2. april: Humanioras betydning i det 21. århundrede

arr. Humanistisk Forum
Onsdag d. 2. april 2008 kl. 16-18.30
Lokale: 21.0.54
Program:
Velkommen v. lektor Tania Ørum
Om Humanistisk Forum v. lektor Charlotte Engberg
De glemte traditioner og den nødvendige kritik v. Post.doc.
ph.d. Jesper Eckhardt Larsen
Tankens magt v. professor Frederik Stjernfelt
Humanioras betydning og den nødvendige hofnar v. Birgitte Possing, Seniorforsker, adjungeret professor, dr.phil. og fhv. direktør for Danmarks Humanistiske Forskningscenter.
Mere lederskab og mindre management! v. professor Peter Harder
Diskussion

Kulturo holder lagersalg

Kig forbi til lagersalg og gør et godt køb!

torsdag den 27. og fredag 28. marts kl. 10-15 i kantinen på det ny KUA kan du erhverve det nye nummer af Kulturo – Tidsskrift for Moderne Kultur #26 om MAD til tilbudspris: 50 kr. (normalpris 75 kr.)

Eller køb tidligere temanumre, du ikke længere kan få hos boghandleren: ondskab – kinky – provins – hjem – status 2000-2005 – kærlighed – krig – teknologi – norden – natur – repræsentation – æstetik og politik – sport – kommunikation/det postmoderne

Se mere på www.kulturo.dk

Forslag til efterårssemesterets kurser?

Hvornår kommer det Agamben-kursus vi alle går og længes efter? Eller hvad med hende Irigaray? Det er 40-året for 1968 i år – burde det ikke være rammen for et emnekursus? Eller hvad? Netop nu skal studienævnet på instituttet i gang med at planlægge (kandidatuddannelsernes) kursusudbud for efterårssemesteret – måske har de brug for inspiration fra studenterhæren? Send derfor allergernest forslag og idéer til: kizaja[snabel-a]gmail.com. Alternativt kan man dukke op til fællesfagrådsmødet d. 1. april (indkaldelse følger snarest) og aflevere sin idé dér. Tilbuddet om medbestemmelse gælder alle fag og skal være ovenstående e-mailadresse i hænde senest d. 21. april.

Fællesfagrådsmøde tirsdag den 1. april klokken 16-18

Kære studerende på IKK

Der indkaldes hermed til fagrådsmøde nu på tirsdag den 1. april kl. 16-18 i Roland Bar, i stueetagen i bygning 21 på KUA, hvor de helt store linjer for instituttets fremtid skal drøftes med studieleder Anders Michelsen. Det er ekstremt vigtigt at så mange studerende som muligt dukker op, både for at vise at vi står sammen mod forringelser af vores uddannelser, og for at vise den mangfoldighed af ønsker, idéer og visioner vi har i forhold til vores studier. Kom derfor, og tag dine medstuderende med, uanset om I læser kunsthistorie, visuel kultur, teatervidenskab, dans, musikvidenskab, litteraturvidenskab eller moderne kultur – lad os se hvor mange vi kan være i cafeen!

Der vil være kaffe til de tørstige og slik eller lignende til de sultne.

Her er den foreløbige dagsorden:

1. Godkendelse af referat fra sidste møde
2. Valg af ordstyrer og referent.
3. Vedtagelse af forretningsorden (Se Forretningsorden for fællesfagrådet med rettelser fra 10. marts til vedtagelse 1. april)
4. Nyt fra studienævn, humråd, studenterråd mv.
– Herunder citronmånekampagne og studieaktivitetskravsseminar d. 10. april
5. Visioner og udfordringer for fremtidens IKK
– Oplæg ved studieleder Anders Michelsen. Herefter diskussion.

6. Pædagogiske tiltag til forbedring af gennemførselstid?
7. Ønsker til efterårets KA-kurser
8. Undervisningsmiljøvurdering.
9. Principiel diskussion om brug af ekstern specialevejledning
10. Nedsættelse af udvalg til udfærdigelse af studentersider i
håndbøger for nye KA’er
11. Dato for næste fagrådsmøde
12. Evt.

Skriv til Kulturo

Call for papers

Kulturo ? 27: Trangen til nærvær

 
Facebook, MySpace, Messenger og SMS. Vi drages for tiden af den konstante tilstedeværelse. Interessen for sociale netværk på internettet er nærmest eksploderet, og kravet lyder fra alle sider: Vi skal være på! Kulturo afsøger og udfordrer vores stigende nærværstrang.

Den TV-avisiske logik eksemplificerer tendensen: en særligt udsendt reporter, som kan sende live fra verdens udsatte brændpunkter, skal der til. Vi vil tæt på virkeligheden. Vi vil have det fjerne gjort nært. Denne logik kan imidlertid slå om i sin modsætning, når den støder mod seerens blokeringer, fremkaldt af voldsomme livebilleder fra Sudan, som forstyrrer midt i aftensmaden. Rammer den nærværende journalistiks højfrekvente formidling os da for hårdt? Kommer den simpelthen så tæt på os, at vi slet ikke kan rumme den?

I Nordens moderne familiefabel ses en variant af tendensen. Skønt skilsmisser efterhånden er reglen snarere end undtagelsen, insisterer vi fortsat på at holde liv i kernefamilien – nu blot som den sammensatte familie. Mor og far medbringer børn fra tidligere ægteskaber og skaber nye familier, hvor stedsøskende, papforældre og biologiske familiemedlemmer omgås mere eller mindre fredsommeligt i et familiært virvar. Kernefamilien synes at modsætte sig individuelle realiseringsprojekter, men ideen om en rask familie vil ikke dø ud. Vi drages mod det nærvær, familien kan tilbyde, men skal man tro nyere film og litteratur, udgør familien i bedste fald et kunstigt nærvær, i værste fald den rene tortur.

