Fernisering på Theis Wendts nye værk SWARM

Pressemeddelelse


SWARM
Af Theis Wendt

Fernisering: fredag d. 5. nov kl 17-19
Sted: Rigensgade 5, kld., 1316 Kbh K.
Udstillingsperiode: 6/10- 14/10
Åbent: lør-søn kl. 12-16


SWARM er den første udstilling i udstillingsrækken Object This Picture, der udforsker billeder og deres funktionalitet.

Til åbningsudstillingen har Theis Wendt produceret en omfattende installation, der inddrager hele udstillingslokalet. Installationen består af rumlige objekter og to store billedflader, der er produceret vha. digitale 3d-renderinger. De store billedflader refererer på én gang til det fysiske rum – udstillingslokalet – og til det virtuelle rum – som udspiller sig på, og udveksles mellem, de to billedflader.
Udstillingens titel, SWARM, knytter an til nutidens virtuelle og globale masseadfærd. En adfærd hvor den kollektive kaotiske interaktion med stringente netværkslogikker skaber nye former for æstetiske, erkendelsesmæssige og sociale rum. Værket er en udforskning af den selvbevidsthed og de virtuelle rum der opstår med en sådan adfærd.


OBJECT THIS PICTURE
Alle visninger i udstillingsrækken Object This Picture undersøger forskellig brug af billeder ud fra en fælles præmis: at billedet er en primær faktor i konstruktionen af den måde, vi oplever os selv og vores omverden på, og at billedets virkelighedskarakter altid afhænger af, tager del i, såvel som skaber kontekster.

Udstillingsrækken finder sted fra d. 5. oktober til den 9. december 2012 og består af udstillinger af følgende kunstnere:
Theis Wendt (5.-14. okt), Amalie Smith (19.-28. okt), Søren Assenholt (2.-11. nov), Søren Bjørn (16.-25. nov) og Jóhan Martin Christiansen (30. nov – 9. dec).
Cand.psych Stephan Sieland afslutter udstillingsrækken med et oplæg om billeders rolle i kontemporær forestillingspraksis (9. dec).

Object This Picture er kurateret af Carl Martin Faurby og Søren Bjørn

Begivenhederne kan følges på www.facebook.com/Objectthispicture.

Bliv klogere på Kina! Fyraftensdebat om moderne kinesisk film, kunst og litteratur

Kære IKK’er

Du har måske nok hørt om eks-politikeren Bo Xilai – men kender du den kinesiske multikunstner Zhang Guangtian? 

Information inviterer til fire fyraftensdebatter om det moderne Kina. Vi vil ind bag klichéerne, udfordre stereotyperne og diskutere mere end storpolitik og økonomi.

På tirsdag kan du blive lidt klogere på kinesisk kulturliv, når vi spørger fire danske eksperter, hvad der rører sig i kinesisk litteratur, film og teater.

Debatten afholdes den 2. oktober kl. 18.00  hos Information i Store Kongensgade 40C, Skt. Annæ Passage, København K.

Læs mere her!

Konference: INDIA! ART ON THE MOVE – Migration & Contemporary Art

 

Endagskonference på ARKEN 26. oktober 2012, kl. 9.30-17

Talere: Mieke Bal, Suketu Mehta, Gayatri Sinha, Anne Ring Petersen og Stine Høholt
Moderator: Camilla Jalving

Download programmet her

Konferencen er organiseret af ARKEN i samarbejde med Københavns Universitet, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, lektor, dr.phil. og phd, Anne Ring Petersen.

I forbindelse med konferencen udgiver ARKEN et temanummer af ARKEN Bulletin om samtidskunst og migration, som udkommer primo 2013.

