PRAKTIKANT TIL FOTOGRAFISK CENTER

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie?

Fotografisk Center søger en studerende fra kunsthistorie, visuel kultur eller moderne kultur med særlig interesse for fotografi til at assistere med produktion af Fotografisk Centers udstillinger ? herunder formidling.

Som praktikant i Fotografisk Center vil du komme til at indgå i alle dele af processen omkring det at producere en udstilling ? herunder assistere med kuratering, fondraising, udstillingsopbygning, udstillingstekster og synliggørelse af udstillingen via sociale medier. Vi kan således tilbyde et alsidigt og lærerigt praktiskforløb, der giver en god indsigt i både kuratering og drift af en lille kunsthal med store ambitioner.

Ud over interesse for og viden om fotografi, video og samtidskunst generelt forventer vi, at du er god til at formidle og kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Vi forventer, at du i dit praktikforløb kan afse to til tre dag, dvs. 15 –  20 timer om ugen i forårssemesteret. Vi tilbyder ikke løn i forbindelse med praktikken.

Fotografisk Center har eksisteret siden 1996. Vi viser ca. fem årlige udstillinger af kamerabaseret kunst med fokus på fotografi og video. Her ud over arrangerer vi foredrag, seminarer og ’artist talks’. Vi har et scannerværksted og en mindre boghandel. For yderligere information kontakt Fotografisk Centers leder Kristine Kern på 3393 0996 eller kk@nullfotografiskcenter.dk

Send en kort, motiveret ansøgning med beskrivelse af dine kvalifikationer inden den 15. december. Ansøgningen mærkes ’praktikant’ og stiles til:

Fotografisk Center

Staldgade 16

DK ? 1699 København V

Ansøgningen kan også fremsendes per mail til: kk@nullfotografiskcenter.dk

Kom til fernisering på ny særudstilling: FRA DEN BEDSTE SIDE. PORTRÆT OG FØLSOMHED I GULDALDEREN

Onsdag d. 6. september kl. 17-19 på Den Hirschsprungske Samling. 

Kom med til åbning af efterårets store udstilling, Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen. Udstillingen ser på de menneskelige værdier og psykologiske omstændigheder, der omgav modellerne til nogle af 1800-tallets fineste portrætter. Oplev alt fra kærlighedsportrætter og venskabsbilleder til portrætter af afdøde skabt af kunstnere som Wilhelm Bendz, C.W. Eckersberg, C.A. Jensen og Christen Købke fra museets egen samling og en lang række andre danske museer.

Nyd et glas vin, se udstillingen og hør taler ved Den Hirschsprungske Samlings direktør, Gertrud Oelsner, og museumsinspektør og kurator på udstillingen, Anna Schram Vejlby.

Der er fri entré til museet under ferniseringen. Det er gratis for alle at deltage.

Læs mere om udstillingen her

Find begivenheden på Facebook

FORSKERKVARTER: EJNAR NIELSEN OG DEN BLINDE PIGE

Kom til FORSKERKVARTER onsdag d. 6. september kl. 14.00 på Den Hirschsprungske Samling.

Kunstneren Ejnar Nielsen spiller hovedrollen i efterårets første Forskerkvarter. Museet ejer et af kunstnerens hovedværker, det store maleri Den blinde pige fra 1896-98. Motivet med den blinde pige, hvis hånd holder om en buket mælkebøtter, vagte stor opsigt første gang det blev vist. Denne eftermiddag tager museumsinspektør, Camilla Klitgaard Laursen, en række tegninger af Ejnar Nielsen med den blinde pige som motiv op fra magasinerne. Hvem var denne blinde pige? Og hvorfor var Ejnar Nielsen mon så fascineret af den blinde som motiv?

Gratis med billet eller årskort til museet.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde museets direktør eller inspektører, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Læs mere her

Billedkunstner Nanna Debois Buhl udgiver ny bog med registreringer af landskabet omkring ARKEN

ARKEN inviterer til mini-seminar i anledning af udgivelsen af Nanna Debois Buhls nye bog intervals and forms of stones of stars. Bogen er en registrering af landskabet omkring ARKEN skabt i forbindelse med udstillingen NATUR/RETUR.

25. august 2017 kl. 14-17

Læs mere her: http://www.arken.dk/arrangement/boglancering-og-mini-seminar/.

Live Art Danmark søger en ulønnet assistent i fire dage.

Vi søger en assistent for den tyske kunstner Florian Feigl 12-15 oktober på S/H.