Hvordan udmønter trangen til nærvær sig, teknologisk, psykologisk og familiemæssigt? Hvori består trangen til nærvær, og hvilke konsekvenser har den for det moderne menneske? Hvordan kan vi agere over for det fjerne uden blot at gøre det pseudonært og ligegyldigt?

Hvordan reagerer kunsten på denne nærværstrang? Er den kritisk eller ukritisk? På hvilken måde udnytter den det teknologiske potentiale inden for eksempelvis de virtuelle verdener, som opstår i kølvandet på mediernes udvikling? Summa summarum: Hvordan reflekterer kunsten over de tendenser, som kan samles under overskriften: Trangen til nærvær.

***

Skriv til post@nullkulturo.dk, hvis du også har trang til nærvær. Vi modtager og læser alle bidrag indtil den 15. maj 2008. Du kan læse mere på www.kulturo.dk.

Infomøde om nye kandidatuddannelser

Kære studerende på IKK

Til efteråret træder de nye studieordninger i kraft for alle kandidatuddannelser på det humanistiske fakultet. Det betyder at uddannelserne vil se anderledes ud end tidligere.

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab holder infomøde om sine nye kandidatuddannelser fredag den 4. april kl. 1415. Her vil du kunne høre om de følgende uddannelser:

Kunsthistorie, Visuel Kultur, Moderne Kultur & Kulturformidling, Litteraturvidenskab, Dansevidenskab (NoMAds), Musikvidenskab, Teatervidenskab.

Alle interesserede er velkomne. Læs mere om arrangementet her: http://kunstogkulturvidenskab.ku.dk/vejledningscenter/arkiv/kainfo/.

Bedste hilsner
Vejledningscenter IKK
Institut for Kunst- og Kulturvidenskab
Karen Blixens Vej 1
2300 København S

Nyt fra fællesfagrådet

På fællesfagrådsmødet i går, blev der blandt andet diskuteret tvangsmeritering af kandidater på gamle studieordninger, studieaktivitetskrav og konkrete forringelser på instituttet. Det ikke-godkendte referat kan læses her. Det omtalte rettede forslag til forretningsorden er her.

Skriv allerede nu Fagrådsmøde tirsdag d. 1. april klokken 16 i jeres kalender. Da vi får besøg af vores studieleder Anders Michelsen til blandt andet at fortælle om studieaktivitetskrav og andre fremtidige tiltag, der vil gøre det sværere at være studerende. Det er vigtigt der kommer mange. Vi er også blevet bedt om at komme med input til en vurdering af det fysiske, psykiske og æstetiske arbejdsmiljø på instituttet. Mere om det når datoen nærmer sig.

En anden vigtig nyhed, er at man nu endelig som studerende har fået mulighed for at blive informeret om, hvad der sker på sit fag og på hele instituttet. Det gøres ved hyppige besøg på de studerendes hjemmeside http://www.kukua.dk, og nu, som noget helt nyt, ved at tilmelde sig sit “fag” på Absalon.

Søg efter enten:

HUM-IKK-Dans
HUM-IKK-Kunst
HUM-IKK-Litvid (også for moderne kultur)
HUM-IKK-Musik
HUM-IKK-Teater

Alt efter hvad du studerer.

Fællesfagrådsmøde mandag d. 10. kl. 15 i caféen

Der indkaldes hermed til fagrådsmøde på mandag kl. 15 for alle studerende på instituttet.

Mødet er temmelig vigtigt og interessant af flere grunde, men især er det interessant, at Studenterrådet i forbindelse med en snart igangsat Citronmånekampagne (som der bliver mere om på mødet) er i gang med at kortlægge de konkrete forringelser, der er sket på universitetet i løbet af de sidste år. Til det er der brug for masser af input fra de studerende på instituttet.

Der vil selvfølgelig også være sidste nyt om 3-årsreglen i de nye kandidatstudieordninger og en diskussion om hvordan vi videre skal gøre for at forhindre det. En nyudvikling er at instituttets studieleder har meldt et ønske ud om at nedlægge gamle kandidatstudieordninger, hvilket vil betyde at 3-årsreglen vil omfatte alle kandidatstuderende på instituttet. Det skal vi drøfte.

Rent formelt skal vi drøfte og måske vedtage et forslag til forretningsorden for fællesfagrådet, som giver nogle lidt klarere rammer for arbejdet, end der hidtil har været.

Det er meget vigtigt at, der kommer en masse til mødet. Giv derfor oven- og nedenstående information videre til dine venner på studiet:

Fagrådsmøde i caféen på IKK mandag d. 10. marts 2003 kl. 15:

1. Valg af dirigent og referent.
2. Nyt fra studienævn, akademisk råd, humrådet, forenede studenterråd mv.
3. Lukninger af gamle studieordninger på instituttet
4. Holdning til nye kandidatstudieordninger – handlingsplan i forhold til studieaktivitetskrav.
5. Ekstern specialevejledning
6. Situationen i studievejledningen
7. Inputs til kortlægning af forringelser af IKK
8. Vedtagelse af forretningsorden for fællesfagrådet. Bilag: Forslag til forretningsorden for IKK
9. Mødedatoer for resten af semestret
10. Evt.