Tilmelding:
Deltagelse i konferencen, frokost og adgang til museets udstillinger er gratis.
Tilmelding senest 12. oktober 2012 til Irene Olsen: iolsen@nullarken.dk

Mere information: www.arken.dk / Facebook

Artist Talk / Kunstnerintroduktion til MODSMERTE på Museet for Samtidskunst

Søndag d. 30. september kl. 14:00 giver Gudrun Hasle en særomvisning i sin udstilling MODSMERTE på Museet for Samtidskunst i Roskilde.

Udstillingen MODSMERTE handler om cutting, blod og vampyrer. I en blanding af broderier, linoleumstryk, video, fundne objekter og arkivmateriale giver Gudrun Hasle forskellige bud på, hvorledes smerte kan fremstilles visuelt.

Læs mere om udstillingen på www.samtidskunst.dk eller kom til kunstnerintroduktionen på søndag. Deltagelse er gratis efter betalt entre (gratis for studerende).

Vi ser frem til at byde jer velkommen på Stændertorvet 3, 4000 Roskilde.

Artventure søger praktikanter

Er du vores kommende praktikant?

Du har drive, du er grundig og du er supermotiveret. Du kaster dig med interesse over opgaver, der spænder lige fra intelligent research til manuelt arbejde i forbindelse med events. Du er ikke bange for at have mange bolde i luften, og du sætter en ære i at følge opgaverne til dørs – også selvom klokken har slået 16.

Dine arbejdsopgaver som praktikant ændrer sig løbende, men overordnet kan du forvente at arbejde med research, afrapportering, dokumentation, eventarbejde, kampagnearbejde og udvikling af vores online tilstedeværelse. Dertil kommer alt det, som vi ikke har listet, fordi hver dag stiller nye udfordringer…

Vi skeler ikke til din akademiske baggrund, men forventer, at du som minimum er i gang med 3. år på en videregående uddannelse, og at dit studievalg/valgfag relaterer til din interesse for kommunikation og events. Vi lægger desuden vægt på at være fleksible omkring dit studie, så du når dine deadlines.

Send din ansøgning i dag og bliv en del af vores team der dagligt giver sit yderste for at levere intelligente kommunikations- og eventløsninger til de største danske og internationale virksomheder. Ansøgningsfristen er d. 12.11.2012 kl. 12.00

> Praktiktid: 4-6 mdr.

> Minimum 25 timer pr. uge

> Ulønnet

> Behersker dansk og engelsk i tale og skrift

> Tyskkendskab er en fordel

> Kørekort er en fordel

> Send en ansøgning med motivation, CV og billede  vedhæftet i en e-mail

> Vi starter op i januar

 

Artventure > Gothersgade 113 > DK – 1123 København K

people@nullartventure.dk > www.artventure.dk > 5851.5732

Vi glæder os til at høre fra dig!

Se også stillingen her: Artventure søger praktikanter

 

 

 

Mieke Bal – “Visual Artefacts and Migrating Concepts”

Mieke Bal – “Visual Artefacts and Migrating Concepts”

Conversation-soirée with Kassandra Wellendorf, Laura Louise Schultz, Malene Vest Hansen, Sidsel Nelund, and Ulrik Ekman

October 25th, 17:00 – 18:30

Room 23.0.49

Professor Mieke Bal of The Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences, founding director of the Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA), visits our university, and the Department of Arts and Cultural Studies, in order to engage in an open discussion concerning her work and interdisciplinary approaches to visual artefacts. The discussion is intended as a set of exchanges in critical thinking. It will be initiated by having five researchers from different disciplines present questions respecting Bal’s work and its migratory potential in relation to visual artefacts that have become pressing concerns in their work.

This event is open to the public, no registration necessary.

The soirée will be followed by a reception in room 21.3.19 (Tidsskriftscaféen).

For further information please contact Ulrik Ekman (ekman@nullhum.ku.dk).

Studerende søges til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum søger to kollegaer, der kan indgå i vores team af undervisningsmedarbejdere. Arbejdet vil primært bestå af undervisning og booking, men man vil også kunne blive tilknyttet andre formidlingsprojekter afhængig af erfaring og interesse.

