Kritikerpanel #2, Montanas Litteraturpris

Kritikerpanel #2, Montanas Litteraturpris ligger i forlængelse af kriterpanelet i Roland Bar på KUA den 7. november

Torsdag den 20. november vil et kritikerpanel bestående af Mai Misfeldt, Lilian Munk Rösing og Lars Bukdahl diskutere tredje og fjerde indstilling til Montanas Litteraturpris 2009. Det foregår kl. 17-20 i Montanas show room på adressen:

Lauritz Kunsthal
Kastelsvej 18
2100 København Ø

Tredje og fjerde indstilling offentliggøres i Information henholdsvis den 6. og 13. november.

Arrangementet er gratis. Invitér frit!

FÆLLESFAGRÅDSMØDE

Kære alle studerende på IKK,

Nu holder vi langt om længe det første fællesfagrådsmøde på instituttet. Det kommer til at foregå tirsdag d. 11. november kl. 17 i caféen. En decideret dagsorden bliver udsendt senere, og der kan sendes punkter til denne til og med torsdag d. 6. november, hvorefter indkaldelsen udsendes igen. Punkter til dagsordenen sendes til Kirstine (Musik): kirstinedahlberg@nullhotmail.com

Læs mere om fællesfagrådet på http://kukua.dk/index.php/fagrad/fællesfagradet

Kærlig hilsen Fællesfagrådet på IKK

I sammenbruddets tjeneste

Seminar i anledning af bogen I SAMMENBRUDDETS TJENESTE, der udgives den 31. oktober 2008 af Gyldendal.

Staged reading fra bogen efterfulgt af oplæg og paneldiskussion ved:
Das Beckwerk
Mikkel Bolt
Jon Helt Haarder
Marianne Ping Huang
Erik Granly Jensen

Moderator: Peder Holm-Pedersen

Seminaret finder sted 31. oktober 2008 klokken 15.15-18.00, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, Karen Blixens Vej 1, lokale 23.0.50.

Igennem tre år mødtes lederen af Das Beckwerk og kunstteoretikeren Mikkel Bolt med jævne mellemrum for at lade livet, kunsten og verdenshistorien tage form i en samtale. Samtalen rummer alt, lige fra nullermændenes niveau til planerne for en ny verdensorden. Hvordan kan man leve revolutionen i hverdagen? Hvad bør der gøres? Og hvad er forholdet mellem livet og kunsten, mellem hverdagen og revolutionen?

FOREDRAG: REFORMATIONEN PÅ GOTLAND OG BORNHOLM AF PH.D. JÜRGEN BEYER

REFORMATIONEN PÅ GOTLAND

OG BORNHOLM

FOREDRAG AF

PH.D. JÜRGEN BEYER

LEKTOR VED SAXO-INSTITUTTET, KØBENHAVNS UNIVERSITET

OG SENIORFORSKER VED UNIVERSITETET I TARTU

TORSDAG DEN 6. NOVEMBER 2008 KL. 14.15 – 16.00

KØBENHAVNS UNIVERSITET, NJALSGADE 80, LOKALE P 1 (markeret P 1-8 på kort over KUA: http://hum.ku.dk/kontakt/findvej/ )

ARRANGØR: REFORMATIONSHISTORISK NETVÆRK

ALLE ER VELKOMNE!

Foredrag: Kvinders repræsentation i politik og forvaltning v. Professor Tim Knudsen

I efterårssemestret 2008 inviterer Kønshistorisk Cirkel ved Københavns Universitet (KUA) på en række foredrag om køn og politik. Det første finder sted lige efter efterårsferien:

Kvinders repræsentation i politik og forvaltning
v. Professor Tim Knudsen

Tid: onsdag den 22. oktober kl. 19.01
Sted: Københavns Universitet KUA lokale 15.1.30

Kvinder anvendes i betydelig grad som blikfang i politik – ikke mindst gælder det unge kvinder – men går man bagom overfladen er kvinders reelle magt mindre end man umiddelbart skulle tro. Men kvinder er ikke de eneste, der er underrepræsenterede. Kampen om magt er hård, og der har historisk måttet kæmpes for rettigheder. Kampen for kvinders valgrethed bør ifølge Tim Knudsen  ses i en bredere kontekst af kamp imod de anti-demokratiske kræfter, som har været i det danske samfund i fortid og nutid. I dag er der ikke længere nogen, der åbenlyst taler imod demokrati, men der er mange, som i deres praksis ikke prioriterer demokratiet.

