Kunsthal Charlottenborg søger praktikanter til kommunikation, udstilling og events

kc_logoKunsthal Charlottenborg søger tre praktikanter til studierelateret praktik indenfor kommunikation, udstilling og events med opstart januar 2017. Ansøgningsfristen er hurtigst muligt, men senest 11. december.

Kunsthal Charlottenborg arbejder med dansk og international samtidskunst og er i gang med at bygge en række partnerskaber med andre danske og udenlandske kulturinstitutioner. Praktikstillingerne fordrer indsigt og interesse i samtidskunst og moderne kunst og kultur. Som praktikant vil du indgå i et lille men velfungerende team, der står for kunsthallens udstillinger og events.

Praktisk info om ansøgning og ansættelse
Ansøgningsfrist:
Søndag 11. december kl. 24
Start: Medio januar 2017.
Periode: Ideelt set medio januar til ultimo juni 2017

Antal timer:
Der er tale om 30-37 timer. Men vi tager selvfølgelig hensyn til praktikanternes forpligtelser i forhold til studiet fx. projekter og eksaminer.

Løn:
Stillingerne er ulønnede.

Læs mere om de tre praktikstillinger.

Studentermedhjælp på Heerup Museum – er det dig??

Ønsker du at få praktisk erfaring fra et museum og en arbejdsplads med højt til loftet? – så er jobbet på Heerup Museum måske lige dig!

Heerup Museum søger en kunsthistoriestuderende el. lignende, der har mod på at tage skoleomvisninger og værkstedsforløb 8 timer om ugen hhv. tirsdag og onsdag begge dage 9-13.00 samt private /voksen omvisninger efter aftale. Løn efter aftale for studentermedhjælpere. Tiltrædelse i januar 2017.

På Heerup Museum har du mulighed for at få afprøvet dine kompetencer og lært en masse om museumsdrift i praksis. Du vil indgå i et team med museets øvrige medarbejdere og have medansvar for skoletjenesten dvs. udvikling af nye tilbud inkl. kreative værkstedsforløb, differentiering til aldersgrupper, kontakt til skoler, daginstitutioner mm. I det omfang det er
muligt, vil du blive involveret i planlægning af nye udstillinger,
fondssøgninger og mange andre sider af hverdagen på museet. Vi er et lille museum med kort vej fra idé til praksis, og vi glæder os til at høre hvilke kompetencer og ideer, du kan bidrage med.

Vi håber, du har gåpåmod, masser af gode ideer og lyst til at arbejde med Heerups kunst. Vi kan tilbyde dig nogle vigtige erfaringer med det praktiske arbejde på et museum og en arbejdsplads med humor, tillid og højt til loftet.

Er du interesseret så skriv en mail til museumsleder Anni Lave Nielsen på heerupmuseum@nullrk.dk og fortæl, hvorfor du ønsker stillingen. Vedhæft kort CV.

Fernisering på Tranen: Jesper Carlsen ‘Brick & Mortar’

Kom til fernisering den 9. december på Tranen i Hellerup, hvor Jesper Carlsens udstilling ‘Brick & Mortar’ åbner med vin og taler:

I udstillingen ’Brick & Mortar’ zoomer Jesper Carlsen ind på det digitale som materiale. Han skræller det ned, lag for lag, strækker, folder og forklæder det for at give det usynlige krop og gøre det uoverskuelige til noget, vi kan tage og føle på.

Jesper Carlsen

Foto: Jesper Carlsen

“Jeg slikker diskret på silikonesamlingen og håber, at der ikke er nogen, der ser mig. Men jeg bliver nødt til at finde ud af, om fugerne smager, som jeg tror. Fugen smager lidt af Ajax og støv. Ikke helt hvad jeg havde håbet på, og jeg bliver i tvivl, om det er silikone, eller faktisk akrylfugemasse, der har en helt anden smag, og min dagdrøm om bygningens ruinøse fremtid går i stå.” – uddrag af Kristoffer Ørums tekst til udstillingen

Jesper Carlsens  stedspecifikke installation på Tranen bruger det hyper-arkitektdesignede udstillingsrum som afsæt for en undersøgelsen:

Soloudstillingen trækker materialiteten ud af skulpturerne, der reduceres til skrøbelige streger i rummet, og i stedet tilføres ’kødet’ i form af kunstnerens virtuelle renderinger, der vises på skærme i rummet. På den måde træder skulpturens Point Zero spøgelsesagtigt frem på ‘Brick & Mortar’-udstillingen, hvor abstraktionen eller tanken bliver materialiseret som flygtig form.