Vores undervisning er dialogbaseret, og vi inddrager forskellige undervisningsmetoder som f.eks. fortælling, skriveøvelser og skitsetegning. Det er en forudsætning, at ansøgeren har lyst at udvikle sig både fagligt og pædagogisk.

Medarbejderne i Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum har uddannelsesmæssig baggrund fra universitetet, kunstakademiet og lærerseminariet, og vi ser det som en fordel, at vi arbejder ud fra forskellige tilgange til formidlingsarbejdet – det afføder inspiration og gode idéer. Til de opslåede stillinger søger vi to studerende, der har interesse for og indsigt i kunst og formidling til børn, unge og voksne.

De to ledige stillinger er i første omgang underviserstillinger uden faste arbejdsdage, senere forventes det, at vi kan tilbyde stillinger med to arbejdsdage på i alt 7,5 time pr. uge. Det er kun studerende, der kan komme i betragtning til stillingen.

Hvis stillingsbeskrivelsen har vagt din interesse, så send en kortfattet ansøgning til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 Kbh K eller på e-mail: line.esbjoern@nullthorvaldsensmuseum.dk.

Vi skal have ansøgningen senest onsdag d. 3. oktober kl. 12.

Med venlig hilsen

Line Esbjørn

Leder af Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Debat og teater på CBS: Equal Opportunities Week

 DEBAT!

Gender and Academic Careers

D. 1. oktober 2012, fra kl. 14-16 – alle er velkomne.

  • Seneste forskning om kvinders karriereveje ved Ann Danowitz, professor fra Denver universitet, der netop har udgivet bogen ” Women, Universities and Change:  Gender Equality in the European Union and the United States” og Jette Steen Knudsen, der er lektor på CBS ved Department of Business and Politics.
  • IBM præsenterer perspektiver og erfaringer med kvinder i topledelse ved Arne Norheim, der senior executive i IBM

Det foregår på CBS på Solbjerg Plads 3 i lokale 113

Se mere om arrangementet her:

http://officeofexternalaffairscommunications.createsend4.com/t/ViewEmail/j/A01C7B0D684E3EE8

 

TEATER!

Oswaldo’s Bar med Lektor Ester Barinaga

D. 4. oktober, kl. 11-13 – alle er velkomne.

  • Teaterstykket hedder Oswaldo’s Bar, og som titlen antyder, udgøres scenen af en bar, hvor der mixes særlige cocktails, der udfordrer publikummets fordomme på dramatisk. Efterfølgende præsenterer CBS-lektor Ester Barinagas sin ”Engaged Research” og kortlægger, hvad det vil sige at arbejde med ”kollektiv moralkunst som et integrationsfremmende medium,” som hun siger.

 

Stykket foregår på Solbjerg Plads 3

Se mere om stykket her:

http://www.cbs.dk/Nyheder-Presse/Hoejreboks-Forside/Arrangementer/2012-10-04-11-00-00-Equal-Opportunities-Week-Oswaldo-s-Bar-og-Lektor-Ester-Barinaga

 

 

 

 

Nivaagaard sætter fokus på foto-, kunst-, og poesibogen som samlerobjekt

I løbet af efteråret vil Nivaagaards Malerisamling åbne dørene for tre sær-arrangementer, alle med fokus på bogen som samlerobjekt.
I museets smukke, gamle rammer vil gallerier, antivariater, kunsthaller og private samlere, udstille og fremvise deres publikationer, til salg, bytte eller blot inspiration.
Første gang bliver lørdag d. 6 oktober fra 11-16, hvor fotobogen bliver dagens omdrejningspunkt.
Museets gamle samling, samt vores to nuværende særudstillinger, hhv. Modernisme & Guldalder, samt fotografen Viggo Rivad, vil selvfølgelig stadig være mulig at besøge.
Se mere på nivaagaard.dk