PRAKTIK I KOMMUNIKATIONSAFDELINGEN PÅ DET DANSKE FILMINSTITUT – GENOPSLAG

Brænder du for at arbejde med kommunikation og formidling? Og vil du gerne have indblik i dansk filmpolitik og den danske filmbranche? Så er det måske noget for dig at komme i praktik på Det Danske Filminstitut.
Kommunikationsafdelingen på Det Danske Filminstitut søger praktikant for perioden januar til juni 2018. Vi har ansvar for Filminstituttets eksterne kommunikation – blandt andet via hjemmesiden dfi.dk, der har 135.000 unikke besøgende hver måned.
Ansøgningsfristen er den 4. januar 2018. Samtaler afholdes i ugerne efter.

Art Week søger praktikant til kommunikation, markedsføring og pressearbejde

Er du dygtig i Sociale Medier, Kommunikation og PR?

Hos Art Week søger vi en praktikant, der har lyst til at arbejde med hjemmeside, digital kommunikation, videoproduktion og have fingrene i pressearbejde og markedsføring. Du vil som praktikant hos Art Week komme til at assistere festivalens presseansvarlige. Her vil du selvstændigt få lov til at medvirke i udarbejdelsen af pressemeddelelser, samt få mulighed for at tilrettelægge og eksekvere festivalens kommunikationsstrategi. Du vil få kendskab til samtidskunstscenen og blive en integreret del af en levende og kreativ arbejdsplads.

Vi forventer at du:

– Er i gang med en videregående uddannelse indenfor kommunikation, it, journalistik el. lign – så du kan være i praktik som en del af dit studieforløb.
– Har lyst til at arbejde med tryksager, herunder være ansvarlig for årets trykte program
– Skriver fejlfrit og er en stærk formidler.
– Kan arbejde struktureret og selvstændigt.

Art Week er Københavns kunstuge, der organiseres i samarbejde med byens udstillingssteder. Gennem events, talks ferniseringer, kunstture og festligheder, samles kunstscenen om at skabe begivenheder, som bringer publikum tættere på kunsten.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at sende en mail til Art Weeks projektkoordinator: cphartweek@nullgmail.com

Besøg os på vores hjemmeside: https://cphartweek.dk/ eller på vores facebook: https://www.facebook.com/cphartweek/

STUDENTERMEDARBEJDER TIL HENDES MAJESTÆT DRONNINGENS HÅNDBIBLIOTEK, KONGERNES SAMLING

Hendes Majestæt Dronningens Håndbibliotek søger pr. 1. februar en studentermedarbejder til hjælp med ordning, beskrivelse og registrering.

Som studentermedarbejder i Håndbiblioteket vil du primært skulle tage dig af registrering eller forbedring af eksisterende registrering af bibliotekets bog-, fotografi- og billedsamling. Dertil kommer hjælp til den fysiske håndtering af materialerne, herunder også emballering, pakning og flytning mellem Bibliotekets filialer og magasiner. I mindre omfang vil du desuden kunne blive inddraget forefaldende arbejde som besvarelse af forespørgsler, hjælp til forberedelse af udstillinger, scanning og andet.

ANSØGNINGSFRIST
15. januar 2018, klokken 12.00

Læs hele opslaget (pdf).

Forskere indenfor alle grene af viden­ska­ben, kunstnere indenfor alle kunst­ar­ter, arkitekter, musikere og forfattere kan nu søge studie­op­hold på Det Danske Institut i Rom i efter­året 2018.

Instituttet har til huse i Kay Fiskers for­nemme bygning fra 1967 og ligger i Borghese-parken, få minutters gang fra Piazza del Popolo og Roms centrum (se www.acdan.it).

Som stipendiat på Det Danske Institut deltager du i et internationalt for­sker- og kunstnermiljø. Du får adgang til by­ens enestående ressourcer i form af muse­er, monumenter, biblioteker, ar­­­ki­ver m.m. Husets personale står til rådig­hed med hjælp og vejledning.

