Få specialeplads og faglig sparring i en magisk villa med udsigt til dit første job

Vil du skrive speciale i en inspirerende villa og samtidig få adgang til faglig sparring og netværk, der kan blive vejen til dit første job? Bliv en del af fællesskabet i et vidunderligt kulturhus på Krausesvej på Østerbro med bl.a. orangeri, slyngelstue og gymnastiksal. Konsulentvirksomheden SocialRespons flytter ind i et dejligt kontor med udsigt til haven og vil have DIG med!

Se mere om huset på www.villakultur.dk og kontakt straks og senest 30. juni Sofie på 42 67 48 99 / sofie@nullsocialrespons.dk og fortæl kort om dig selv, så vi kan mødes og se, om vi er et match.

Du får:

  • Plads i dejligt lyst kontor sammen med os
  • Gratis sparring om dit speciale fra erfarne akademikere, der lever af at lave analyser
  • Sparringspartnere og tværfagligt netværk i et kulturhus og iværksættermiljø, der byder på udstillinger, koncerter, konferencer, middage m.m.
  • Orangeri og have
  • Gratis kaffe og te
  • Printer, mødelokale, internet med fiberforbindelse
  • Mulighed for frokostordning og rengøring

 Om dig:

  • Du skal i gang med dit speciale inden for f.eks. humaniora, samfundsvidenskab eller et kreativt fag
  • Du har lyst til at dele kontor med to til tre hyggelige typer, der både holder af arbejdsro, croissanter og small talk og big talk
  • Du kan betale 2000 kr. om måneden

Om os:

Vi er et lille konsulentfirma på tre personer, som bruger antropologiske metoder til at undersøge og udvikle indsatser til målgrupper på det sociale og kulturelle område. Se mere om os på www.socialrespons.dk

designETC søger praktikant til efteråret 2017

Er du dygtig ud i Sociale Medier og brænder du for design og kunsthåndværk?

Vi søger en praktikant, der gerne vil arbejde med Sociale Medier samt have fingrene i redaktionelle opgaver. Du vil være med til at udvikle vores Sociale Medie-strategi og herefter køre den daglige drift af både vores Facebook og Instagram. Du vil også få mulighed for at producere indhold til sitet i form af små artikler samt sætte indhold op i WordPress. Du vil få kendskab til design, kunsthåndværk og aktører inden for feltet og blive en del af en levende redaktion.

Vi forventer at du:

  • Er i gang med en videregående uddannelse indenfor kommunikation, kunst, design el. lign.
  • Har kendskab og interesse for design og kunsthåndværk
  • Skriver fejlfrit på dansk
  • Er superbruger af sociale medier, og brænder for at engagere brugerne med spændende indhold

designETC er et gratis nichemagasin, der er bannerfører for den reflekterede og kritiske formidling af dansk design og kunsthåndværk. Det gør vi i form af skarpe anmeldelser, dialogskabende debatstof og indsigtsgivende interviews, portrætter og nyheder.

Praktisk info:
Praktikperioden løber fra september 2017 til medio december 2017, men kan tilpasses efter studie mm. Praktikken er ulønnet.

Læs mere på designetc.dk og følg med på vores Facebookside og på Instagram.

Ansøgningsfrist: 30. August 2017. Samtaler vil blive afholdt start september.

Hvis dette har vakt din interesse, så send din ansøgning og CV til Lotte Gellert på lotte@nullkunstenmedia.com

PRAKTIKANT TIL FOTOGRAFISK CENTER – efterår 2017

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie?

Fotografisk Center søger en studerende fra kunsthistorie, visuel kultur eller moderne kultur med særlig interesse for fotografi til at assistere med produktion af Fotografisk Centers udstillinger ? herunder formidling.

Som praktikant i Fotografisk Center vil du komme til at indgå i alle dele af processen omkring det at producere en udstilling ? herunder assistere med kuratering, fondraising, udstillingsopbygning, udstillingstekster og synliggørelse af udstillingen via sociale medier. Vi kan således tilbyde et alsidigt og lærerigt praktiskforløb, der giver en god indsigt i både kuratering og drift af en lille kunsthal med store ambitioner.

