1872 til 1996. Vi bor i den gamle svejsehal, hvor vi boltrer os på 5000 m2 fyldt med historier og kunst. Se mere på www.cphco.org

Blackbox Cph VIII – festival for interaktivt teater og rollespil

Blackbox Cph er en årlig festival for eksperimenterende udtryksformer, interaktivt teater og kortformsrollespil. Den forløber over tre dage i Huset KBH og byder i år på 13 forskellige forestillinger/oplevelser og en installation. Køb billet og kig forbi hvis du er nysgerrig på hvad teater også kan, og hvad kunstnerisk rollespil er for en størrelse.

Standardpris for spillerbillet (aktiv medskaber): 75,-
Standardpris for publikumsbillet (passiv medskaber/tilskuer): 40,-

Køb billet og læs mere om de enkelte oplevelser her: på festivalens hjemmeside. 

Blackbox Cph arrangeres af Gnist i samarbejde med  HusetKBH og TeaterHuset.

Studerende søges til økonomistyring i musikbranchen

Er du interesseret i økonomistyring, budget og regnskab, har Snyk en spændende stilling, hvor du kan lære meget.  

Hvad er Snyk?  
Snyk er den danske genreorganisation for ny, eksperimenterende musik og lydkunst.
Snyk er en selvejende institution, der modtager driftstilskud fra Statens Kunstfond.
Vi støtter, rådgiver og samarbejder med aktører inden for Snyks område. Læs mere på snyk.dk

Dit arbejde  
Du bliver en del af økonomiteamet på Snyk  sammen med en fastansat økonomDu kan se frem til en varieret og spændende arbejdsdag, som kombinerer løbende driftsopgaver, tilskudsadministration, økonomiudvikling, rapportering og controlling. Du bliver også inddraget i opgaver, som er mere projekt- og procesorienterede.  

Det er vigtigt, at du har evner og lyst til at fungere som økonomisk sparringspartner for de forskellige aktører, vi arbejder sammen med.


Din uddannelse og erfaring  
Vi forestiller os, at du er i gang med en videregående kandidatuddannelse (f.eks. cand.polit., cand.oecon., cand.merc., cand.scient.pol. eller lignende), og at du:

– har gode analytiske evner og lyst til at arbejde med tal, budgetter og regnskab  
– har økonomisk og strategisk flair og evner at levere til tiden  
– gode formuleringsevner i skrift og tale  
– kan anskueliggøre komplekse problemstillinger og har lyst til at arbejde med disse  
– har sans for detaljer og evne til at skabe overblik  
– har fokus på høj kvalitet  

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet omfatte:  
–  at udarbejde budgetter samt budgetopfølgning– at forenkle og standardisere arbejdsprocesser
– at udarbejde økonomiske analyser og kalkuler  
– at udarbejde og udvikle ledelsesinformation  
– at lave regnskabsopgaver, regnskabsopfølgning og -aflæggelse for programmer og projekter  
– at lave budgetopgaver, hvor du indsamler, kvalitetssikrer og konsoliderer data og udarbejder ledelsesrapportering.  

Om arbejdspladsen
Vi er fire medarbejdere med et uformelt og dynamisk arbejdsmiljø med engagerede og dygtige kollegaer. Vi har høje ambitioner og arbejder på at skabe gode og brugbare resultater.

Om ansættelsen  
Tiltrædelse 1. februar 2019. Stillingen er på gennemsnitligt 10-15 timer om ugen, og arbejdstidens placering aftales løbende. Aflønning sker efter gældende overenskomst med HK.

Arbejdssted
Kødbyen, Slagtehusgade 30, 1. sal, 1715 København V

Vil du vide mere?   
Du kan få mere at vide om stillingen ved at kontakte teamleder Søren Langhoff på tlf. 42 57 59 30 eller soren@nullsnyk.dk.  