Informa­tion om stipendie­mulig­­heder og ansøgnings­skema findes her:

www.acdan.it/stipendier.html

Frist: 12. februar 2018

SMK søger en studentermedarbejder til Maleri- og Skulptursamlingen

Statens Museum for Kunst (SMK) søger en studentermedarbejder til Samlings- & Forskningsafdelingen med tiltrædelse 1. februar 2018 eller snarest derefter. Som studentermedarbejder vil du assistere inspektørerne i Maleri- og Skulptursamlingen med de daglige museale opgaver. Stillingen knytter sig især til samlingen af modernisme og tidlig samtidskunst, dvs. perioden fra 1900-1990. Men du vil skulle løse opgaver indenfor hele kunsthistorien.

Samlings- og Forskningsafdelingen har ca. 25 medarbejdere tilknyttet og består af Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling, Den Kongelige Kobberstiksamling og Den Kongelige Afstøbningssamling. Afdelingen har til formål at udbygge samlingerne gennem nyerhvervelser, at registrere kunsthistoriske data, at forske i kunstværkerne og kunstnerne i museets samlinger samt at formidle forskningen i forbindelse med udstillinger og publikationer mv.

Arbejdsopgaver
Dine arbejdsopgaver vil hovedsageligt være følgende:

  • Samlingspleje, herunder registrering i database
  • Besvarelse af telefoniske og skriftlige, kunsthistoriske forespørgsler
  • Eventuel assistance i forbindelse med udstillingstilrettelæggelse

Opgaverne løses i tæt samarbejde med museumsinspektørerne og de to andre studentermedarbejdere i Maleri- og Skulptursamlingen.

Kvalifikationer

Vi forventer, at du studerer Kunsthistorie eller Moderne Kultur og Kulturformidling.

 

Det betyder meget, at du er fleksibel og har gode samarbejdsevner i et miljø, der er præget af engagement og høj faglighed.

SMK ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset køn, alder, religiøs og etnisk baggrund til at søge jobbet.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker i henhold til organisationsaftale mellem Finansministeriet og HK/STAT for kontorfunktionærer mfl.
Aflønning sker i henhold til organisationsaftalens timeløn for studerende.

Arbejdstiden er i gennemsnit 15 timer om ugen fordelt på 2 ugentlige arbejdsdage.

Arbejdsstedet er Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Tiltrædelse 1. februar eller snarest derefter.

Hvis du får tilbudt stillingen, skal du sikkerhedsgodkendes.

Ansøgning mv.
Du søger jobbet via vores e-rekrutteringssystem på SMKs hjemmeside www.smk.dk, hvor du under “jobs” følger anvisningerne.

Du bedes uploade ansøgning, CV og relevant dokumentation for uddannelse og erfaringer.

Du modtager en automatisk udsendt mail som kvittering for vores modtagelse af din ansøgning mv.

Vi skal have modtaget din ansøgning mv. senest den 15. januar 2018.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 4, den 25. og 26. januar.

Om SMK
SMK er en statsinstitution under Kulturministeriet og er Danmarks hovedmuseum for billedkunst. Se mere på www.smk.dk.

Spørgsmål

Har du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte studentermedarbejderne i Maleri- og Skulptursamlingen på tlf. 2552 7209 i tidsrummet kl. 10.00-12.00 alle hverdage.

Råderum søger praktikant indenfor feltet kunst i det offentlige rum

Er du interesseret i at få indblik i processerne bag kunst i det offentlige rum? 
Som vores kommende praktikant i Råderum får du konkret, hands-on erfaring med de praktiske processer omkring produktion af større kunstudstillinger i de offentlige rum, idet du bliver en del af teamet på vores aktuelle kunstudstilling #VærkdinVerden.

Vi søger en praktikant, der har lyst til at indgå i en en proces med mange aktører og samarbejdspartnere, og som har mod på en bred vifte af opgaver indenfor kuratering, formidling, kommunikation og produktion. Konkret kommer du til at være med ind over udvikling og vedligeholdelse af projektets nye hjemmeside, sociale medier, koordinering og afvikling af aktiviteter og events.

Du skal gerne have interesse for samtidskunst, flair for formidling og interesse for at udvikle skriverier på en let og flydende måde med udgangspunkt i, til tider, svært tilgængeligt stof.

Råderum arbejder i hele 2018 med#VærkdinVerden, som er en udstilling med deltagelse af 8 danske samtidskunstnere. Den foregår 6 steder i Danmark og på sociale medier.  Som praktikant kommer du til at spille en central rolle i forbindelse med forberedelse, afvikling og koordinering af udstillingens aktiviteter . Du vil få indblik i det kuratoriske og kommunikative arbejde med at opbygge projektet samt god mulighed for at skabe netværk.