Den tyske performancekunstner Florian Feigl har i flere år arbejdet med miniperformances for video, der varer præcis 300 sekunder. I denne workshop inviterer han børn og forældre med til at undersøge forskellige tidsopfattelser. Som far til tre kender Florian Feigl alt til børn, der skal ”baare lige..” og selv lover han tit at komme ”lige om lidt”, selvom det tager en halv time.

”JEG SKAL BAARE LIGE…” – workshop i performancekunst

Det er en enestående mulighed for at komme tæt på en af Europas væsentligste samtidige performance kunstnere.

Tidligere performances og videoer fra ”300” serien har været vist på teatre og gallerier i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og adskillige andre lande i Europa og USA.

http://www.florianfeigl.com

Workshoppen er en del af “Live Art For Børn” festivalen på S/H. Live Art for Børn er en festival med performancekunst for børn og voksne, der udfordrer nysgerrigheden og udforsker verden med Lilibeth Cuenca Rasmussens performance MIKADO, Goodiepal&pals musikstue, Daniel Nordbak og Henrik Vestergaards 50 FARLIGE TING (ALLE BØRN BØR PRØVE), Örn Alexander Amundassons SMEAR og Florian Feigls JEG SKAL BAARE LIGE ….

Live Art Danmark blev grundlagt i 2004 for at udvikle miljøet for live art og performancekunst i Danmark gennem nytænkende koncepter og projekter. Siden 2004 har vi organiseret 10 store internationale festivals for børn og voksne, og over 40 andre events – Samtalekøkkener, bogudgivelser, video serier, symposier, residenser og mere indenfor kunst, kritik og dokumentation.  Live Art Danmark modtager driftsstøtte fra Statens Kunstfond til vores nyskabende arbejde med børn, og holder til på Udviklingsplatformen for Scenekunst (Otto Bussesvej 5a). Arbejdet vil foregå på S/H i Kødbyen. Se mere på www.liveart.dk

Skriv til info@nullliveart.dk eller ring på 40980979 (Henrik)

Studiejob?

Sælger søges til super lækker cykellygte, der har vundet flere internationale design priser.

Duolight er ikke blot en fed cykellygte, det er også et fashion produkt, som signalere alle de rigtige ting.

Se mere på www.duolights.com

Vi søger sælgere, som lejlighedsvis kan sælge produktet ind til nye fashionsshops og cykelhandlere, samt følge op hos allerede eksisterende kunder.

Du modtager nogle prøver på cykellygten, herefter er det din opgave, at få den solgt ind de rigtige steder. Salget begynder i oktober og du tilrettelægger selv din tid.

Det er vigtigt at du

  • er præsentabel
  • har flair for tal
  • er interesseret i mode
  • kan se muligheder
  • har lysten til at sælge

Vi har inddelt København i flere små salgs områder, hvor hver enkelt sælger bliver ansvarlig for sit. Der er kun brug for en sælger i hvert område.  Områderne er: Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, City, Valby, København nord, Kbh NV, Kbh SV.

Lønnen afregnes på ren provision basis. Det ”hårde” salg består i at åbne nye kunder op. Derefter er der tale om løbende høflighedsbesøg, for at hører om de skal bruge flere lygter.

Såfremt du finder jobbet interessant, skal du skrive et par ord om dig selv til pascal@nullduolights.com

Duolight Denmark ApS

Praktikstilling i Kultur & Presse-sektionen ved Danmarks Generalkonsulat i New York

Kultur & Presse-sektionen arbejder for at facilitere kulturel udveksling mellem danske og amerikanske kunstnere, kulturinstitutioner og interessenter, samt at kommunikere og understøtte eksport af dansk
kunst og kultur i New York og på den amerikanske østkyst.

Ansøgningsfrist: 15. marts for efterårssemestret og 15. september for forårssemestret.

Læs hele opslaget (pdf).

Vurdering og registrering af Fredensborg Kommunes kunstsamling

Kulturinstitutionen i Fredensborg Kommune søger kunsthistoriestuderende eller lignende til registrering og gennemgang af kommunens kunstsamling.

Fredensborg Kommune råder over en større kunstsamling, der er fordelt mellem kommunens institutioner og rådhus. Din opgave bliver at vurdere og klassificere kunsten og få den registreret samt opdatere den eksisterende registrant med korrekt information.

Håndtering af samlingen kræver en god fysik, og det er nødvendigt, at du har kørekort. Samlingen opbevares i et særskilt rum i kælderen, som er indrettet til formålet.

Stillingen er en projektansættelse på 335 timer, der afvikles efter nærmere aftale.

Løn efter gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger: Arkivar Lise Schifter. Telefon 72 56 22 36 eller mail: schi@nullfredensborg.dk

Ansøgning sendes til arkiverne@nullfredensborg.dk. Ansøgningsfrist: 3. september 2017