Er du interesseret?   
Send os din ansøgning med CV og eksamensbevis til job@nullsnyk.dk. Ansættelsessamtaler forventes afholdt medio januar 2019.

Ansøgningsfrist
Tirsdag den 8. januar 2019

Villa Kultur søger 2 praktikanter

Har du lyst til at være med til at skabe værdi for Københavns kulturliv?
Lige nu søger vi praktikanter til forårssemestret indenfor 2 forskellige områder; event og kommunikation.
I Villa Kultur arbejder vi på daglig basis med at udvikle og styrke byens kulturliv. Sammen med villaens faste brugere, hver vores talent og kærlighed til København, skaber vi kulturel værdi, der rækker lidt ud over det sædvanlige.
Lyder det som noget for dig? Så tøv ikke med at sende din ansøgning afsted til os. Vi afholder samtaler løbende.
Læs mere om stillingerne og praktikforløbet her:
https://www.villakultur.dk/ledige-stillinger/

Wiki Lab – Bidrag med din viden på Wikipedia

Onsdag den 12. december kl. 15-17 inviterer Den Hirschsprungske Samling indenfor til Wiki Lab. Kom og bidrag til kulturhistorien sammen med en gruppe kunstinteresserede, wikipedianere og museumsfolk og lær om, hvordan man skriver til Wikipedia. Alle er velkomne – også selvom du aldrig har skrevet til Wikipedia før. Det vigtigste er, at du har mod på at dele din viden.

Wiki Labs Kultur er en månedlig begivenhed, der skifter værtskab mellem forskellige kulturinstitutioner. Arrangementet er en skrivende workshop, hvor du kan få hjælp af erfarne såkaldte wikipedianere til at dele din viden på Wikipedia. Hver måned vælger vi månedens kunstner eller emne, som vi har fælles fokus på. Vi arbejder med at oprette artikler om kunstnere og stilarter, der endnu ikke er ordentligt beskrevet. Vi redigerer eller oversætter også andres artikler.

Da Wiki Lab denne gang finder sted i julemåneden, skriver vi om diverse julede emner. Det kan f.eks. være Viggo Johansens maleri Glade jul fra 1891, som kan ses på museet, eller guldalderkunstneren J.Th. Lundbyes interesse for nisser, bakketrolde og dværge. Det kan også være klassiske julefilm, jule-fortællinger eller noget helt tredje.

Til workshoppen byder museet på kaffe og småkager.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Praktiske informationer:

Mødested
Vi mødes foran skranken på Den Hirschsprungske Samling kl. 14.55.

Alle deltagere bedes medbringe deres egen computer.

Pris
Arrangementet er gratis. Af hensyn til kaffebrygning bedes du tilmelde dig senest dagen før til museumsinspektør Rikke Zinck Jensen på rzj@nullhirschsprung.dk.

Det er sygt!

Forskerkvarter 5. december kl. 14 på Den Hirschsprungske Samling.

Kom med til et spændende Forskerkvarter hvor du kan høre postdoc-medarbejder Mette Bøgh Jensen fortælle om sin forskning i syge piger som motiv i nordisk kunst 1850 -1900.

Selv om skagensmalerne og kunstnerkolonien i Skagen som regel forbindes med friluftsmaleri, naturalisme og det moderne gennembrud, opstår kunstnerkolonien på et tidspunkt, hvor der florerer en mængde fysiske og psykiske sygdomme i de større byer, og hvor der samtidig er stor opmærksomhed omkring det degenererede menneske og byen som et usundt sted. Flere nordiske kunstnere malede syge piger, bl.a. de norske malere Christian Krohg og Edvard Munch, men Michael Ancher, der er mest kendt for sine fiskerbilleder og nu også for sine kvindeskildringer, malede også en syg pige, et motiv som han gentog flere gange.

Til dette Forskerkvarter fortæller Mette Bøgh Jensen nærmere om Anchers syge piger med afstikkere til andre eksempler på syge piger fra perioden.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.

Sted: Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København Ø.