Tranen er oprindeligt tegnet af Henning Larsen Architects i begyndelsen af 1980’erne, som en ideal niche for udstilling af kunst. Carlsen arbejder med den formgivende streg, med idéskitsen til rummet materialiseret som en vægtløs vektorskulptur. Oplevelsen af Tranens potentielle omformning og rummets mulige ikke-eksistens er i centrum.
Læs mere om udstillingsåbningen på Facebook: http://bit.ly/2gjJIlA

KUNSTkanalen GL STRAND: #Skyggesiderkbh

#Skyggesiderkbh

https://www.facebook.com/events/1600231133616767/

KUNSTkanalen GL STRAND byder velkommen til et unikt program spækket med talks og performances, hvor Københavns skyggesider er omdrejningspunktet.

Dato: onsdag d. 7. december kl. 18.30-19.00, Kunstforeningen GL STRAND

Vi byder indenfor til en aften og et kig bag storbyens i Københavns polerede facade. Få et indblik i hvordan man kan arbejde, bearbejde eller leve i skyggesiderne gennem mini-talks, performance, lys og billeder.

Et bredt udvalg af interessante personer er blevet inviteret og de vil alle give deres bud og tolkninger på aftenens tema:

// AFTENENS PROGRAM //

FOTOGRAF OG INSTAGRAMMER THOMAS SØNDERGAARD //

DIGTER MICHAEL JUHL SVENDSEN //

FORFATTER CECILIE SUND KRISTENSEN //

LYSKUNSTNER CHRISTINA AUGUSTESEN + VÆRKER //

DRAG QUEENS //

KAREN SIERCKE OG BOGEN ”I MORGEN ER ALDRIG EN NY DAG” //

STEN – TIDLIGERE HJEMLØS OG NARKOMAN NU FORMAND FOR SAND //

Programmet bliver pakket ind i sprøde toner fra bandet PRUNES og deres psychedelic synth poplyd, der netop er blevet kåret til ugens kanon af Karrierekanonen. Drinks kan købes i GL STRANDs café. RISTET RUG serverer lækkerier. Alt sammen tilsat en god portion fyraftensstemning. psychedelic synth pop

#skyggesiderkbh?

Hvorfor vælge et event som rimer på alt andet end jul og nissehue midt i december? Temaet udspringer af Kunstforeningen GL STRANDS aktuelle udstilling med danskeren Jacob A. Riis’ sort-hvide fotografier fra slumkvartererne i New York. Med kamera og blitz fik han opfanget motiver og livshistorier, som ellers forblev i skyggen. Og hvordan ser det så ud herhjemme i København? Hvordan er livet i skyggen og hvordan kan man blive inspireret af dem?

Det praktiske

Hvornår: onsdag d. 7. december 2016. Kl. 18.30-21.00

Hvor: Kunstforeningen GL STRAND, Gl Strand 48, Kbh. K

Gratis: Arrangementet er gratis. Men adgang til GL STRANDs aktuelle udstillinger har normal pris.

Links: Begivenhed på Facebook

https://www.facebook.com/events/1600231133616767/

Eller find os på Facebook og Instagram som KUNSTkanalen GL STRAND

plakat

Taletid til teatervisioner: Gratis artist talk 14. december med Joen Bille, Me lund, Mette Frank og Jacob F. Schokking kl. 21.00 på Takkelloftet i Operaen

skaermbillede-2016-11-25-kl-14-24-48

Taletid til teatervisioner

Artist talk efter forestillingen Det som diktatoren ikke sagde 14. december 2016 kl. 21.00

Mød aftenens instruktør Jacob Schokking og skuespilleren Joen Bille efter forestillingen Det som diktatoren ikke sagde og hør om deres visioner for teatret.

Samtalen tager afsæt i nogle af de tanker, der belyses i den roste bog om den visionære sceneinstruktør Henrik Sartou, Mens det endnu er for sent (Frydenlund, 2016). Henrik Sartou døde kun 40 år gammel i 2005, men hans tanker om teatret er stadig højaktuelle.

Joen Bille og Jacob Schokking har udvalgt passager fra bogen, som i særlig grad spejler eller udfordrer deres egne visioner.

Skuespilleren Mette Frank læser passagerne op, og journalisten og forfatteren Me Lund er moderator på samtalen.

Arrangementet er gratis og varer ca. 50 minutter.

Bogen sælges til særpris på 100 kr., og pengene går til et legat til en visionær scenekunstner.

Læs mere om Det som diktatoren ikke sagde her

Artist talken er arrangeret i samarbejde med forestillingens producent Holland House.