Vel mødt!
Kønshistorisk Cirkel
www.konshistorie.dk

Kommunikations- og kulturpraktikant søges til den danske ambassade i Ottawa, Canada

Royal Danish Embassy
Ottawa

47 Clarence Street, Suite 450 Ottawa, Ontario Canada K1N 9K1 Tel. (613) 562-1811 Fax. (613) 562-1812 E-mail: ottamb@nullum.dk www.ambottawa.um.dk

Kommunikations- og kulturpraktikant søges

Den Danske Ambassade i Ottawa, CanadaAmbassaden i Ottawa søger en praktikant for perioden 1. august 2009 ? 31. januar 2010.

Stillingen tilbydes en dansk studerende med en bachelorgrad fra en videregående uddannelse samt gode engelskkundskaber, skriftlige såvel som mundtlige.

Praktikantstillingen vil have hovedvægt på ambassadens public diplomacy og kulturelle arbejde i Canada. Dette indebærer blandt andet deltagelse i eller selvstændig arrangering af public diplomacy begivenheder, pressebesøg, kulturelle events og kontakt til den canadiske offentlighed med det formål at fremme danske interesser og skabe et klart positivt billede af Danmark. Praktikanten får desuden ansvar for opdatering og vedligeholdelse af ambassadens hjemmeside, hvorfor erfaringer på dette område betragtes som en fordel. Derudover består arbejdet i at besvare forespørgsler fra canadiske såvel som danske myndigheder og enkeltpersoner. Endelig indgår praktikanten i ambassadens løbende forefaldende arbejde. Da ambassaden er lille, tildeles praktikanten stor selvstændighed i det daglige arbejde. Der vil yderligere være tilknyttet en praktikant til ambassadens økonomiske og politiske afdeling. Det forventes, at den studerende er åben overfor deling af opgaver på tværs af fagområderne.

Arbejdet på ambassaden er ulønnet, og praktikanterne er selv ansvarlige for dækning af alle udgifter i forbindelse med rejse og ophold – såsom flyrejse, forsikringer samt udgifter til kost. Det forudsættes således, at den studerende kan medtage sin SU eller på anden måde selv finansiere opholdet. Ambassaden stiller en delelejlighed til rådighed for praktikanterne.

Interesserede kan sende en ansøgning via brev, fax eller e-mail til ambassaden vedlagt CV, eksamensudskrifter og eventuelle udtalelser. Mærk kuvert, fax eller e-mail ?praktikantansøgning?.Se også vores hjemmeside på www.ambottawa.um.dk Det bedes venligst anført, at man søger stillingen som kommunikations- og kulturpraktikant.

Ansøgningsfristen til denne stilling er d. 23. november 2008.

Spørgsmål angående stillingen kan rettes til den nuværende praktikant, Stine Bech Bregnhøj, på e-mail: stibre@nullum.dk.Danish Embassy 47 Clarence Street, Suite 450 Ottawa, ON K1N 9K1 Canada Tlf. +1 613 562 1811 Fax: +1 613 562 1812 E-mail: ottamb@nullum.dk

Kritikerpanel, Montanas Litteraturpris

Fredag den 7. november vil et kritikerpanel bestående af Mikkel Bruun Zangenberg, Tue Andersen Nexø og Kamilla Löfström diskutere de to første nominerede bøger til Montanas Litteraturpris 2009.

Det foregår på KUA, Roland Bar kl 17-20.

I løbet af efteråret indstilles seks bøger til prisen, som overrækkes på litteraturseminaret Tag og læs! på Testrup Højskole den 16. januar. Disse indstillinger bringes i Informations bogtillæg, og den første indstilling er allerede offentliggjort: Kristian Bang Foss´ Stormen i 99.

Kritikerpanelet vil diskutere og præsentere Stormen i 99 og den anden indstilling til Montanas Litteraturpris, som bringes i Information torsdag den 30. oktober.

Arrangementet er gratis.