Ud over interesse for og viden om fotografi, video og samtidskunst generelt forventer vi, at du er god til at formidle og kan arbejde selvstændigt, samvittighedsfuldt og struktureret. Vi forventer, at du i dit praktikforløb kan afse to til tre dag, dvs. 15 –  20 timer om ugen i forårssemesteret. Vi tilbyder ikke løn i forbindelse med praktikken.

Fotografisk Center har eksisteret siden 1996. Vi viser ca. fem årlige udstillinger af kamerabaseret kunst med fokus på fotografi og video. Her ud over arrangerer vi foredrag, seminarer og ’artist talks’. Vi har et scannerværksted og en mindre boghandel. For yderligere information kontakt Fotografisk Centers leder Kristine Kern på 3393 0996 eller kk@nullfotografiskcenter.dk.

Send en kort, motiveret ansøgning med beskrivelse af dine kvalifikationer inden den 15. december. Ansøgningen mærkes ’praktikant’ og stiles til:

Fotografisk Center
Staldgade 16
DK ? 1699 København V

Ansøgningen kan også fremsendes per mail til: kk@nullfotografiskcenter.dk

Dansk Kulturinstitut i Bruxelles søger til foråret 2018 to praktikanter

Praktikanterne kommer til at arbejde i et lille, dynamisk team, der arbejder med kulturudveksling mellem Danmark og Benelux (Belgien, Holland, Luxembourg) og det tysksprogede område (Tyskland, Østrig, Schweiz) i form af samarbejdsprojekter med kulturinstitutioner i Danmark og hele regionen.

Som praktikant på Instituttet vil du få god mulighed for at få solid erfaring med projektudvikling og -gennemførelse, kommunikation på alle niveauer for den kulturelle sektor og et grundigt indblik i international kulturudveksling.

 

Ansøgningen, CV og evt. eksamensbevis skal være os i hænde senest 17. september 2017.

Læs hele opslaget: https://www.danishculture.eu/om-os/internship/

MANGLER DU ET STUDIEJOB?

KUNSTEN.NU søger en omdeler, der kan sørge for, at vores trykte foldere kommer ud til gallerier, kunsthaller, museer og projektrum i København.

Omdelingen finder sted omkring den sidste torsdag i måneden.
Egen cykel benyttes
Løn: 130 kr. / time
Arbejdstid: 4-6 timer om måneden
Startdato: torsdag d. 29. juni
Ansøgningsfrist: tirsdag d. 20. juni. Samtaler afholdes torsdag d. 22. juni.

KUNSTEN.NU er Danmarks største webmagasin med udgangspunkt i dansk samtidskunst. Hver anden måned udgiver KUNSTEN.NU en trykt kunstguide til aktuelle kunstudstillinger.

For mere information – kontakt Jan på tlf. 31715313 eller jan@nullkunsten.nu

On-The-Go

Parallelt med udstillingen Herbarium – fotografi og botanik præsenterer Fotografisk Center også en ny udstilling, Unheard Animals for an Unprecedented World, på den digitale udstillingsplatform On-The-Go. Det drejer sig om tre korte film af kunstnerparret Fatema Abdoolcarim og Juan Palacios, der kommer fra henholdsvis Hong Kong og Spanien. Mens Herbarium udforsker en mere videnskabelig tilgang til naturen, repræsenterer Juan og Fatemas film de mere drømmende mytologiske og sanselige dimensioner af menneskets tilgang til naturen.

Læs mere på facebook.

Faurschou Art Resources søger kunstfaglig praktikant til efteråret 2017

Hos Faurschou Art Resources arbejder vi med udstillinger og kunstprojekter, samt faciliterer samarbejder mellem kunstnere og samlinger.

Vi søger nu en kunstfaglig praktikant, som har lyst til at indgå i det daglige arbejde med koordinering af vores mange projekter, samt bistå med udviklingsarbejdet i en mindre kunstorganisation.

Læs hele opslaget (pdf).

Tove Jansson – Kunst, kærlighed & mumitrolde

For første gang i Danmark præsenterer Kunstforeningen GL STRAND hen over sommeren en stor udstilling af Tove Janssons mangeartede værk. Tove Jansson er verdensberømt som kvinden bag mumitroldene, men Tove Jansson er også en meget alsidig kunstner – hun malede, skrev, illustrerede og lavede tegneserier og politiske karikaturer, og i dag betragtes hun som en af Finlands væsentlige modernistiske kunstnere.