Fernisering på Den Frie – Decembristerne

decemebristerne

Den Frie Udstillingsbygning inviterer til fernisering i aften d. 25/11 for kunstnersammenslutningen Decembristernes omfattende fællesudstilling. På tværs af generationer og individuelle praksiser er fokus på originalitetstrang og indbyrdes kollegial inspiration.
Kl. 17.20:
Velkomst v. Hans Christian Rylander
Åbningstale v. Kulturminister Bertel Haarder

Decembristerne tæller kunstnerne: Elmer, Doris Bloom, Ole Broager, Henrik Flagstad, Sys Hindsbo, Ellen Hyllemose, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Heine Klausen, Oda Knudsen, Jørgen Carlo Larsen, Henrik Menné, Bodil Nielsen, Jesper Rasmussen, Steen Møller Rasmussen, Tina Maria Nielsen, Marie Søndergaard Lolk, Bank og Rau, Ane Mette Ruge og Hans Christian Rylander.

Årets gæsteudstillere er Torben Ribe og Kasper Hesselbjerg.

Vi ses, når det går løs fra kl. 17.00

Ung dansk fotografi ’16

Ung dansk fotografi ’16 har i år fokus på globalitet. Med værker af fem yngre, danske kunstnere og et videoprogram med ti kunstnere præsenterer udstillingen forskellige tilgange til det overordnede tema, lige fra undersøgelser af globale problemstillinger til rapporteringer fra lokale udkantsområder.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med kunsthistoriker Banja Rathnov fra Banja Rathnov Galleri og Kunsthandel i Museumsbygningen.

Læs om udstillingen: http://fotografiskcenter.dk/

Artist talk med de deltagende kunstnere på Ung dansk fotografi ’16: https://www.facebook.com/events/212296282531584/

Bogreception og artist talk med Fryd Frydendahl og Jacob Birch: https://www.facebook.com/events/1768619306720732/

MIX søger nye kolleger!

Har du lyst til at være med til at skabe og forny Danmarks største LGBTQ-filmfestival?

MIX COPENHAGEN er en LGBTQ-filmfestival, som holder forskellige events i løbet af året og viser film under den 9 dage lange festival i oktober.

MIX er drevet hundrede procent af frivillige. Gruppen ændrer sig hvert år, da folk forlader festivalen, og nye kommer til. Det betyder, at MIX er dynamisk og foranderlig, og der er mulighed for at arbejde sammen om at bevæge MIX i den retning, vi vil.

MIX-året nærmer sig sin afslutning, og festivalen leder efter nye frivillige, der vil være med til at gøre MIX 2017 til en realitet.

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/1196446803755752/

Praktik på Det Danske Filminstitut

Brænder du for at arbejde med kommunikation og formidling? Og vil du gerne have indblik i dansk filmpolitik og den danske filmbranche? Så er det måske noget for dig at komme i praktik på Det Danske Filminstitut.

Kommunikationsafdelingen på Det Danske Filminstitut søger praktikant for perioden januar til juni 2017. Vi har ansvar for Filminstituttets eksterne kommunikation – blandt andet via hjemmesiden dfi.dk, der har 135.000 unikke besøgende hver måned.

Som praktikant vil du få indblik i den danske filmbranche og Filminstituttets aktiviteter, og du vil få en bred kontakt til Filminstituttets medarbejdere og interessenter.

Du får mulighed for at skrive nyheder om film og begivenheder til forskellige målgrupper. En del af arbejdet vil bestå af at redigere tekster og lægge nyheder på vores website. Du vil også få ansvar for dele af vores arbejde på sociale medier.

Opgaverne, du skal arbejde med under praktikopholdet, diskuterer vi løbende, så det bliver relevant både for både dig og os.

Vi lægger vægt på, at du:

  • kan skrive levende, kort og præcist
  • er selvstændig og ansvarsfuld
  • er udadvendt og god til at samarbejde
  • er universitetsstuderende på mindst 5. semester

Du behøver ikke at være filmekspert, men det skader bestemt ikke, hvis du interesserer dig for dansk film.

Her er eksempler på den type kommunikation, som du kan komme til at arbejde med:

Praktikstillingen er ulønnet, og det er afgørende, at dit uddannelsessted godkender praktikforløbet. Vi forventer, at du kan begynde i løbet af januar og fortsætte til og med juni.

Som praktikant vil du have mulighed for at tage et fag ved siden af. Arbejdstiden afhænger af reglerne for praktik på det enkelte studieordning. Normalt ligger timetallet på omkring 32 timer om ugen.

Har du spørgsmål til praktikopholdet eller vores arbejde i kommunikationsafdelingen, er du velkommen til at ringe til Anders Budtz-Jørgensen på tlf. 3374 3528 eller skrive til andersbj@nulldfi.dk.

Send din motiverede ansøgning og CV via Filminstituttets hjemmeside.

Ansøgningsfristen er den 5. december. Vi glæder os til at høre fra dig.

Det Danske Filminstitut er en statsinstitution under Kulturministeriet. Filminstituttet har ca. 140 engagerede medarbejdere, der arbejder for at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger vedblivende udgør en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi og fastholder dansk films stærke position i både ind- og udland.