Vi tilbyder et spændende arbejdsområde, som du kan få indflydelse på fra start til slut. Det kræver blot, at du har evner til at tænke kreativt, ud af boksen og samtidig kan være struktureret og strategisk.

Råderum er startet af kurator Charlotte Bagger Brandt og har til formål at udvide, udfordre, sprænge og pege på de konventionelle rammer for kunst – det være sig i det offentlige rum, på etablerede institutioner, i mødet med arkitekturen og byrummet eller igennem seminarer og enkelte events.

I Råderum er vi et mindre team, hvor alles bidrag og meninger bliver værdsat, og på kontoret er der ikke langt fra idé til handling. Vi ser gerne, at du er hos os minimum 1-2 dage om ugen i ½ år med start fra januar eller februar 2018. Praktikken er ulønnet. Send en motiveret ansøgning og dit CV til Charlotte Bagger Brandt på: charlotte@nullraaderum.com

Læs eventuelt mere om os på www.raaderum.com eller på vores facebook.

Nivaagaards Malerisamling søger praktikant i kunstafdelingen i foråret 2018

Vi leder efter en praktikant, som:
– Er nysgerrig og selvstændig og god til at samarbejde
– Har ordenssans og er glad for at systematisere
– Er mødestabil
– Er glad, engageret og udadvendt

Arbejdsområder:
Til august 2018 åbner vi en stor udstilling med tegneren og illustratoren Jens Hage (f. 1948), kendt fra Blæksprutten og Berlingske. Hans karikaturer er dagens højdepunkt for mange avislæsere, og de udgør tilsammen et stykke Danmarkshistorie. Jens Hage er i slægt med museets stifter, Johannes Hage (1842-1923), og udstillingen sætter fokus på humor og karikaturens rolle i kunst og kultur.

I forbindelse med udstillingen har vi brug for hjælp til registrering af de mange tegninger. Det vil give praktikanten et stort indholdsmæssigt indblik, som åbner mulighed for, at praktikanten deltager i den overordnede kuratering af udstillingen i nært samarbejde med den ene af museets inspektører og den faste studentermedhjælper. Der bliver mulighed for at få et stort indblik og god praktisk erfaring i udstillingsarbejdet på et inspirerende og energisk kunstmuseum.

 Om Nivaagaards Malerisamling

Nivaagaards Malerisamling er et mindre kunstmuseum med en samling, der spænder over 500 års kunsthistorie med hovedværker fra den italienske og den nordeuropæiske renæssance, den nederlandske barok og den danske guldalder. Vi er et imødekommende og hyggeligt museum beliggende i en stor park, og vi har årligt 40-50.000 besøgende. Museet viser to-tre årlige særudstillinger, ofte af nyere eller moderne kunst. Museets størrelse gør, at du som praktikant vil få helt grundlæggende forståelse for de mange opgaver, der er i hverdagen på et museum.

Museet ligger i Nivå, en stationsby ved kystbanen nord for København.

Der går 6 tog i timen fra København og der er 800 m. fra Nivå station, bus til døren fra Helsingør og Lyngby.

Send en kort motiveret ansøgning til museumsinspektør Maren Bramsen, mb@nullnivaagaard.dk

Ansøgningsfrist den 8.januar 2018.

Art talk | Galleristens valg

8. december kl. 15:00 – 16:30
Statens Værksteder for Kunst, plan 4

For galleristen er det altafgørende at samle de kunstnere, der bedst kan supplere og understøtte galleriets profil.
Hvordan angribes denne kritiske opgave?
Hør hvad tre forskellige gallerister kan sige om dette, hvordan de tænker og arbejder.

Oplægsholdere:

Martin Asbæk / Martin Asbæk Gallery
Anne Riber / Format Artspace
Jesper Elg / V1 Gallery

Fri entré!

Tilmelding via tilmelding@nullsvfk.dk

Læs mere: http://svfk.dk/event/art-talk-galleristens-valg

Facebook: https://www.facebook.com/events/1946334085591434/

Studentermedhjælper søges til Studio Jens Haaning

Studio Jens Haaning søger en studerende fra kunsthistorie til at indgå i arbejdet med at registrere Haanings samlede værkproduktion på over 200 værker fra de sidste 25 år. Opgaven består primært i at indsamle alle relevante informationer om værkerne, indtaste dem i en database og sørge for at det bliver gjort på en ensartet måde.