Tove Jansson (1914-2001) voksede op i et kunstnerisk bohemehjem med en mor, der var illustrator, og en far, der var billedhugger, og kunsten blev tidligt en uadskillelig del af hendes liv. Den unge Tove Jansson ville være maler, men hendes liv og værk skulle vise sig at komme til at rumme meget mere end blot maleriet.

Da anden verdenskrig brød ud var Tove Jansson 25 år, og i krigsårene tegnede hun illustrationer til tidsskriftet Garm. Hendes bidrag til Garm var – tiden taget i betragtning – meget dristige og satiriske. Krigen præger også Tove Janssons første historier om mumitroldene, for de første mumitrolde var magre, havde store, røde øjne og udstrålede mismod og uro. Op gennem 40’erne og 50’erne fik mumitroldene det udtryk, vi kender i dag, og deres udbredelse og popularitet voksede. I 50’erne tegnede Tove Jansson en fast mumi-stribe til den store engelske aftenavis The Evening News. Siden er hendes mumi-bøger blevet oversat til mere end 40 sprog.

Tove Jansson malede det meste af sit liv, og udstillingen i Kunstforeningen GL STRAND præsenterer et udvalg af Tove Janssons tidlige surrealistiske malerier fra 1930’erne, de modernistiske og eksperimenterende værker fra 40’erne og 50’erne og de lyriske værker fra 60’erne og 70’erne. Dertil udstilles hendes illustrationer, bidrag til tegneserier og børnebøger, det store værk omkring mumitroldene og endelig en række materialer, der kaster lys over kunstnerens person. På 3. sal skabes et unikt mumi-univers af den roste finske kunst- og designgruppe COMPANY.

Udstillingen er skabt af Ateneum Finnish Art Gallery i samarbejde med Kunstforeningen GL STRAND.

Tove Jansson, illustration til bogen Troldvinter, ca. 1956, skrabetegning, 13 x 18,5 cm, privat samling. Foto: Finlands Nationalgalleri / Ainur Nasretdin ©Moomin Characters TM ©Tove Jansson

 

Trænger din opgave til at blive finpudset?

Hvad end det gælder en komplet oversættelse eller blot korrekturlæsning af et abstract, tilbyder Culturebites kvalificeret hjælp til SU-venlige priser. Vores team består af kunsthistorikere, cand.mag.’er og ph.d.-uddannede ‘native speakers’, og vi har derfor et indgående kendskab til fagtermer og de sproglige variationer, der er med til at gøre en tekst let og utvungen.

Priseksempler:

Oversættelse af abstract til engelsk (250 ord).

Normalpris: 437,50 kr. + moms. Studiepris: 312,50 kr. + moms.

Korrekturlæsning af en normalside (2400 tegn).

Normalpris: 240,00 kr. + moms. Studiepris: 204,00 kr. + moms.

Ovenstående er blot priseksempler.Vores priser afhænger af opgavernes karakter, sværhedsgrad og omfang. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på sprog@nullculturebites.dk eller læs mere på vores hjemmeside www.culturebites.dk.

Invisible Heritage: Fernisering

Vi inviterer til fernisering af udstillingen ”Invisible Heritage” onsdag d. 7. juni fra kl. 17. Udstillingen er kurateret af Monica Marin fra St. Croix og præsenterer samtidskunstnere fra De Amerikanske Jomfruøer. På udstillingen kan der opleves værker af: La Vaughn Belle, David Berg, Janet Cook-Rutning, Jon Euwema, Oceana James, Gerville Larsen, Ellingtorn Robinson og Niarus Walker.

Udstillingen er kurateret af Monica Marin i anledning af 100året for Jomfruøernes overdragelse til USA. Med værker af ni forskellige samtidskunstnere sættes der fokus på den caribiske lokalkultur og de fortrængte fortællinger fra det tidligere Dansk Vestindien, der ved salget i 1917 blev en koloni under USA. Det danske perspektiv på fortællingen har førhen været dominerende og dermed har de rige bidrag fra den afrocaribiske kultur ligget i den blinde vinkel og er blevet fortrængt.

Torsdag d. 8. juni kl. 20.00 introducerer dokumentaristen Johanna Bermudez-Ruiz filmen ”Sugar Pathways”. Filmen vises og der er samtale med kunstneren efterfølgende.

Fotokredit: Oceana James, “For Gowie the Deceitful Fellow”. Foto af Sarene Brumant