Volontør søges til Thorvaldsens Museum

Forskningscenteret på Thorvaldsens Museum har i en periode på seks måneder brug for en dygtig og sympatisk studerende til at hjælpe med at udgive de ca. 4500 breve i Thorvaldsens Brevarkiv.

Stillingen omfatter arbejdet med at publicere de resterende knap 4000 kildetekster i en netbaseret database, skrive korte Thorvaldsenrelaterede biografier om dokumenternes afsendere og modtagere, forfatte helt korte resumeer af kilderne, samt tilknytte relevante emneord.

Lønnen er efter København Kommunes gældende regler for studentermedhjælpere, dvs. 112,48-116,94 kr/t alt efter anciennitet.

Læs hele opslaget her.

U-TURN søger frivillige til fest 5. sept.

————————————————————–
U-TURN SØGER FRIVILLIGE
I efteråret 2008 åbner U-TURN Kvadriennale for Samtidskunst – Danmarks første internationale festival for samtidskunst.
En del af festivalen afvikles i Kunsthallen Nikolaj i Københavns indre by, mens en anden finder sted i de industrielle rammer på det tidligere Carlsberg Bryggeri i Valby.
Endelig bliver en stor del af festivalen bragt til udfoldelse i det københavnske byrum, hvor en række kunstværker af internationale topnavne er planlagt

Fredag d. 5. september åbnes U-TURN under stor bevågenhed og med fest i silobygningen på Carlsberg.

Vi søger i den forbindelse frivillige, der kan hjælpe os med at forberede og afvikle festen.

DU FÅR:

· invitation til åbningsfesten d. 5. september inkl. 10 ølbilletter

· 2 gratis adgangsbilletter til U-TURN Kvadriennale for Samtidskunst

· 1 stk. U-TURN T-shirt

· anbefaling til brug i dit CV

ARBEJDSOMRÅDER:

Arbejdsindsatsen koncentreres indenfor nedenstående 6 områder, og hver frivillig vil skulle arbejde

1 – 2 dage i uge 34 eller 35. Derudover skal vi også bruge assistance til afvikling af selve festen d. 5. september – arbejder man under festen, bliver man i stedet inviteret til midtvejsfesten.

•  OPSÆTNING AF BORDE & SEJL

•  UDSMYKNING OG KLARGØRING TIL FEST

• BYGGE- OG KONSTRUKTIONSARBEJDE

• ASSISTANCE TIL LYSSÆTNING

• ASSISTANCE TIL SCENE OG LYD

• EVENT- OG AFVIKLINGSASSISTANCE

Er du interesseret i at være med til at realisere Danmarks første og største samtidskunstfestival, så kontakt Marie Kølbæk Iversen på marie@nulluturn-copenhagen.dk eller 2262 3752

Med venlig hilsen / Best Regards
Marie Kølbæk Iversen
Event Koordinator / Event Coordinator
U-TURN Quadrennial for Contemporary Art
Vester Voldgade 96, st.
DK – 1552 Copenhagen V
mobile: (+45) 2262 3752

Undervisere til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum søger to kollegaer, der kan indgå i et team af undervisere. Arbejdet vil primært bestå af undervisning og booking, men man vil også kunne bliver tilknyttet andre formidlingsprojekter afhængig af erfaring og interesse.

Vores undervisningsaktiviteter er meget alsidige, og vi inddrager forskellige undervisningsmetoder som f.eks. fortælling, skriveøvelser og skitsetegning i vores forløb. Vi har et særligt fokus på inddragelse af digitale medier, og det er derfor en forudsætning, at ansøgeren har lyst til at undervise inden for dette felt.

Medarbejderne i Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum har uddannelsesmæssig baggrund fra universitetet, kunstakademiet og lærerseminariet, da vi ser det som en fordel, at vi arbejder ud fra forskellige tilgange til formidlingsarbejdet – det afføder inspiration og gode ideer. Til de opslåede stillinger søger vi to studerende, der har interesse for og indsigt i kunst og formidling til børn, unge og voksne.

De ledige arbejdsdage er tirsdag og fredag eller torsdag og fredag. Man får to faste arbejdsdage ugentligt, tilsammen 7,5 timer. Der må i perioder påregnes arbejdstid ud over dette. Ansættelsesstart tirsdag d. 23. september 2008.

Hvis stillingsbeskrivelsen har vagt din interesse så send en kortfattet ansøgning til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum så vi har den senest tirsdag d. 9. september kl. 12.00 2008. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 38.

Ansøgningen sendes til:
Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K.
Att: Skoletjenesten

International børnebogskongres i Danmark 2008

7.-10. september 2008 er Danmark vært for Verdenskongressen 2008. 68 lande fra hele verden er medlem af det internationale IBBY.

Praktiske hjælpere til kongressen søges!

Vi efterlyser et antal praktiske hjælpere til IBBY Congress 2008 i København fra 7.-10. september. Send en mail til undertegnede med navn, telefonnummer, hvilken dag du vil kunne hjælpe og i hvor lang tid, så vil du høre fra os vedr. nærmere aftale. Skriv til:

Bent Rasmussen
Boelskilde 44
7120 Vejle Øst
Tlf. 7581 5634
Mobil 6167 5634
bent@nullskri-bent.dk

Kongressen er en enestående chance for at møde børnelitteraturmennesker fra hele verden. Der bliver god brug for frivillige og for både børne- og skolebiblioteker mv. der kan besøges af børnelitteraturfolk fra hele verden. Nærmere følger herom.

Programmet findes og tilmeldingen er åben på Verdenskongressen 2008.

Selskabet for børnelitteratur, IBBY Danmark er siden 1964 del af det internationale IBBY – International Board on Books for Young People www.ibby.org. IBBY blev stiftet i 1953 og samarbejder både med UNESCO og UNICEF. Se mere her.

Det er en helt unik forening med en medlemsskare og bestyrelse sammensat af nærmest alle facetter indenfor børnelitteratur. Her er forfattere og illustratorer, oversættere og forlæggere, lærere, forskere, boghandlere, anmeldere, bibliotekarer og andre læsere der ved hvor vigtig børnebogen er og er optaget af at gøre den endnu mere kendt og brugt.

Venlig hilsen
Gunhild Lindstrøm

Se www.aslan.dk som nu har haft over 335 000 brugere og modtog Klods Hans-prisen i Rundetårn 25. april 2008.

Litteraturunderviser søges!

Til to hold på FOF i Brøndby. Undervisningen ligger hver 14. dag, mandage fra 10-12 og torsdage fra 19-22. Jobbet er et vikariat, der starter i januar 2009 og fortsætter frem til april. Der søges en engageret person med interesse i litteratur og undervisning. Hvis det lyder interessant for dig, så kontakt venligst Helle Schoubye på tlf. 20 74 95 74 for flere oplysninger.