Dine kompetencer:

  • Du er struktureret, grundig og lærenem
  • Du kan arbejde selvstændigt og er ikke bange for at tage ansvar
  • Du har god forståelse af diverse computerprogrammer
  • Du har gode skriftlige egenskaber både på dansk og engelsk

Du vil desuden få indblik i studiets mange forskellige aktiviteter, såsom værkproduktion, udstillingsforberedelse, tekstarbejde og salg af værker.

Ansættelsen varer 4 måneder med mulighed for forlængelse med opstart 1. februar.

Vi er fleksible omkring undervisning og eksaminer. Arbejdet foregår på Griffenfeldsgade på Nørrebro og i tæt samarbejde med Jens Haaning selv og studio manager Rebecca Chong.

Stillingen er lønnet.

Jens Haaning (f. 1965) har siden midt-1990’erne primært beskæftiget sig med emner såsom migration, køn, nationalisme og andre magthierarkier relateret til vores sameksistens i den vestlige verden. Han har udstillet utallige steder i verden, ligesom hans værker er repræsenteret på en lang række kunstmuseer i ind-og udland.

Send en kort, motiveret ansøgning til jh@nulljenshaaning.com

Ansøgningsfrist 14. december. Vi forventer at afholde samtaler i starten af uge 51.

FERNISERING 8.12: XMAS’17 THE ANNUAL WINTER GROUP SHOW

Traditionen tro er Galleri Christoffer Egelund stolt af at kunne præsentere den store årlige gruppeudstilling XMAS’17. Her vil galleriets etablerede kunstnere vise deres værker side om side med særligt inviterede gæste kunstnere. XMAS’17 er en spændende mulighed for at opleve kunstnernes udvikling og se, hvor de er på vej hen på dørtærsklen til 2018.
Diversitet er det overordnede koncept for udstillingen XMAS’17, som belyser den bredde der er i medier og stil, der kendetegner samtidskunstens dynamiske felt. Galleriets lokaler vil flyde over med så forskellige kunstværker som minutiøse fotorealistiske malerier, tekstil skulpturer, foto, installation, tegninger og abstraktioner til mere konceptuelle værker.
Som en tidlig julegave, har vi fornøjelsen at introducerer de specielt udvalgte kunstnere for XMAS’17. Det har været overvældende hvor mange kunstner som har takket ja til invitationen og vi er meget stolte af at kunne vise værker af:
AARON FINK (US), ARMANDO MARINO (CU), CRYSTEL CERESA (CH), CHRISTOFFER JOERGENSEN (CH/DK), DANIEL M. THURAU (DE), EAMON O’KANE (UK), EMIL ROBINSON (US), FARZANEH OMIDVARNIA (IR), FRODO MIKKELSEN (DK), GORDON CHEUNG (UK), HEIKO MULLER (DE), JET-TE L. RANNING (DK), JOE SUZUKI (JP/US), JOHAN DECKMANN (DK), JOHANNE HELGA HEIBERG JOHANSEN (DK), JOHN NORRIS (US), JUSTIN BOWER (US), MARCO EVARISTTI (DK/CL), MAZJA HILLESTRØM (DK), METTE MAY (DK), METTE RISHØJ (DK), MICHAEL JOHANSSON (SE), MIKAEL CHR. STRØBEK (DK), NUNZIO PACI (IT), OLIVIA STEELE (US), PAUL BRAINARD (US), ROB TUCKER (NZ), SIMON GANSHORN (DK), STEFAAN DE CROOCK (BE), STEINUNN THORARINSDOTTIR (IS), SUE WILLIAMS A’COURT (UK), THIERRY FEUZ (AU/CH), VICENTE MATTE (CL), YUICHI HIRAKO (JP), WILHELMINA WYBRANDT (DK). Se værker
Fra galleriet til Jer alle: En rigtig Glædelig Jul!
Meld dig til ferniseringen på Facebook her
Udstillingen løber indtil den 20. januar. 2018. Åbningstider: tirsdag-fredag kl. 11-18, lørdag kl. 12-16. For yderligere informationer om udstillingen samt henvendelser vedr. køb, kontakt venligst galleriet på: hello@nullchristofferegelund.dk eller på +45 33 93 92 00.